Lezersvraag: wat is de ideale auto voor een labbekak?

Auteur: , 147 Reacties

Nozems, klaplopers, nietsnutten, werkschuw tuig, handophouders, werkelozen, en uitvreters: volgens werkgeversbaasje de Boer zit Nederland er vol mee. Maar waar hoort zo'n ongewassen hippie met het arbeidsethos van een koalabeer zich eigenlijk in te verplaatsen?

Je kon hem verwachten...

De voorzitter van de VNO-NCW gooit vandaag de knuppel in het hoenderhok, door – nota bene in de Volkskrant – van leer te trekken tegen de profiteurs van Nederland. Deze – in zijn ogen door de verzorgingsstaat doodgeknuffelde – mensen krijgen het predikaat ‘labbekakken’, en de verontwaardiging op de sociaalmediaas is groot (hooivorken! schandpalen!). U weet dus wat dat betekent: nuancering (‘dat heb ik nooit zo bedoeld’/’ik ben verkeerd geciteerd’) in 3..2..1..

Maar goed, het staat er, en wij vroegen ons af wat zo’n labbekak nou eigenlijk in uitkeringsparadijs Nederland voor de deur heeft staan: Is het een S-Klasse van 4 generaties geleden op 21 inch Carlssons, een oude Kaddett, misschien toch een dikke nieuwe Maserati, of verplaatst de moderne labbekak zich toch gewoon per bus en (2e klas) over het spoor?

Met een dikke auto schijn je als uitkeringstrekker niet meer aan te kunnen komen, zo roept men al een klein decenium, maar of dat ook waar is…147 reacties

Zoals ik gister heb ervaren, een grasmaaier.
@mercedesclk350: om die paar hectare grasvelden rond mijn vrijstaande optrekje een beetje fatsoenlijk om aan te loeren te houden zeker! ;-)
@n0zem:
neuh, reed gister mijn vaste ronde langs de stad, en dan zie je een parkje, met gras zo hoog dat je de bomen erin niet meer zag. Toevallig komen Sjon en Klaas net aan, met hun grasmaaiers (je weet wel, van die omgebouwde straatvegers), en dan denk je, nou, dat gras gaat nu gemaaid worden.
Nee hoor, pakkie sjek gaat open, lekker lullen over koetjes en kalfjes, kom terug, nog geen cm gemaaid, nog steeds sjek aan het roken.
Vandaar mijn claim.
Een Golf Mk2 met te grote velgen, zo’n spoiler die zijn werk doet bij 300 km/u, een uitlaatsysteem gemaakt van regenpijpen incluis een laklaag waar de waardebonnen van de Praxis bij verbleken.
@vonklausenburg: Waarom per sé een Golf? Dat recept is ook prima op andere wagens toe te passen, getuige deze Corsa B 1.2: http://static.autojunk.nl/pictures/2015/0413/082122/strijktafel-by-halfordstuning_01.jpg
@Edge: omdat ze zeer waarschijnlijk geen Maserati of S-klasse kunnen betalen
@Edge: Het kan ook op een BMW 316 met M3 plakkaten. Eigenlijk kan het op elke auto die de pauper in kwestie enige “streetcreds” geeft bij zijn eveneens niet al te snuggere kornuiten. Een Corsa met meer speakervermogen dan pk maal koppel. Een Golf met spoilers van surfplanken. Een 316i met M3 stickers.
@vonklausenburg: dat of een Golf 3 met eeb geluidssysteem waardoor je automatisch 300pk meer krijgt
@kwatsjkop: Maar dat is ook echt zo. Hebben ze zelfs getest bij topgear
https://www.youtube.com/watch?v=hwqEGicyxFs
(geweldig topic was dat trouwens).
@kwatsjkop: ïk ben verre van arm. Werk mezelf kapot. En heb( o.a) ook een golf 3 in de wagenpark staan. Dus dat wil niks zeggen
@blaze3027: joh, we hebben zelf een Corsa, daar zit iedereen ook over te zeuren. Niet alles te persoonlijk nemen.
@blaze3027: ach je kan niet alles goed doen in je leven ;)
@kwatsjkop: Dat, maar wel in combinatie met stickers!
Golf!
Uh wtf?
Bmw!
Opel Corsa
@danielj: je was me voor..
@danielj: Corsa? Kadett! :-D
@Griffin:
Ik dacht eerst ook een Corsa. Maar een Kadett is nog passender. Maar dan wel een D Kadett.
@danielj: inderdaad. En tot 2014: met stip een mrb vrije 190d of Golf II diesel
GEEN auto.
Ik ben ook zo’n Labbekak geweest. Dat heet: student zijn. Tijdens je bachelor hoef je toch geen aars uit te spoken; het lastigste was om niet te laat door te halen in de nachten voordat je een college in de ochtend had. 1 van de 8 weken wat dingen opschrijven: heerlijk leven. Precies genoeg geld om uit te gaan, band te plakken en af en toe een vrouwtje mee uit eten te nemen. Geen geld om een auto te hebben.
Daarna volwassen geworden en een paar masters gedaan.
Toen ik vervolgens 52% inkomstenbelasting moest gaan betalen, maar ge-emigreerd.
@gregorius: Hé, dat klinkt wel verdacht veel als mijn toekomstplan
@gregorius:

Fijn te lezen dat je goed hebt kunnen genieten van het NL onderwijssysteem, gezondheidszorg e.d.
En zodra het jouw beurt is om anderen te helpen (middels inkomstenbelasting) naai je er uit.
Ik denk niet dat je hier gemoist gaat worden.
@Hubert: Helemaal mee eens! Eerst tot je 25e profiteren van het systeem, en daarna te laks zijn om je verantwoording te nemen….
@dutchdriftking: @Hubert:

Fuck that shit. Die man heeft gelijk. Fuck of get fucked. Hij heeft ervoor gekozen om niet degene te zijn die gepenetreerd wordt, waarvoor respect.

52 procent!! Weet je wat ik daarvan over houd?? Wel vier keer meer dan zo een labbekak, maar het had wel acht keer kunnen zijn.
@dutchdriftking: dat noemt men ookwel een labbekak
@Hubert: had je ook kunnen doen, en je bent eigenlijk knap stom als je het niet doet. Je moet niet anderen gaan verwijten dat zij géén zeepjes willen rapen, dat jij dat nou zo leuk vind doet daar niks aan af. Kan je wel gaan lullen maatschappelijke verantwoording blabla, ondertussen wordt je belastinggeld aan onzin uitgegeven.. Mij niet gezien.
@lambo4all:
Ik heb het ook gedaan, maar niet om die reden.
Ben met gezin 2x weggeweest richting zuid-amerika.
Maar je komt er snel achter dat het hier in NL nog niet zo slecht is.
Vooral als het op school en verzorging aankomt.
@Hubert: inderdaad egoist

Maar ik moet er wel hard om lachen

Zo nog minder werkenden voor de labberakken:)
@Hubert: nou en .. de vluchtelingen die naar NL toe komen hebben ook allemaal een top-studie achter de rug .. Mhoewawawahaha ..
@Hubert: Yep, die heb ik eerder gehoord. Maar als je werkgever je de kans geeft voor een brutto loonsverhoging van 100%, om vervolgens 18% ipv ong 48% inkomstenbelasting te betalen, of werkloos achter te blijven in NL. Op het moment je single en jong bent; zou je t dan niet doen? ’t Niet doen omdat je met jouw belastinggeld ‘teruggeeft’ aan de samenleving.
@gregorius:

Mijn werkgever heeft me ook destijds naar buitenland gestuurd en is ook leuke ervaring.
Maar zeker niet zaligmakend.
@Hubert: Zoveel profiteer je nou ook weer niet, ik betaal $35.000 per studiejaar. Daarbij is de zorgverzekering ook nog rete duur, en tijdens je studie kost je niet alleen maar geld in Nederland, je geeft ook geld uit
@gregorius:

en welke auto rij je nu ??

want dan hebben we iig antwoord op onze prangende vraag ..
@lincoln: Ik ben een van de paupers in de garage: ’05 A6 4.2 (die te koop staat) en een E93 330i voor de zomer (nu).
Het bod is ondertussen uitgebracht op de FX30d; moet wel de A6 eerst weg.
@gregorius:
Kerel, ik ben bezig met het zelfde plan. Laat ze maar op je haten. Heb in die 3 jaartjes fulltime werken al 3x mn opleiding ruim terug betaalt alleen al aan wat er op mn loon ingehouden wordt. Laat staan alle belastingen, btw-tarieven die er nog bovenop gegooid worden. De Nederlandse staat mag echt niet over mij klagen.
@gregorius: labbekakken is er niet meer bij voor studenten. Niet voor een zware technische studie tenminste. Tegenwoordig heb je sowieso schulden als je afgestudeerd bent en dat loopt al snel op naar 8000 per jaar. Doe dat maar eens keer 5, daar moet je wel ff voor werken voor je dat afgelost hebt. En dan moet je nog verdomd hard je best doen om in 5 jaar tot en met je master klaar te zijn, 7 jaar is realistischer.

De tijd dat studenten hier kunnen labbekakken is echt voorbij. Of papa moet betalen voor je studie.
Scootmobiel op je 38e wegens obesitas ‘patiënt’.
de Bus!
Halfords omafiets!
Ik ben momenteel werkloos en rijd een mini cooper s
@valerentz01: Werkeloos zijn is een ding, maar ben je ook zo’n lapzwans die niet wil werken? Zo nee, niks aan het handje en geen reden om je aangesproken te voelen!
@Edge: Hij houdt nu heel verstandig zijn mond…
@Edge: Nee dat ben ik gelukkig niet. Ken er wel paar waar ik een gruwelijk hekel aan heb. Die rijden trouwens allemaal een doorgerotte ford Ka waar na 30 poetsbeurten de orginele kleur nog terug te vinden is.
‘Werkeloos’ en ‘werkloos’ zijn 2 verschillende woorden. 1e (zoals ook in de kopalinea) is zoiets als niet actief of niet bij machte actie te ondernemen, als in ‘werkeloos toekijken hoe iets gebeurt’, het 2e is ‘zonder baan’.
Iedereen die met een 1.4/1.6/1.8/2.0 het geluid van een gemiddelde sportauto probeert na te bootsen.. vooral met die grote emmers (uitlaten) die groter zijn dan een gemiddelde regenpijp.

Of de dieseltjes die omgebouwd zijn tot R32, AMG o.i.d.
Honda Civic
@Justin070: doorgaans een auto voor “petjes”. Ben zelf geen “petje” en ook niet werkloos. Rij echter wel een hele nette Civic BAR sport uit 2004. Gewoon omdat ik het leuk vind.
@soes750: Civic auto voor petjes??
@406_v6: ja, en oma’s
Oude 3-serie.
Opel ‘trilpook’ Manta in gifgroen 😛
@thezwart: jaaaaaa😂
Fiat 500X of fiat 500L maar dan zo’n fake abarth versie en iedereen wijs maken dat die echt is.
Een mercedes 190E of D natuurlijk
Welke labbekakken bedoelt mijnheer ?

– De te lui om de dag aan te kijken labbekak en die WW trekt of andere vorm van steun

– De labbekak die op onze kosten met zo’n PHEV ding rijdt en hem nooit oplaadt labbekak ?

– De wegkijkende bestuurder waardoor organisaties in de ellende worden gestort labbekak?

– De politiek tegen beter weten in liegende labbekak

– De op onze kosten EU residerende labbekak

– De labbekak die Griekenland koste wat koste wil “redden”

– Of die Duitse Labbekak-se die beweert dat de Euro het symbool van de Europese eenwording is

– Of zijn het de labbekakken die meer dan 10 dagen nodig hebben om een beslissing over uitgeprocedeerde asiel zoekers te doen (wat ik in 10 minuten had gedaan maar wie ben ik en de uitkomst? Laat die groep maar blijven ze zijn hier toch al jaren) NEXT !

U ziet het, het stikt van de labbekakken, ze vormen inmiddels het grootste gedeelte van de bevolking
@desjonnies: volgens mij die labbekakken die de hele dag maar wat reageren op autoblog
Ik dacht allle profiteurs in een PHEV rondreden….
@gtwillem: of zich ontzettend druk maken dat hun kilometeradministratie minder dan 500km prive km aangeeft, want dan komen ze onder de bijtelling uit.
@mashell: dankjewel. Dat ben ik… Ik rijd dit jaar alleen zakelijk met de leasert.
@gtwillem: ik heb onze CEO eens heel druk zien worden om het toenmalige kabinetsplan om de 500km grens af te schaffen. Dan moest hij bijtelling gaan betalen over de 7 serie. Alsof dat niet zou kunnen met een salaris van etteleijke tonnen? Het mooie van het laten vervallen van de 500km vrijstelling is dat de bestelbusjes van de zaak s’avonds uit de woonwijken zouden verdwijnen.
@mashell: Waarom zouden die busjes verdwijnen, woon-werkverkeer valt toch niet onder privégebruik? En vaak gaat het ook om servicemonteurs die dag en nacht klaar staan, of direct vanuit huis naar een klant toe rijden.
@mashell: ook voor iemand die enkele tonnen verdient is de bijtelling van die bmw een hoop geld.
Die busjes zijn broodnodig voor de gemiddelde arbeider want anders moet er een auto bij die ze niet kunnen betalen (omdat die groep helemaal kaal wordt geplukt door de roverheid).

Wellicht tijd voor wat minder afgunst en wat meer realiteit.
@mashell: Dankje; fijn om te weten dat er zoveel medeleven is voor me 😬
– Er is zelfs een Maserati-labbekak !
Wel eens in een trein gezeten? Man man man man man….
@clarkson: Sorry ik moest de ideale auto voor een labbekak uitleggen. Volkswagen Caddy uit 1996. Zodat zwartwerken naast de uitkering geen enkel probleem is!
Een upc busje.
Ik stel voor de auto van meneer de Boer aangezien die binnenkort volkomen terecht thuis zit en hem toch niet meer nodig heeft als hij gaat asperges steken in het heerlijke zonnetje.
@w0o0dy: de man brengt het enorm onhandig maar hij heeft zeker een punt. Er zijn ontzettend veel mensen die thuis zitten omdat ze niet willen werken. Die moet keihard en ongenadig hard worden aangepakt. Weg met die profiteurs.

Het is alleen een beetje lastig de opzettelijke profiteurs van de niet opzettelijke ‘profiteurs’ te onderscheiden.
@lekbak: ja die lui zijn er wel… Maar ik heb van redelijk dichtbij ook gezien hoe er ook een hele grote groep is die totaal ongeschikt zijn: wie steekt zijn hand op om (ex) psychisch zieken aan te nemen? Welke werkgever geeft 50+’er een kans? Wie heeft zijn pand/werkplek geschikt gemaakt voor mensen met een handicap?

Laat een werkgevers organisatie zich bemoeien met de drempels die er zijn om mensen aan het werk te krijgen (geen enkele werkgever neemt personeel aan dat hij niet nodig heeft trouwens) ipv zich te bemoeien met uitkeringen. Het verlagen van uitkeringen kan eigenlijk niet als die mensen vervolgens onder de armoedegrens terecht komen… Dus kansloze schreeuw met verkeerde boodschap.

Ja ik ben absoluut voor het stimuleren van thuiszitters om aan de bak te gaan maar zonder vraag zijn die acties kansloos. Ja ik heb ook een hekel aan parasieten.. Ik geloof alleen niet dat er werkelijk veel zijn die daar vrijwillig voor kiezen… Iets roepen is makkelijker dan fatsoenlijk en effectief beleid. Maar dat echt doordachte beleid is wel waar het schort… Laten we EFFECTIEF worden ipv repressieve en onzinnige maatregelen te lobbyen.
Ondernemers zijn van het investeren toch? Hier ligt een kans. Investeer tijd en energie in stappen die echt wat opleveren ipv de schuld bij anderen neer te leggen.
@w0o0dy: ja daaaaag .. Mensen worden alleen aangenomen omdat ze goedkoper werken dan als een robot of een computer dat zelfde werk zou doen ..
@lincoln: tja als het zo rationeel zou zijn… Maar goed, daar verandert niemand die iets aan en is toch niet houdbaar als je dat beïnvloed. Neemt niet weg dat een lagere uitkering dan nog steeds geen zak oplevert behalve ellende.. Dus dat is ook geen oplossing, hooguit een (tijdelijke) besparing…
@w0o0dy: nee hoor .. Iedereen kan gewoon werken .. Heb in Indonesië 2 gehandicapten aan het werk .. Speciale stoelen voor laten maken voor achter de naaimachine .. En een mongooltje die opruimt en eeuwig stoffen knippen aan het leren is .. ZONDER subsidie en en begeleiders en andere rare bemoeizucht .. En zonder zieligheid .. En met een flinke dosis eigenwaarde … Kortom .. Dat werkt prima .. Die lui zou ik NL nooit maar dan ook NOOIT op de loonlijst willen/kunnen hebben ..
BMW X5 of X6
Ik haat die gasten die beweren dat werkelozen niet willen werken.Als ze dat recht in m’n gezicht zouden zeggen zou ik ze waarschijnlijk hun tanden uit hun bek slaan.Werk zelf gelukkig weer sinds paar weken dankzij auto.Zou ik die niet hebben kom ik niet had ik geen werk gehad.Door auto’s steeds maar duurder te maken(belastingen,etc)kunnen veel werkelozen geen werk meer krijgen.Op industrieterreinen komen geen bussen of treinen en zeker niet op de tijdstippen dat jij moet beginnen of weer naar huis mag.Thuis zitten de hele dag en dagenlang de deur niet uitkomen is echt geen pretje,Probeer dat zelf maar eens kaffers in Den haag.
@Alfarobert: Goed stuk.
Jammer genoeg zijn niet alle werklozen zoals jij.
@Alfarobert:
Als je geen auto hebt blijf je werkloos?
Sorry, maar dat gaat mij iets te ver….
@Alfarobert: Ik ben het eens met je hele verhaal
@Alfarobert: Kan me er helemaal in inleven, een vriend van me, goede papieren op zak in de ICT, had een goede baan waar ze hem opeens niet meer nodig hadden. Heeft toen nog een tijd gewerkt maar zit inmiddels alweer thuis. Die wordt ook gek van zichzelf. Een andere heeft geluk gehad, konden hem na zijn praktische opleiding niet plaatsen en heeft zich met zijn super sociale vaardigheden in een ander bedrijf kunnen praten, waar hij nu goed verdiend en zijn meister wil gaan doen (is werkzaam in duitsland). Dan hoor ik vaak genoeg mensen tegen me zeggen wees blij dat je nog studeert, en als ik het me zo bekijk is dat zo gek nog niet. Wil niet zeggen dat ik een labbekak ben overigens, als ik geen inkomsten heb word ik gek. Maar als oproepkracht ben je ook nooit zeker van inkomsten, de ene maand verdien je bakken vol, de andere maand kunnen ze je nauwelijks inzetten. Zolang ik geen auto nodig heb koop ik er ook geen, kan altijd gebruik maken van een van de twee auto’s van de oudjes, tegen een hele nette vergoeding. Het geld is weg voor je er erg in hebt.
@Alfarobert: Gelukkig zijn er ook genoeg werklozen die wel aan de bak willen komen. Maar het stukje van Autoblog gaat over die mensen die een bijstandsinkomen prima vinden, totaal geen motivatie hebben en niet willen werken want de staat betaalt toch wel. Tegen die mensen heb ik iets. Mensen die wel willen en kunnen werken, maar niet aan de bak komen zijn een hele andere kwestie en met die mensen heb ik dan ook medelijden. Ik weet hoe lastig het kan zijn, mijn pa heeft ook ruim een jaar in die situatie gezeten.
@Alfarobert: Zoals uzelf het bewijs levert. Mensen die willen kunnen altijd werk vinden. Duurt misschien even maar komt uiteindelijk wel. Je wil niet weten hoeveel mensen er thuis lopen en het allemaal wel prima vinden en maar klagen dat ze niet dit of dat kunnen wat de buurman wel kan/heeft. Ik denk ook niet dat de reageerders hier op Autoblog mensen zoals als u voor ogen hebben maar de laatste niet willende groep.
@Alfarobert: ik heb hier ook wel eens gelezen op Autoblog dat een auto een luxe is, en er altijd alternatieven zijn. Dus als je hem niet meer kan betalen mag je je altijd hier melden voor advies :)
@Alfarobert: ik denk dat het een beetje regio of wijkgebonden is. Waar ik woon zijn veel werklozen die te lui zijn om de bank af te komen. En tja… veel van hen hebben een huis wat 2 keer zo groot is als het mijne, 5 honden 6 katten en 3 konijnen alsof het niks kost, om de simpele reden dat ze aan uitkering en huursubsidie meer geld krijgen dan bij een baan in de intelligentie categorie waarvoor zij in aanmerking komen.
Ford Mondeo station van 1998 in het bordeaux rood, afgebladderde blanke lak, en overal deuken. Ook de missende wieldoppen en ster in de ruit ontbreken niet.
@dutchdriftking: hahaha, inderdaad. Met in de achterbak een gereedschapskist (voor het zwart werken) en een paar treetjes halve liters Schultenbrau. En een asbak vol met eveneens merkloze zware shag :-)
@gtwillem: haha en ducktape op de bumpert
Mazda 323f. U weet wel.
Mercedes CLS350
Volvo s80 in ’t blauw. Verdacht genoeg stond er een paar dagen geleden één te koop, van iemand die de bui al zag hangen waarschijnlijk.
Inkoppertje..kijk maar eens op een willekeurig woonwagenkamp. Mercedes, bmw en audi zijn de merken waar de neitsnutten zich in verplaatsen. En Audi RS’jes doen het ook goed bij de mensen die vies zijn van een 9-5’je.
@sjeemsbond: Nu je ’t zegt, ze rijden inderdaad weinig in Saabs…
Een Golf 5 TDI “volledig R32 uitgevoerd!!!!” Met 300k gelopen uiteraard…1
Zonder auto ben je in veel sectoren gewoon kansloos om een baan te krijgen, deze gek denk dat een auto(en waarschijnlijk ook een mobiel en internet) een luxe is waar je makkelijk zonder kunt. Laat hem zelf maar eens werken voor minimumloon of rondkomen van de bijstand , kijken of hij dan nog zo’n grote VVD-muil heeft.
@grunn: jij zou een hekel aan links moeten hebben
Rechts zijn toevallig wel de banenmakers lees werkgevers

Niet iedereen kan werknemer worden
Werkgevers hebben we er veel meer nodig

Ik kan iedereen hier vertellen dat het ontslagrecht nu nog moeilijker is geworden en dat werkgevers nu helemaal geen zin meer hebben in vast personeel
@bigfun: Laat de werkgevers dan ook banen creëren want dat is iets wat niet of nauwelijks gebeurd. Weet dat er momenteel iets meer dan 33.000 vacatures bij het UWV zijn en meer dan 1,5 miljoen werklozen? Dus al zouden alle vacatures ingevuld worden dan nog zit je meer dan 1,4 miljoen werklozen en door automatisering wordt dat alleen maar minder. Het werk is er simpelweg niet hoe hard zo’n blaaskaak ook schreeuwt.
@grunn: Feit is wel dat we in Nederland verre van flexibel zijn op de arbeidsmarkt. Wanneer het gemakkelijker word mensen te ontslaan worden er vanzelf ook meer aangenomen.

Een en ander heeft ook te maken met het feit dat je in Nederland zonder vast contract eigenlijk niets bent, een beetje normaal huis kopen is al niet mogelijk.

Wanneer dat soort dingen veranderen, en de arbeidsmarkt flexibeler word, komen er zat banen vrij.

Nu word veel werk doorgeschoven naar freelancers of ZZP’ers omdat veel werkgevers benauwd zijn om volk aan te nemen.. Dat kan toch niet goed zijn?
X3. De eerste. Die niemand wil.
Ik meen vooral BMW’s en Mercedes te zien, 3serie, c-klasse met name, dan vól over de 2 ton aan kilometers zodat ze geen reet meer waard zijn… Dan graag met de nodige opgelapte schade en dan heb je toch een prima auto mét uitstraling?? Je wil immers niet achterlopen op de rest van de wijk…
Labbekakkers. Je weet wel die gasten die alles willen automatiseren zodat ze minder kosten. Of die mensen niet aannemen omdat het niet in hun profiel past. Of labbekakkers die ons op de financiële afgrond hebben gebracht en nooit voor bestraft zijn en sterker nog die er nog bonussen voor hebben gekregen ook. Of die mensen geen contractverlenging geven omdat ze de rijpe leeftijd van 18 jaar hebben gehaald.

Labbekakkers. Beter bekend als werkgever.

Lekker makkelijk van die Boer. Makkelijk scoren ook. Natuurlijk moeten mensen werken die kunnen werken maar dan moet het werk er ook wel zijn. En het is lekker makkelijk over een ander te oordelen als je zelf niet in die situatie zit. Ik zit in de fortuinlijke omstandigheid dat ik mezelf meer dan goed kan bedruipen, maar je zal mij niemand zien veroordelen zolang ik niet de feiten en omstandigheden ken….
Zelfrijdende electrische bak, want lui / subsidie…
Wat een Non-Topic zeg!? Is het dan nu al komkommertijd?
Heeft helemaal niets, maar dan ook NIETS te maken met een website als deze.
@jetlag: Ocharme. Hier, een lolly:
http://www.sillyjokes.co.uk/media/catalog/product/cache/1/image/9df78eab33525d08d6e5fb8d27136e95/i/m/600xNximage_7257.jpg.pagespeed.ic.ndqU6PCG2_.jpg
@sir_smokalot: terug van vakantie? Het was bijna saai hier…
Het is hier nooit saai :) Maar heb deze maand wat andere dingen te doen inderdaad.
@sir_smokalot: Je kunt het bagatelliseren en met een “humoristische” one-liner afdoen, maar het neemt niet weg dat dit stukje verre van interessant en niet bepaald “autonieuws van de straat” is.
Dit fijn stukje journalistiek, je reactie en lollie vormen wel een ding gemeen: KINDERACHTIG
Als je “mijn soort” reacties niet wilt hebben, moet je de knop “reactie plaatsen” weglaten.
@jetlag: *vormen = hebben
@jetlag: Dan is het in ieder geval consistent van mijn kant :) En we zijn blij met elke reactie die iets toevoegt, dat mag ook gerust kritisch zijn. Verwacht echter niet dat daarom dit soort sporadische freewheel-topics uitblijft.
@sir_smokalot: Je eerdere reactie deed anders voorkomen…
@jetlag: Of je plaats je reacties op @zuurpruim.nl
@norge: And your point is?
@jetlag: 1. Lees het dan niet. 2. Reageer dan niet. 3. Huil niet zo. 4. Zoek eens wat afleiding: postzegels, märklin trein, badminton, een nieuwe vrouw; anything
@parker: Misschien moet je eerst ff je eigen adviezen opvolgen… X
Zit hier in de buurt een autohandelaar waarvan het grootste deel van het aanbod een 45km plaat er op heeft hangen. Was grappig toen ik op een 80km weg achter een van zijn schuiten (Opel Omega) kwam te hangen en dat ding opeens naar 75km/h optrok…

Daar staan auto’s uit de periode Corsa B, en niks anders. Zelf rijdt meneer in een Mercedes CLK uit die periode met een AMG badge (uiteraard), en dan natuurlijk met minstens 2 passagiers als hij onderweg is. Steeds als ik daar langs loop is meneer aan het klussen of staat hij een beetje te lullen. Dat is het makkelijke aan zo’n zaken waar niet iedere persoon raad mee weet, genoeg mensen die daar in het zwart een slaatje uit slaan. Zo heeft mijn vader zich voor 200 euro laten bedotten door een ICT-er die voor hem een website “gemaakt” heeft. Oftewel een basic template met wat plaatjes. Zat me wijs te maken dat die man ook nog kennis van zaken had, wist me ook nog te overtuigen. Dat was gauw over toen ik die kerel een hardware-gerelateerde kwestie voor had gelegd.
Weet ff het merk niet maar een matiz (zo’n hokje op wielen) zie je veel rijden. Als je toch niet veel uit te geven hebt. 1 liter blokje 30 liter tank (schat ik) wegenbelasting is ook niet veel
@blaze3027: 1 liter? Nu overdrijf je toch wel een beetje. Onder de motorkap van zo’n Matiz ligt een geweldige motor van maar liefst 800cc! Ik
@Edge: ahahahaha ik weet denk naar boven afronden
BMW of Mercedes gekocht met een lening.
Opel Zafira uit 2002
BMW 3 E36 van begin jaren 90 met verweerde lak en paupervelgen doet het volgens mij erg goed bij Lambakken.. uhh… Labbekakken
@gtwillem, deze luiwammes in ieder geval wel en door het wijze besluit van deze zwalkende regering om de phev de nek om te draaien kan ik er straks voor weinig nog een bijkopen voor de kids. Iedereen die dit mogelijk gemaakt heeft door het netjes afdragen van hun belastingknaken nog hartelijk bedankt.
Valt me op dat er bijna alleen maar Duitse “premium” merken genoemd worden.
Eerste type Audi A8. *evil grin naar @autoblogger 😈*

Well fuck me sideways and call me jerk off…

You go and dun it now @sir_smokalot

http://nos.nl/artikel/2043189-ga-zelf-asperges-steken-voor-6-euro-per-uur.html

Gewoon genoemd worden bij de Nos. World domination here we come….
U ziet, af en toe wat opportunistisch zijn is helemaal zo gek nog niet.
Dit zijn van die topics waarbij je niet weet of je nou moet lachen of huilen bij het lezen van de meeste reacties. Niet zelf kunnen denken en iets van uit verschillende perspectieven bekijken is wat mij betreft een veel groter probleem dan een werkloze. Typisch blind staren op de kosten van een werkloze en makkelijk met het vingertje wijzen. Maar wat kost een werkloze de maatschappij nou echt? Het geld wat ie krijgt word toch ook weer uitgegeven aan de maatschappij? En wat rijden de mensen voor een auto met hypotheek aftrek? Of huursubsidie? Of etc. etc.
@GOD: Sow, jij bent lang weggeweest. Of leek dat maar zo?
@e1000bmw523i: 11 dagen.
@gop1: ik kan op de app niet zien of het de echte @GOD is…
@e1000bmw523i: Volgens mij is het de zoon van God.
@e1000bmw523i: Ik ben de echte de andere goden zijn allemaal nep.
@e1000bmw523i: Vlagen van lang weggeweest en sporadische bezoeken in combinatie met 0 reacties. Dus ja en nee. Maar woon vlak bij een basisschool en een kinderopvang dus elk moment dat ik verlangde na een gesprek op autoblog niveau dan werd ik daar op mijn wenken bediend ;)
Oordeel nooit op iemands auto, kleding of uiterlijk.. Want dat is waar de meeste op nat gaan…
Dacia
Labbekak, geniaal woord, kan alleen maar door een hollander bedacht zijn, en uitgesproken worden met zo’n dik hollands accent.

In welke auto rijdt dat? Wel ik denk in zowat alles wat ze te pakken krijgen.
golf mk 6 -7 GtD..
Hyundai Excel.
Een (sl)Opel Astra
406 coupé
@mark94

En dan klagen dat ze elke maand tekort komen.
Ondertussen blijven roken en zuipen, scheelt ook al een paar honderd euro per maand, meerdere huisdieren, welke ook geld kosten, etc.

En wat betreft de aannemerbusjes in de wijk; vroeger stond dan de privé auto op de zaak. Tegenwoordig staan ze beiden voor de deur.
Alles van Opel (muv OPC’s)
Een 20ehands busje, en dan vooral een T4 of Vito.
Wie heeft er camping Powned gezien??
Mercedes 190 d

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).