Lezersvraag: welke auto krijgt de Knight Rider remake?

Auteur: , 115 Reacties

Knight Rider krijgt een nieuw leven, maar in welke auto moet Michael Knight straks boeven en schurken gaan bestrijden? Welke auto wordt de nieuwe KITT?

Knightrider revival, welke auto moet KITT opvolgen?

De Knight Industries Two Thousand was een waar technologisch mirakel. KITT kon zelf rijden, had allerlei high-tech snufjes aan boord, was gay en werd om de haverklap geüpdatet door zijn persoonlijke verzorgster Bonnie Barstow. Daardoor was KITT zijn tijd ver vooruit. Alle romantiek aan de kant geschoven was KITT eigenlijk een grondig verbouwde Pontiac Firebird Trans Am uit 1982 met heel veel gekke lampjes in het interieur.

Er werd al eens geprobeerd om de legendarische serie van begin jaren ’80 nieuw leven in te blazen, maar die poging faalde jammerlijk. Slechte cast en ook een matige KITT dit keer: een Ford Mustang Shelby GT500KR, die zogenaamd gebruik maakte van nanotechnologie. Men zegt dat liefhebbers van de serie hun oogballen uitgestoken hebben met in accuzuur gedrenkte glasscherven, maar we hebben nog geen bevestiging van deze berichten kunnen vinden. In ieder geval was de serie geen lang leven beschoren.

Met de aankondiging van een nieuwe Knight Rider tv-serie voor 2017 (lees hier alle details) rijst dus de vraag hoe het wél zou kunnen slagen. En niemand weet het beter dan jullie, waarde reactieveldenvullers. Dus roept u maar! Welke auto moet de nieuwe Knight Industries Two Thousand worden? En als we toch bezig zijn: wie moeten de nieuwe Michael Knight en Bonnie Barstow worden?115 reacties

Op zoek naar Renault voorraadvoordeel? dat vind je HIER!
Dodge charger, is gewoon een ontzettend stoere bak
@mustanggt500: En dus geen Mustang GT500?
@viezefreddyw: moet een nieuwe auto zijn denk ik, en de nieuwe ‘stang kan mijn hart niet bekoren. Nieuwe charger daarintegen…
@mustanggt500: dat is een 4 deurs sedan
Alfa 159
Bierfiets
Pontiac Firebird Trans Am.
Iets elektrisch.
@e1000bmw523i: haha, en nog een plusje krijgen ook.
@thomasbol: Want Rimac Concept S. 1384 pk en 1800Nm. Lijken me waardige waarden voor een KITT opvolger.

http://www.autoblog.nl/gallery/0_Beurzen/Geneve_2016/Rimac_Concept_S//Rimac-Concept-S-001.jpg
@thomasbol:
originele kutt moest ander ook iets elektrisch voorstellen, een tesla is eigenlijk de auto die de originele kutt het meest benadert.
@super: Hoeven ze ten minste ook niet te doen alsof die zelfrijdend is ;)
@thomasbol: Ik had niet anders verwacht. Maar eh, jaloers?
@e1000bmw523i: Nee, een bange, conservatieve jongen.
@e1000bmw523i: Tuurlijk krijgt hij plusjes. Alles wat je leest hierboven heeft wat met Tesla te maken :)
Jag E-type, iets in de style van de Lyonheart K of de “growler”
Uiteraard iets Amerikaans, hoe kan het ook anders. Een Mustang, Challenger, Charger. Ik vind dat dat het meest past bij een serie als dit.
Een Audi Rs5
@honeyhanger: Ik zie al een scenario voor me. Een Audi RS5 als KITTcar die dan gestolen word. Michael er achter aan. Typisch…
@viezefreddyw: goud deze reactie :D ik moest toch wel ontzettend hard lachen ???
@viezefreddyw: met ondersteuning van een touran
@honeyhanger: dat kan niet want als je dan de turbo-boost gebruikt blaas je in een keer alle olie uit het blok.
@honeyhanger: Wat heb je aan een KITT die zich enkel in pinautomaten boort?
@e34m5touring: Kan hij ze gelijk dichtkitten…….
Ferrari 488 GTB
Het zou natuurlijk het leukste zijn als ze de originele Kitt weer gaan gebruiken, of in ieder geval een ’82 Trans Am die qua interieur en snufjes up to date is. Maar gezien het geld dat met zo’n show gemoeid is lijkt de kans groter dat een nieuwe auto door een automerk gesponsord wordt, en dan zijn de obvious choices toch wel de moderne musclecars.
BMW i8
@alpinaa: Dit vind ik geen slechte keuze. KITT moet technisch hoogstaand zijn, futuristisch ogen en het liefst Amerikaans zijn. Aan dit laatste voldoet de I8 uiteraard niet, maar de rest wel. Ieder opgewarmd lijk wat ze tegenwoordig musscle car noemen (Camaro, Mustang etc.) doet zoveel afbreuk aan het futuristische en ‘out of this world’ gedachte van wat KITT zou moeten zijn.
Overigens zou je ook een heftige conceptcar kunnen gebruiken.
@Breinstein: ook mee eens. En dan wel de nog uit te komen open uitvoering. Zwart met rood verlichte nieren.
Hmmm… Een zwarte Corvette Z06?

De Shelby Mustang van de vorige poging vond ik anders ook best geslaagd, maar de serie faalde op heel wat andere fronten.

Ter info, in de jaren ’90 zijn er nog 2(!) pogingen geweest om Knight Rider nieuw leven in the blazen met Knight Rider 2000 (pilot voor mogelijk nieuwe serie) en Team Knight Rider (rampzalig slechte serie die 1 seizoen gelopen heeft).
@rohrl-fan: Het begin van die serie uit 2008 was nog best leuk, maar er staat mij iets bij van een gevecht tussen KITT en KARR aan het eind van het seizoen dat wel heel erg op een slechte low budget Transformers-film leek. Dat was echt zo enorm belabberd.
Renault Twingo I met de semi-automaat
een pratende prius
@nicktexel: Fouter wordt het niet.. ;-)
Een tesla? Het dashboard met het grote navigatie scherm komt al aardig overeen. Van buiten een klein spoiler pakketje. Bovendien komt de Ludicrous-mode al aardig overeen met Turbo Boost.
@rrk147: en van Amerikaanse origine. Ik denk dat dit voor de makers ook wel een belangrijk aspect zal zijn.

Of die nieuwe Fisker dan misschien, als alternatief?
Dat moet natuurlijk een Amerikaanse Coupé zijn met V8, die toch net even wat anders is. Ik stel daarom de Cadillac ATS-V voor.
@robert110: Ik bedenk mij net dat de ATS-V een V6 heeft, toch blijf ik erbij dat de auto uiterst geschikt is als nieuwe KITT.
@robert110: Er is ook een CTS-V met V8.
@berlinetta: Maar die is er niet meer als coupé.
@robert110: Oh dat wist ik niet. Ik vond de coupe altijd wel erg fraai.
@robert110:
V8 is historisch incorrect, originele kutt moest een soort elektro unit voorstellen.
Amerikaans en vernieuwend…? Kan er maar een zijn natuurlijk; Tesla. Met dat bizarre acceleratievermogen en looks helemaal weer bij de tijd.
@adj007: Ik denk alleen niet dat Tesla bereid is om te betalen of iets te sponseren. GM daarintegen stelt zo een heel wagenpark beschikbaar. Het gaat allemaal om de dollars en de auto hoeft niet eens rijdend te zijn joh, het is Hollywood…
Chevrolet Camaro is eigenlijk het eerste wat mij te binnen schiet qua moderne auto’s
Fiat Multipla
@cpp1:
vind the hoff meer een type voor een getunede golf iv of een opel manta ofzo.
Mercedes Maybach 600
Een Hellcat natuurlijk.
Dodge Charger en de Chevy Camaro lijken mij het meest geschikt voor de job. Maar als het niet per se een Amerikaan moet zijn doe dan maar een BMW M4!
Tesla Model S.
De laatste Camaro natuurlijk. De Firebird was ook niets anders dan een Camaro in een ander jasje. Maar aangezien de vuurvogel er niet meer is, lijkt dit me het beste.
Een restomod Firebird. Met Flamin Chicken op de kap. De nwe Micheal Knight is makkelijk. Die komt gewoon uit Nederland. http://www.vikingentertainment.nl/imagegen.ashx?width=360&height=360&crop=resize&image=/media/122145/dennie-christian.jpg

Bonnie ook, maar die mag niet meer rijden.

http://martinmelro.weebly.com/uploads/1/9/1/8/19184817/278971_orig.jpg
Een Corvette lijkt me de enige gepaste auto.
Een Rimac natuurlijk!
@flatsix010: Precies, dacht ik ook aan! Veel KITT-achtiger wordt het niet!
Golf 7 1.6 TDI CleanDiesel
Subaru Impreza WRX STI 2016
Nissan Leaf
Een autonome driewieler … Wat een pulpnieuws weer …
Een Camaro met zo’n Pontiac bodykit erop.
Een huub huub barba-pickuptruck
Dacia logan
Zoals als anderen ook al aangeven de Chevy Camaro. De Pontiac Firebird was ook op basis van de Camaro. Maar voor KITT 2017 dan wel een Camaro die een extra tuning van Hennessey heeft gehad:
http://hennesseyperformance.com/vehicles/chevrolet-2/camaro/2017-zl1-camaro/2017-zl1-camaro-hpe1000-upgrade/
Een Gazelle Ultimate T9 HMB!
Fiat multipla natuurlijk.
Wat boeit mij die auto nou. Ik wil weten wie de nieuwe Bonnie wordt!!
Volkswagen Beetle. Met elektromotor. Want VW heeft wat goed te maken in de USA. En daar hebben ze bij VAG best wat geld voor veil. Bovendien kan je dan crossbreeding doen met de Herbie-franchise, twee vliegen in een klap.
Pikzwarte Corvette Z06!

Anders een bestelbus van McDonald’s, we weten immers allemaal dat The Hoff graag een burgertje eet. Al dan niet laveloos op de grond. Gelukkig kan KITT zelf rijden.
Om het historisch correct te houden: de moderne incarnatie van de Trans Am.
Een tuningfirma in de VS maakt ze op basis van de moderne Camaro:
https://www.youtube.com/watch?v=8G18hMtpPNA
https://carsfeatured.com/wp-content/uploads/2015/03/2016-Pontiac-Trans-Am-x3.jpg
@criminalsausage: Goeie keus :) je was mij net voor.
@dwersbongel: Ook maar net!
Great minds think alike :)
Een Trans Am van de gasten van Trans Am Worldwide natuurlijk: https://news.classiccars.com/modern-bandit-trans-stars-gm-nationals/
@dwersbongel: Dit was ook het eerste wat in mij opkwam. Gewoon de nieuwe Trans Am maar die Bandit editie is ook meteen rijp om een nieuwe Smokey & the Bandit remake te maken. Wat een mooie auto is dat met zo’n Targa dak.

https://www.youtube.com/watch?v=8G18hMtpPNA
John Deere 8400R
Een Saleen S7!
Het idee is niet meer van deze tijd. Als ie toch zonodig terug moet komen, dan niet zonder ‘The Hoff’
Destino V8, de Fisker van Bob Lutz.
Een Volvo v60 polestar!!
De nieuwe Ford GT! En anders een Corvette ZO6 (of ZL1 als ie er dan is). Die Mustang in de remake was echt misplaatst. De nieuwe Camaro (of die nieuwe Trans Am) zijn beide niet “sexy high-tech” genoeg…
@racert: Als niet-Amerikaans bouwsel zie ik ook wel de Acura NSX in die plek :) of een Audi… voorsprong door techniek enz enz.
@racert: dank je. Hij viel me namelijk ook in maar ik was em gelijk ook weer kwijt. En dan is het fijn als iemand anders hem ook noemt.
500c met roze wrap. En de hoofdrol wordt voor een vrouw (want SJW) en de assistent een crossfittende Duitser.
Heren, en dames(?) En Amerikaan rijdt anno 2016 een SUV. De Chevrolet escaklitt dus: http://m.cadillac.com/crossovers-suvs/escalade-suv.html
1 miljoen euro en dan mogen jullie m’n 308 SW lenen.
Een viper misschien?
Hell cat met NOS injectie in het interieur dan kun je lachen
ik vraag mij af of het wel een succes gaat worden. Knightrider was in de tijd dat series zoals deze en A-Team, Dukes of Hazard en Ch!ps mateloos populair waren. Het was toen gewoon de juiste timing. Ik denk als ze dit willen gaan doen moet ze een ijzersterk verhaal hebben en het niet halfgebakken doen. Veel series van tegenwoordig zitten briljant goed in elkaar.
Een Fisker Karma ( of wat de huidige naam ook moge zijn).
Serie wordt toch weer een flop. Iedereen gaat het vergelijken met het origineel. Vrijdag nieuwe Top gear.Ik ga kijken maar als ik er na een kwartier al niks meer aan vindt,zoek ik meteen wat anders,haha
Daihatsu Midget
Vooruitstrevend en met v8?
Wat denk je van een regera?

En anders gewoon een lomp amerikaans dat door een bende fantasten op designerdrugs vol geplempt werd met lasers, hol-o-grafie shit en een kernfusie reactor om alles behalve de wielen (want v8) van powaah te voorzien.
De oude Trans Am van ’82 gewoon. Wat moderner gemaakt met een groter maatje velgen en een moderner interieur. Een andere auto is gewoon geen Kitt, Kutt, Kift of whatever.
Het zal wel iets van knights industries worden.
Klootviool!
Het liefst natuurlijk iets bizars als een i8, Model S of een pikzwarte Z06, maar het zal waarschijnlijk de auto worden van degene die met de grootste zak sponsor geld aan komt zetten. Ze laten daar een paar 15-jarige Fast&Furious fans op los met wat stickers en bumpers en dat zal het worden.

p.s. Born to be alive is niet van de Village People
Het moet zoals velen zeiden inderdaad iets futuristisch zijn. Een i8 of de nieuwe Fisker zijn wel leuk.

Maar ik zou gaan voor de AM-RB 001. Supervet!
http://astonmartin.blob.core.windows.net/sitefinity/AMRB001/AM-RB-001_01.jpg
Ze kunnen dit ook gewoon niet doen….
Ongeacht de auto, gaat dit gegarandeerd floppen.
@mrb:

Het enige goede antwoord ..
Corvette c7
Ik moest als eerst net als een paar anderen ook aan de Camaro denken… Maar dacht als t wat “futuristischer” mag is de nog te verwachten opvolger van de Nissan GT-R (http://www.topgear.com/car-news/first-look/new-gt-r-will-be-%E2%80%98front-engined-22-hybrid%E2%80%99 ) ook wel een leuke.
Een Rimac concept one
Dikke opel calibra turbo jonguh
Zenvo St1
Bmw 2 serie active tourer
Tip van Ome @MauritsH: Mercury Cougar.
Tip van Ome @Dizono: ga juist terug in de tijd. KITT is dan een Rosengart Coupe.
Tip van Ome @Jaapiyo: Maakt niet uit, zolang er meer veel overhang voor is plus voorwielaandrijving.
Dodge Challenger hellcat
koeningsegg regerra… veel ruimte voor de lichtjes, en als het een amerikaan is die rijdt hoeft ie niet te schakelen…
Challengerrr
http://youtu.be/H2_FPuHbEtE
Deze denk ik dan toch
Tesla Model S Coupe
Gewoon ain oale 190E EVO.
Ford GT
Nieuwe NSX

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).