Lik je vingers af bij deze 993 met 400 pk

Auteur: , 14 Reacties

Een nieuwe naam in het rijk der Porsche veredelaars.

Wie z’n (luchtgekoelde) 911 op wat voor wijze dan ook een eigen touch wil geven, kan bij talloze bedrijven terecht. De liefhebber met diepe zakken kiest voor Singer, de enthousiasteling van wie het wel wat opvallender mag geeft Rauh Welt Begriff een belletje en ga zo maar door.

Recentelijk kwam Gunther Werks, voor zover wij weten een nieuwe ster aan het firmament, met hun 400R op de proppen. Deze kar is volgens de de makers zelf de beste 993. Sterker nog: hun 400R is eigenlijk een GT3 RS versie van de 993.

interieur

Daar moest wel het nodige voor gebeuren. De koetsdelen werden opgetrokken uit koolstofvezel om gewicht te besparen en de stijfheid te verhogen. Ook de krachtbron werd aangepakt. De boxermotor levert nu 400 pk en de toerenbegrenzer maakt een einde aan de pret bij 7.800 rpm. De handgeschakelde zesbak komt van Getrag.

Uiteraard is ook het rijwielgedeelte van de 993 op punt gezet. De vering werd voorzien van een hydraulisch liftsysteem en nieuwe anti-roll bars zorgen voor een betere wegligging. Remmen komen van Brembo en de velgen werden vervangen door een paar 18 inchers.

Het interieur is aangekleed met koolstofvezel kuipstoeltjes en de klant kan het binnenste in hoge mate personaliseren. Wat dat allemaal mag kosten? Reken op een half miljoen euro. Wel zelf even een Porsche 993 aanleveren…14 reacties

Een jaar lang je auto voltanken met korting Bepaal zelf wat je betaalt!.
Zeer prijzig maar wel zeer vet. Ben toch wel wat benieuwd naar de prijzen om dit nu rijdende te houden… Ben bang dat die ook niet mals zijn.
Maarre, hoe zitten de uitlaatpijpen, dat is DE issue met ieder Porsche type heb ik begrepen, lijkt een beetje op de cultuur in de homo scene, die schijnen iets te hebben met zakdoeken in hun kontzak.
links – wil nemen
rechts – wil genomen worden
midden – net genomen en het deed pijn !
links & rechts – bijzonder ondeugende belhamel
2 x rechts – over the hill
3 x rechts – alleen maar om koffie te drinken
2 x links – kom net uit de kast
3 x links wil de kast weer in !
@desjonnies: Weer wat geleerd
@desjonnies: hoeveel zakdoeken draag jij?
@desjonnies: wil ik weten waarom jij dit weet?
@desjonnies: dat is aan de veredelaar zelf te bepalen hoe de uitlaat eruit ziet.
Want de slijptol gaat er toch doorheen
@desjonnies: gauw mijn kontzakken gecheckt: allebei leeg, pfiew.
In het zwart met gouden velgen graag
Gewoonweg prachtig dit!
In het geel en met driedelige BBS velgen eronder.

Zou dit ongeveer hetzelfde blok zijn dat Cosworth onlangs voor een one off van Singer maakte?
@cossiekiller: Dat was toch Williams?
Is die vent van Vorsteiner. Mooi spul.
Wat een lelijk ding van voren en wat een een verschrikkelijk interieur! En dan ook nog een half miljoen betalen? Dan ben je echt rijp voor het gekkeninstituut.
Die taartschep hadden ze achterwege mogen laten, voor de rest erg indrukwekkend. De prijs is wel een mega domper op de vreugde, maar misschien zijn mijn zakken gewoonweg niet diep genoeg.
Mooi ding zeg. Zeker.

Maar nog net wat liever wat de RWB-japanners er van kunnen maken

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).