Live: de Mercedes X-klasse

Auteur: , 15 Reacties

Ein-de-lijk kun je aanschouwen hoe die Duitse pickup er in het echt (ongeveer) uitziet.

Live: de Mercedes X-klasse

Want hoewel plaatjes vanaf de beurs nog altijd een beter beeld geven dan computergegenereerde “foto’s”, dan nog moet je zo’n ding gewoon in het echt tegenkomen om écht een oordeel te kunnen vellen. De X-Klasse is zoals je weet in hoge mate gebaseerd op de Nissan Navara.

De twee merken werken samen en daarom verschillen de Mercedes en de Nissan alleen in detail van elkaar. Desalniettemin mikken de Duitsers op sportieve avonturiers, agrariërs, aannemers en “trendbewuste individualisten”. Die laatste categorie, bedoelen ze daarmee hipsters zonder sociaal leven?

Wie wel oren heeft naar zo’n X-Klasse moet beslist eens een belletje met de dealer plegen. De auto mag in Nederland mee vanaf 38.480 euro ex BTW en BPM.
15 reacties

Zal wel net zo zijn als met de Citan; je merkt dat het geen echte Mercedes is.
@smoked: dat ding is absurt slecht voor Mercedes als merk geweest. De toegevoegde waard in euro termen kan toch nooit opgewogen hebben tegen de geleden imago schade?
Defensie heeft een vervanger van de Amarok?
Erg strak en goed het interieur voor een pick-up, maar die “oude” versnellingspook past toch niet echt ..
@tofas: mee eens… Begrijp niet waarom ze met de versnellingspook niet in de lijn van MB-design zijn gebleven
Eerlijk gezegd niet om aan te gluren. Een Nissan pick-up verkleed als Merc. Pffff, ook een Kangoo met een ster kan ik niet aan wennen. Zal wel aan mij liggen.
Hopelijk hebben ze de kwaal van de Navara dat ie doormidden breekt niet overgenomen: https://www.google.nl/search?biw=375&bih=559&tbm=isch&sa=1&ei=_N63WZukOMnUwAKO0KCQBQ&q=nissan+navara+in+half
komt er ook een amg?
T gebruik van de Navara onderdelen laat ook zien dat Merc. ook niet denkt veel units te kunnen verkopen. Nissan blij Merc. blij.
Als aanvulling op hun bedrijfswagenpark niet eens zo’n gek idee. Volkswagen, Ford, FIAT en Toyota hebben immers ook een pick-up in hun aanbod zitten.
Maar goed, verder is het wel een fraai staaltje anti-design…. Lijkt ook bijzonder weinig moeite in te zijn gestoken door de ontwerpers. Interieur is zelfs op de pers-foto’s niet om aan te gluren. Maar goed, als het maar robuust en solide is, tis immers een bedrijfswagen.
Foto 16: kabouterplop alert

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).