Kies de kleur voor je Ferrari F8 Tributo

Auteur: , 33 Reacties

De 488 GTB facelift, maar nu in het echt en in meerdere kleuren.

De Ferrari F8 Tributo. Het is een verrassing, zullen we maar zeggen. Niet veel mensen hadden verwacht een strakgetrokken versie van de 488 GTB te zien, die in feite al een facelift van de 458 Italia was. Maar het is toch gebeurd en we moeten het er voorlopig even mee doen: 50 pk meer, 40 kg lichter en 10% efficiëntere aerodynamica dan zijn voorganger. Alle vernieuwingen en details vind je terug in ons eerdere artikel en we hebben een uitgebreide vergelijking met de 488 GTB ook al even online staan.

Wat we nog niet hadden ware live foto’s. En daarom is er nu deze gallery! Ferrari’s moeten natuurlijk rood zijn, maar blauw is mooier. Of vinden jullie van niet?33 reacties

Niet in dit blauw, dan kies ik toch echt voor rood!
Hmm vind hem in het echt toch minder mooi.
@baklava: Ik heb zo ook even mijn twijfels gekregen… Wellicht valt het in het daadwerkelijke ‘eggie’ nog mee.
@viezefreddyw: die blauwe vind ik wel lekker!!
@baklava: #metoo
@str8six: #meblue
@baklava: idd, hij lijkt te lijden aan ’t BMW-design virus: voorkant veel te druk/geknutsel met hoekjes en lijntjes tov de achterkant.
Ik vond de pressfoto’s erg tof, maar in het echt valt hij vies tegen. Die voorkant lijkt wel een bek van een vis.

Achterkant is wel mooi al heeft hij wel veel weg van de nieuwe NSX.
@s7emilio: dat is gewoon ik dé trend van 2019! Vis-bek modellen. Met als grote uitzondering de eendenbek modellen van Aston Martin.
@str8six: in de jaren 80 was dit al een trend bij verschillende BMW modellen.
@str8six: visbekmodellen zijn alweer uit. Kijk naar Peugeot 206 en Ferrari California 1ste model. Dan praten we over ~2005 of zo?
Heel mooi
Voor mij de blauwe, maar dan met een rood interieur erin :)
@spykerboy: Nee. Blauw met een bruine interieur. 👌🏼
@fendercd60: ben nog niet bejaard dat ik mn interieur wil hebben kleuren bij mijn kleding…

Nee voor mij toch echt baby blauw met knal rood leder interieur erin
Vind die hedendaagse typeaanduidingen van Ferrari maar raar. Wat is er mis met 308, f355, 512BB, 456, etc, etc?
@rollingstoned: waar Tributo vandaan komt zou ik niet durven zeggen maar voorgaande namen komen gewoon uit de Ferrari historie. Inclusief superfast wat al in de jaren 50 gebruikt werdt als modelnaam. Niets raars aan dus eigenlijk.
@bakingmynextbenz: Oh, ik doel niet op dingen als superfast, maar gare namen als Tributo, Portofino en GTC4Lusso e.d. Die hebben nada niente nichts met Ferrari’s geschiedenis te maken i.t.t. de 3-cijferige type-aanduidingen.
@rollingstoned: in 1963 werdt de Ferrari 250 GT lusso gebouwd, dus ook die naam is niet nieuw, Portofino slaat op een Italiaans dorpje wat idd verder behalve dat het Italiaans is niet met de historie te maken heeft. En wat betreft tributo ken ik de achterliggende gedachte nog niet. Maar wat is het probleem? Merken bedenken continu nieuwe namen.
@bakingmynextbenz: Alleen werd dat Lusso toen niet op zo’n [email protected] manier gespeld. Dat Portofino een Italiaans vissersdorpje is, was me al bekend. Verder vind ik het geen probleem hoor, ik vind het alleen raar. 😉
Wat een zaligheid zal dit zijn om op het circuit los te laten! Maar echt mooi kan ik moderne Ferrari’s niet meer noemen, doe mij de pre-550 Maranello Ferrari’s maar. Ik vind jet tegenwoordig veel minder bijzonder, qua looks en uitstraling dan toentertijd met een 288 GTO bijvoorbeeld, of de Testarossa.
In het blauw is ie wel tof. Maar misschien heb ik dat alleen, maar een Ferrari hoort rood te zijn!
Niet mooi. Vorm volgt functie…zal allemaal wel met de benodigde down force en zo maar dit doet je toch wel naar een kleinere, lichtere en meer puur model verlangen. Dan maar geen 340 km/h . Iets als een reïncarnatie van de Dino????
Vind hem echt prachtig vooral die achterkant / lichten damn zo lekker.
Wat was de 458 toch n mooi ding, dat denk ik als ik de 488 zie en nu ook bij deze…
Ik ben ben niet echt overtuigd van de voorkant van deze auto, de achterkant daarentegen vind ik ongelooflijk gaaf!
Nog altijd een fantastische wagen, maar lang niet zo mooi als de 488GTB.
Minder mooi dan de 488, mooier dan de 458
Ze moeten toch maar weer eens Pininfarina gaan bellen; het gaat een beetje de verkeerde kant op met function over design…
Blijf Blu Pozzi een goeie kleur vinden voor een Ferrira, met een cuoio of bordeauxrood interieur. Zou deze Tributo ook goed staan, denk ik.
@amghans: geen beter combinatie te bedenken. Misschien verde pino
Blauw!
Op de persfotos zagen de velgen er te groot uit, op deze foto’s zien ze er al normaler uit…

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).