Livepics: Bugatti La Voiture Noire

Auteur: , 21 Reacties

Historisch correct, mooi uitgevoerd en niet te commercieel.

Wat mij betreft nu al de winnaar van de autoshow in Geneve; La Voiture Noire. Het is een one-off, er is dus slechts één exemplaar. Een waardig vervolg van een lange traditie aan coachbuilding (handgemaakte carrosseriebouw).

De oudste zoon van oprichter Ettore Bugatti was Jean Bugatti, volgens velen een visionair die zijn tijd ver vooruit was. Vanaf de late jaren 1920 beïnvloedde hij de ontwikkeling van het autobedrijf met zijn eigen ideeën en ontwerpen, voordat hij in 1936 op 27-jarige leeftijd verantwoordelijk werd voor het management. Met zijn baanbrekende ontwerpen voor carrosserieën, motoren en chassis creëerde hij een aantal buitengewone voertuigen, tot zijn tragische dood bij een ongeval in 1939, waardoor hij een plek in de geschiedenis van de auto veroverde. Zijn mooiste en bekendste ontwerp is de Atlantic. Net als het bedrijf zelf zou Jean dit jaar 110 jaar oud zijn geweest.

De exclusieve nieuwe ‘Voiture Noire’ (in het Frans: de zwarte auto) is een herinnering aan ‘la Voiture Noire’, een Type 57 SC Atlantic, de beroemdste creatie van Jean Bugatti. Het opmerkelijke ontwerpelement was een dorsale naad die liep van het scharnier in de gespleten motorkap tot aan de achterkant. De Type 57 SC Atlantic was een buitengewone Grand-Tourer en een tijdloze creatie. Tegenwoordig is het een van de meest waardevolle klassieke auto’s ter wereld. Slechts vier Atlantics werden gemaakt tussen 1936 en 1938, elk met gedetailleerde verschillen afzonderlijk gemaakt voor de klant. Drie van deze buitengewone coupés bestaan ​​nog steeds. De tweede auto die werd gebouwd, werd door Jean Bugatti zelf en door enkele van de Grand Prix-coureurs van Bugatti onder zijn vrienden gebruikt. De wereld is al meer dan 80 jaar op zoek naar deze Atlantic. De auto verdween waarschijnlijk voor de Duitse invasie in de Elzas, toen deze naar een veilige regio zou worden gestuurd (zie ook deze video).21 reacties

Wie krijgt het verzonnen om 6 uitlaten naast elkaar te plaatsen?
@fordstpower: niks bijzonders, 9 jaar geleden gebruikte Bugatti gewoon 8 uitlaten
https://www.autoblog.nl/archive/2010/03/01/bugatti-16c-galibier-in-geneve
@autoblogger: Hmmmm, wat was die toch gaaf. Eeuwig zonde dat ie nooit in productie is gebracht.
Andere body er op knallen, prijs aantal keer vermenigvuldigen en klaar. Ik vind het maar saai en onnodig.
Voor m’n gevoel buitelen al die supercarmakers over elkaar heen met hun nieuwe modellen. Vraag me af of ze niet allemaal slechts een paar stuks verkopen.

De magie is ook wel een beetje af van die snelle dingen. 0-100 in 2 sec. Wat een onzin.
Geen closeup van de velgen? Jammer… Weet vrijwel zeker dat die uit de 3D printer komen rollen..
@Jochempie: idd vlg mij mogen ze er niet eens op rijde. Laat staan voluit
Wat een bruut apparaat zeg! Echt vies, in a good way!
Body kit op een chiron en dan 11 miljoen vragen. En dan ook nog een klant vinden die zo gek is het te betalen.
Toch komt dit in geen velden of wegen in de buurt bij de elegantie en stijl van een Type 57 SC Atlantic!
@ghost: Dat zullen weinig auto’s van tegenwoordig ooit doen. Heb ooit het geluk gehad een type 57 sc atlantic in het echt te zien wat een schoonheid en vakwerk.
@raym: nee dat snap ik ook, maar bij de Galibrier had ik wel een beetje dat gevoel. Deze en die Divo ogen mij toch wat als eenheidsworst.
Ze hebben gewoon een Ford GT verbouwd zo te zien
@aschja: eerder verkracht dan verbouwd. 🥴
Dat achterlicht is echt niet om aan te zien.
@supercarboy: dat vind ik juist wel aardig. Beetje P1 idee krijg ik er van.
@supercarboy: day is met grote zekerheid ook het enige wat jij van deze auto zal zien mocht je m ooit tegenkomen in het echnie …
Zo op de live pics nog mooier en ook veel indrukwekkender dan een Chiron. Als je deze tegen komt in het echt dan staar je hem wel even na!
Als er een gebouwd is, hoe zit het dan met de crashtest. Moet toch minstens een tweede zijn of is dit een schadebak?
De chiron heeft toch crashtesten gedaan? Dit is toch coachbuilding? Of denk je dat zagato ook die astons eerst door de crashtest gooit?
“De exclusieve nieuwe ‘Voiture Noire’ (in het Frans: de zwarte auto)”.. Best een bijzondere zin.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).