Maak zalige espresso met deze Porsche flat-six

Auteur: , 18 Reacties

Maakt het nou uit dat 'ie niet bij je opaalblauwe keuken past?

Zet de lekkerste koffie met deze Porsche flat-six

Het is haast ongelooflijk hoever de markt van producten voor welvarende petrolheads inmiddels is uitgediept. Van nietszeggende kunststukken tot schaalmodellen die duurder zijn dan daadwerkelijke auto’s, in iedere niche zijn er wel peperdure voorbeelden te vinden. Ook op het gebied van koffie komen de benzinesnuivers schijnbaar niets te kort.

Hardcore-lezers van Autoblog zijn hier natuurlijk al lang en breed van op de hoogte, want het bedrijf achter deze espressonmachines, Super Veloce, hebben we eerder eens onder de aandacht gebracht. Destijds had de fabrikant een reeks V10- en V12-motoren in het gamma. Vandaag de dag biedt het bedrijf nog meer verschillende “motorblokken” aan dan eerst en deze flat-six is de nieuwste toevoeging.

De espressomachine, die overigens gewoon werkt met koffiecapsules, is in dit geval gebaseerd op de luchtgekoelde krachtbron uit de Porsche 993 GT2 raceauto. Deze capsules dienen achterin de motor te worden gestoken. Aan de kant waar de koppeling behoort te zitten, komt de koffie vervolgens in het kopje terecht.

Super Veloce bouwt in totaal 993 (get it?) exemplaren van de espressomachine. Over prijzen wil de fabrikant het niet hebben. Dat gezegd hebbende, momenteel kost de goedkoopste machine die ze aanbieden meer dan 12.000 euro. Goedkoop is het dus allerminst.

Zet de lekkerste koffie met deze Porsche flat-six18 reacties

Erg gaaf. Als je het geld hebt en een mooie keuken, gewoon doen!
@fmgarcia: En vooral ook meer geld dan gezond verstand.
@kle500: Dat sws. Zie nu ook pas dat het capsules zijn. Enfin, mensen hier geven gerust 20k aan opties uit op een beetje auto. Vrouwen 5000,- voor een tasje of kleedje.
Mooi ding, maar een machine van meer dan 12 mille aanschaffen om met capsules een espresso te maken…

Alsof je een eenvoudige tafelwijn uit een met diamanten ingelegde kristallen karaf inschenkt.
@moveyourmind: Jammer inderdaad dat er geen boontjes ingaan die vermalen worden waardoor het nog lijkt alsof de motor rauw gestart wordt…
@moveyourmind: diamanten en kristallen karaf? Ik vind dit zo goedkoop ogen dat het wat mij betreft ook een tupperware drinkbeker met Elsa erop had kunnen zijn.
Als mijn vrouw weet hoe die werkt dan vind ik het wel het geld waard!
Flat white from my flat six
Capsules? Dus een Blokker apparaatje verpakt in een hele dure slecht lijkende kitscherige verpakking.
Doe het dan goed en maak zoiets als Jeremy’s V8 blender.
@harrie: Tuurlijk niet. Het motto van een oplichter is nou eenmaal ‘een gek lekker voor de gek houden’.
Uiteindelijk blijft goeie filterkoffie toch het lekkerst…
@cloverleaf: Als je de bonen even daarvoor zelf vers gemalen hebt waardoor de aroma oliën nog mooi aanwezig zijn wel :-)
Tja.. Ik denk dat als ik hier mee thuis aan kom zetten, bij mijn vrouw haar armen in haar zij gaan, er één wenkbrauw omhoog gaat en ik vervolgens iets mompel van.. “ja ok, hij is wel wat groot”. Daarna breng ik het apparaat keurig terug.

En ja, dit is al een paar keer gebeurt.
@mennok: Kun je beter je vrouw terug brengen en verder als happy single…
Gewoon bonen.
Koop dan een “La Marzocco Leva” dan heb je pas echt iets in huis staan
Past goed bij je V12 koffietafel in de salon.
Moest het 1/10 van de prijs zijn, ik zou er nog over nadenken…

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).