Volkswagen: natuurlijk is er weer een record gesneuveld

Auteur: , 28 Reacties

Yep, door Volkswagen, wie anders?

Volkswagen ID R '18

Zoals wij allen weten is Volkswagen met een enorme Elektrische Revolutie bezig. Een paar jaar geleden vonden de Duitsers het complete onzin, want diesels waren zo goed. We weten allemaal hoe dat is afgelopen. Met het ‘ID”-label wil Volkswagen zich op de kaart gaan zetten als een progressieve, vooruitstrevende en milieubewuste fabrikant. Juist, ja. Nu is de connotatie betreft elektrische automobielen bij veel mensen een beetje belegen. Auto’s voor geitenwollen-sokken-dragers, GroenLinks-stemmers of boomknuffelaars (vaak een combinatie van die drie). Er is dan altijd een oplossing: maak een supercar met een elektrische aandrijflijn.

Het resultaat is in dit geval de Volkswagen ID R. Deze auto hebben we natuurlijk al uitgebreid behandeld. De auto was speciaal gebouwd voor Pikes Peak, de meest bekende heuvelklim ter wereld. Dit weekend heeft Volkswagen meegedaan aan de op-één-na bekendste heuvelklim, die van het Goodwood Festival Of Speed. Zoals je kunt verwachten ging de ID R ook daar als een speer.

Volkswagen ID R

Sterker nog, het record is aan flarden gereden, net zoals bij Pikes Peak. In tegenstelling tot Pikes Peak kon de ID-R constant en overal volgas rijden, de klim is namelijk veel en veel korter. Met wederom Romain Dumas (spreek uit op zijn Frans, niet Amerikaans) achter stuur zette de ID R een tijd neer van 43,05 seconden. Voor de goede context, het oude record stond op naam van Jonny Cocke in een Lola-Drayson met 47,34 seconden. De tijd van de Volkswagen ID R is indrukwekkend, maar het is niet de snelste tijd ooit. Die staat nog altijd op naam van Nick Heidfeld in een McLaren MP4/13 met een tijd van 41,6 seconden. Het filmpje met de ID op Goodwood kun je hieronder bekijken.28 reacties

weer een sjoemel record??
@SpiderIV: goeie ….
@spideriv: VOLKSWAGEN heeft enkel de wagens gebouwd die de klant willen.
Cfr / Al de uitgebouwde dpf filters.
Chip tuning met allerhande mogelijkheden. (ad-blue buiten werking stellen, verhoogde turbodruk, enz)
“(spreek uit op zijn Frans, niet Amerikaans) Hahaha, ik ging stuk…
@henk_he: Grapje gejat van The Shawshank Redemption…
@henk_he: Beetje jammer dat het Romain Dumas op zn Frans is.. Anders krijg je Roemeen. Plus Roger Dumas is een schrijver zonder rijbewijs.
Ik vond de tijd van Anthony Reid met de Arrinera Hussarya GT in 2017 eigenlijk indrukwekkender…
Met een recordwagen een supersnelle tijd zetten is toch minder bijzonder dan met de 500bhp sportwagen uit Polen.
Gesjoemel met de meterkast in dit geval
Oh ik had laatst een snelheidsrecord bij Mercedes.. ze konden mij binnen een recordtempo een antwoord geven op mijn probleem..: “rij maar door tot je auto stil valt..”
Waarom telt het record van de mclaren dan niet?
@vtechlover: het gaat om een record met een elektrische auto. Het overall record is nog wel in handen van McLaren
Mooi evenement! De live stream van youtube staat al zo goed als het hele weekend aan op groot scherm in de huiskamer. Ik heb geen hip ding zoals een bucket list, maar dit is zeker iets om nog eens naar toe te gaan.
@biesiehey: bij mij staat die sinds vrijdag er ook constant voor.
Dat geluid..zum kotzen
Romain Dumas….
Spreek uit op z’n Frans….
@vincegail: romehhhhhh dumehhhhhhh
@lekkaah: Dumas
@jordydeknecht: denk dat je in duitsland zat..
-edit: dank u, is inmiddels gefixt-
Hé, heeft iemand hier mijn elektrisch racewagentje ergens gezien? Ik heb hier alleen nog de afstandsbediening liggen.

Ik had er volkswagen-stickers op geplakt, om ze een beetje te jennen daar in Wolfsburg. Maar nu kan ik’m nergens meer vinden ….. Het ding maakt een geluid als een mug om vier uur ’s ochtends als je er een beetje mee gaat gassen.
En Die Nio ep9 deed er slechts een kleine 2s langzamer over
Indrukwekkend.. Jammer dat deze auto’s totaal zielloos zijn en dat menig hardcore autosport fan langzaam maar zeker weg gaat blijven bij dit soort evenementen zolang die EV’s de hoofdact gaan worden. Kijk voor de grap eens naar die reacties op de fb van Goodwood. Het blijft een geweldig evenement maar nagenoeg niemand is enthousiast over electrisch racen. Toch iets om over na te denken gezien deze evenementen/races het van de fans moeten hebben.
@jje003: het geluid is inderdaad niks. Ik heb ook al eens Fomule E proberen te kijken en vond het niks. Maar als je de Neo op de baan zag accelereren, dat was echt indrukwekkend. De auto van Roborace vond ik ook mooie technology in een gave verpakking. Ben eerlijk gezegd benieuwd waar het heen gaat en ik denk dat het ons nog kan verassen. Ik denk dat het nog lange tijd naast elkaar zal bestaan. Maar het waren toch weer de jankende F1 V10s die me kippenvel gaven…
Jawoor, willen ze weer een record hebben? Bleh…
@koeckenbacker: wat is een jawoor?
En hoeveel electrische concurrentie was er en wat waren hun tijden?
dacht dat m”n vriendin aan het stofzuigen was maar het is dat vervelende geluid van die 1/1e schaal auto op afstandsbediening zonder de afstandsbediening
Mooi record, zie persoonlijk nog genoeg ruimte om het record te breken. O.a. Start met veel wielspin en bochten die te voorzichtig genomen waren

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).