Mag de Audi R8 nog wel blijven?

Auteur: , 53 Reacties

Een knotsgekke supercar tussen de leaseautootjes ziet er natuurlijk niet uit.

Audi R8 V10 Plus

Zoals inmiddels bekend is de naam ‘Audi quattro GmbH’ vervangen door het wat eenvoudigere ‘Audi Sport’. Deze divisie doet eigenlijk precies wat de Motorsport afdeling bij BMW doet en AMG bij Mercedes-Benz: hele dikke uitvoeringen bouwen van reguliere modellen. Ondanks dat BMW Motorsport de eerste was met een eigen sportwagen (de legendarische M1), zijn het juist AMG (GT) en Audi Sport (R8) die een supercar in de aanbieding hebben. Deels voor de verkopen, maar natuurlijk ook als keiharde imagebuilder. Voor Audi heeft het geen windeieren gelegd. Niet alleen verkocht de eerste generatie R8 heel redelijk, de R8 heeft het merk Audi vooral erg veel aanzien bezorgd.

Audi R8 V10 Plus (US)

Net zoals elke kleuter wil Audi Sport groter en ouder worden. Daarom staat er een hele invasie aan nieuwe modellen gepland. Laten we eerst beginnen met het slechte nieuws: de Audi R8 (rijtest) gaat er hoogstwaarschijnlijk uit, zo meldt Georg Kacher (een van de best geïnformeerde journalisten ter wereld) op Automobilemag.com. De tweede generatie R8 (rijtest) schijnt niet al te best te verkopen. Naar het schijnt zal de R8 in 2020 van het toneel verdwijnen op het moment dat de nieuwe Huracan in gepresenteerd wordt.

Audi R8 RWS

Dit betekent ook dat diverse geplande projecten in de prullenbak belanden. De R8 E-Tron komt er niet en ook de ‘Scorpion’-variant is geschrapt. Deze auto moest een 1.000 pk sterke V8 krijgen, met door Ducati ontwikkeld desmodromische kleppen. Wat Desmodromische kleppen zijn legt @MauritsH uit in dit artikel. Op zich logisch: zowel de E-Tron als de Scorpion zijn duur om te ontwikkelen en zullen niet veel verkocht worden. Gelukkig wordt de levering van de achterwielaangedreven R8 RWS (afbeelding boven) wél doorgezet en komt er, zoals voorspeld, een nieuwe instapper met de V6 uit de Audi RS5 (rijtest) en RS4 (rijtest). Ook de nieuwe RS6 en RS7 zullen niet al te lang op zich laten wachten. Vroeger werden deze varianten helemaal aan het einde van de loopbaan gelanceerd, maar dat wordt naar voren getrokken om meer verkopen te kunnen genereren. De RS6 en RS7 maken gebruik van dezelfde 4.0 V8, waar qua vermogen en emissies nog wel iets rek in zit.

Audi Q8 Sport Concept

De R8 wordt indirect door iets anders vervangen. Een, je raadt het waarschijnlijk al, crossover. Het nieuwe topmodel van de Audi RS lijn wordt de Audi RS Q8. De bovenstaande Q8 Sport Concept geeft een goed beeld. Inderdaad niets meer dan de topvariant van de Audi Q8, een extra krappe en (ongetwijfeld) lelijke variant van de Audi Q7.De motor is ook in deze topper de 4.0 V8 biturbo met in dit geval 650 pk. Eigenlijk dus gewoon de Audi variant van de Lamborghini Urus, dus.53 reacties

Het zal voor de liefhebbers zuur zijn dat de R8 zal verdwijnen.
Persoonlijk vind ik de R8 niet mooi, maar ik vind het wel jammer.
Jammer! Vind de mk.1 R8 echt een prachtig ding, zeker als spyder! Ooit achter een bordeaux rode V10 spyder gereden op de motor, wat een imposant ding met die dikke ovalen pijpen! De huidige generatie (of volledige Audi line-up) kan me veel minder bekoren. Doe mij maar een Q7 V12 tdi voor de boodschappen en een V8 spyder met handbak voor de weekendjes.
Snap niet waarom niet… R8 en Huracan zijn dezelfde auto’s en volgens velen zoals Chris Harris is de R8 beter omdat aërodynamica boven uiterlijk verkozen is.
@bassx: je wilt toch ook dat het er mooi uitziet in dat segment. De 2e generatie is niet echt spannend om naar te kijken.
@janjansen: ik dacht eigenlijk dat de 2e generatie een update was van de oude, is misschien ook wel het probleem: niet nieuw/exclusief genoeg?
@bassx: Een bedrijf draait op winst. De R8 levert die niet. Zo simpel is het hoor…
De eerste R8 zou ik zou kopen. Nog 2 jaar en dan kan ik voor een mooie prijs zon R8 kopen van mijn crypto ;)
@rolov: je virtueele centjes zijn pas echt geld als je ze verkoopt
@rolov: als het zo door gaat als van de week dan reken maar op een oude Audi 100.
@thomasthomas: mijn ripples en verge doen niet mee aan de daling :)
@dizono: jawel hoor
@thomasthomas: ik heb mijn geld sinds juli al vervijfvoudigd. Al blijft het zo dan heb ik al een mooi jaar. Maar komend jaar reken ik weer op een vervijfvoudiging en het jaar erop ook . En dan ben ik zuinig in mijn voorspelling . En dan kan er een R8 vanaf. ;)
@rolov: exact dit soort (ongefundeerde) uitspraken en gedachtes zijn de basis van de bubbel
@desalen: tulpenmanie, internethype, cryptocurrency.. ook dat herhaalt zich gewoon

Because ladies n gentlemen… greed is good
– gordon gekko, wall street
@lekkaah: klopt ook. Er gaan heel veel mensen heel veel geld verliezen. Maar dat komt idd door greed. Ze horen van de buurman dat er wat te halen valt en lenen geld om erin te stoppen. Of hun laatste geld dAt ze hebben en hopen op geluk. Die mensen gaan eraan. Stop er nooit geld in wat je niet kan verliezen. Dat is regel 1 . Ik kan gewoon door met leven en slapen als nu de boel klapt en ook als het vlg jaar klapt. Ik zat er al in voor de grote hype begon. Het zal niet leuk zijn maar ik eet er geen boterham minder om.
@rolov: tsja, als het om geld gaat weten we het ineens allemaal beter, maar ik hoop iig dat genoeg mensen het idd als ‘lolletje’ zien en niet verleid raken en hun reserves erin prakken
@lekkaah: er zijn echt wel een enorme meute in de US, die met geleend geld en credit card schulden hebben om maar cryptomunten te kopen. Zolang dat gebeurt , is het nog steeds een bubble die aan het groeien iis. Dus klapt het nog niet. Ik lach me gek en handel elke dag en dat is absoluut de moeite waard! Ik kan je het echt wel aanraden.
@rolov: ojoojoojoojooj…als je dit zelf terugleest moet je toch ook denken, deze persoon geloofd echt in sprookjes. En nogmaals, het is pas echt geld als je het verkoopt en als de boel keldert ben je te laat
@maarten020: dt is toch hetzelfde als met aandelen? En dat is wijds geaccepteerd . Die crypto is nieuw mensen vinden het gek. Mag allemaal maar voor mij werkt het tot nu toe. Ik vergelijk het met als ik sport elke dag. Ik neem dan een shake overdag. Mensen die het hardst zeiken roken en vreten rotzooi. Maar dat is geaccepteerd , dat is normaal. En als he wat anders doet ben je al snel gek en geloof je in sprookjes. We zullen zien wat er gebeurt komende jaren. Misschien lees he het dan zelf terug en denkt : gvd die mafketel had gelijk . Of ik lees het terug en denk : toen liep het goed had ik toen maar gecashed . ;) we zullen zien wat het brengt .
@rolov: ik gok dat je niet in de aandelen zit anders had je die opmerking niet gemaakt.ik zit / zat in beide en zag ook direct de grote valkuil van de crypto. Kopen/ verkopen is praktisch onmogelijk als de koers een flinke stijging/daling meemaakt want dan loopt de hele bende vast. Dus als de boel ineens klapt is het weg geld. Ik hoop echt voor je dat ik verkeerd zit en jij je R8 kan kopen, en dan schaal 1 op 1 en niet 1 op 43 :)
@rolov: leuk hé dromen!
@rolov:
Weet je.
Als mijn geld sinds Juli jl vervijfvoudigd zou zijn, hield ik mijn bek dicht en ging ik stilletjes cashen.
Er is namelijk een oud gezegde : de eerste winst is de beste.
En verkopen doe je ALTIJD op het verkeerde moment.
En de losers zijn degenen die te lang in het spel blijven hangen, want ondanks beursmannetjes, analisten, Doctorandi economie, glazen bol voorspellers en handelaren is en blijft het één groot casino.
@desjonnies: ik vertel ook niemand wat. Mijn eigen vriendin weet het niet eens . Hier kan ik het zeggen want jullie kennen mij toch niet en zullen mij nooit persoonlijk ontmoeten tenminste wetende dat ik het ben ;). Er zit meer potentie in de markt en hij gaat verder stijgen. Ik cash nog niks .
@rolov: hahah…hopen dat je zoveel geld in een keer van de exchanges kunt krijgen. Heb je hoogst mogelijke verificatie?
@shadowbroker: tuurlijk
@rolov: En hebben de exchanges zo of paar miljoen liggen?
@rolov: een iphone x bezitter, crypto eigenaar en veganist komen een bar binnen, wie begint er als eerst over?
@ricksmits: de iPhone bezitter. Standaard die iPhone fanboys
@rolov: standaard opmerkingen van niet-iphone bezitters. Wellicht een virus omdat ze geen updates krijgen? ;-)
@aarsgewei: ik reageer met mijn iPhone ;) als je op de computer kijkt kan je dat vlg mij zien .
Dat de R8 zou verdwijnen was al bekend voordat de tweede generatie R8 was geïntroduceerd.
Ook gaan er geruchten dat de TT geen 4de generatie gaat krijgen daarvoor in de plaats zou er een A3 coupe komen. (goedkoper om te maken)
Verder zwijmelt er nog steeds het gerucht dat er dan een nieuwe Audi quattro gaat komen.

https://68.media.tumblr.com/de259f62aff52479748cb988a378cbfb/tumblr_p1hfgqYtmN1rn9xfdo1_1280.jpg
Geen groot gemis, niet zo praktisch als een 911 en geen wow factor als een Lamborghini
Hallo. Wij hebben een echte supercar, de R8, in ons assortiment. Een mooi ding, bloedsnel met atmosferische V10 en het ding klinkt ook nog eens bloedgeil. Dat ding gaat er uit en daarvoor komt in de plaats een crossover.

Come on people!!!

Ik vond Audi al poepsaai, maar het laten verdwijnen van een op en top supercar en daarvoor een ‘crossover’ in de plaats laten komen slaat toch echt alles.
Ze moeten wel! Straks gaan ze de prijzen van m’n “postercar” opdrijven als een stelletje maniakken!
Graag een stukje over wat desmodromische kleppen zijn!
@fiero: U vraagt, wij draaien: ik zal hem er wel even bijzetten, thanks!

https://www.autoblog.nl/nieuws/techniek-alles-over-desmodromische-klepbediening-86825
@willeme: thanks!
Wat Audi niet kan, kan Alfa-Romeo dus wel 😉 en die beestjes staan niet voor een habbekrats te koop op mobile.de, de R8 daar in tegen…
@henkhupelschoten: *daarentegen ;-)
Zal jammer zijn als deze verdwijnt. Ondanks hij lelijk is. Maar het rijd echt als een supercar!! Zelfs de V8!
Een V10 Supercharged 800 pk is wel gaaf.

https://www.youtube.com/watch?v=62FiklicWcE
Erg jammer maar wel logisch. De R8 is gewoon super gaaf.
De Q7 vind ik een van allerlijkste auto die er nieuw te koop is, dus een Q8 kan alleen maar meevallen! Alhoewel een Ursus ook niet bepaald een schoonheid is….
Het is een fantastische auto die r8, en ik zou nog steeds graag een rondje willen rijden in zo’n 4.2l v8 met handbak, hoewel ik ook niet zou klagen als ik in een 5.2l v10 zou mogen boenderen. Deze auto schiet alleen op èèn punt wel heel erg tekort, en dat is namelijk dat hij oerlelijk is vanaf dag 1. Kom maar met de grappen XD
@mikje90: Heb nog wel een waardebon voor 20 minuten voor je ter overname? hahaha
Jammer … ze kunnen beter in de VAG groep alles eens onder loep nemen en het gekanibaliseer te lijf gaan
Het is geen auto met een wauw factor. Ook is hij nog eens redelijk lelijk. Naar mijn mening uiteraard. Dus ik zal hem niet missen.
Tsja de supercar word ingeruild voor een handtas. Slim van audi want de hele wereld wil een handtas kopen
De R8 is eigenlijk een zinloos product, als je dat soort bedragen uitgeeft koop je geen R8 naar mijn mening.
Als je het geld hebt voor een R8 dan heb je ook het geld voor een Huracán, die paar duizend Euro maakt dan ook niet uit.
@HZW: volledig mee eens!
Ik heb het altijd een rare auto gevonden, niet bij het merk Audi passend. Het is een beetje alsof je elke auto kan associëren met een zakelijk iemand binnen het bedrijf. De A1 de nieuwe junior van de afdeling in zijn pak van de H&M, de A3 de accountmanager die net in de aanbieding zijn eerste pak heeft laten maken bij de Suit Supply, de A4 de senior, de A6 de manager en de A8 de CEO. En dan is er de R8, het neefje van de CEO die ook wil meedoen maar eigenlijk de hele dag in de sportschool zit en in de kroeg hangt maar wel een veel te krap pak aan heeft met gympies eronder.
@gulli: hahaha!

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).