Mansory maakt de 720S kneiterdik

Auteur: , 24 Reacties

Ondergetekende approves.

Naast nieuwe modellen van grote merken zijn er op de autoshow van Genève ook vele tuners aanwezig die eerder gemaakte auto’s aanpakken op hun eigen manier. Mansory’s eigen manier is nogal uitgesproken en dat valt niet bij iedereen in de smaak. Naast een brede Panamera en een DB11 met een grille van hier tot Gaydon, toont de tuner onder andere hun versie van de McLaren 720S. En eerlijk, subtiel is anders, maar naar Mansory-standaarden valt het allemaal wel mee.

Wat is er zoal veranderd? Uiteraard een dikke splitterset met nieuwe velgen. Opvallend is dat de normaal zulke Carbon lovers van Mansory dit keer voor de extra koolstofvezel onderdelen een soort graniet-look hebben gebruikt. Op zowel de bumpers als de velgen zit een groen randje verwerkt. Ook krijgt de 720S een nieuwe voorbumper die de auto anders laat ogen. Tot slot krijgt de Mansory een extra set uitlaten in de achterbumper tussen de achterlichten.

Doe je het niet om het uitgesproken uiterlijk, dan doe je het misschien omdat Mansory de vierliter V8 een beetje heeft gekieteld: de 720S produceert nu 755 pk en 780 Nm koppel. Dit verlaagt de sprinttijd nog verder tot 2.8 seconden naar de 100 km/h. Hij trekt vervolgens door tot zo’n 345 km/h. Flinke cijfers!

Al met al past de 720S precies in de Mansory-huisstijl: daar kun je van houden of je walgt ervan. Vind je het echter mooi, of lijkt het idee van een nog snellere 720S leuk zonder dat je in de Senna-hoek duikt, dan is Mansory klaar je te ontvangen.24 reacties

Wansmaakwoensdag..
Geniale materiaalkeuze voor de spoilers…

Zelfde spul als waarvan de tafeltjes bij de MacDonalds gemaakt zijn…
@moveyourmind: Ik weet niet wat een MacDonalda is maar als ze tafeltjes van forged carbon hebben dan is het zonder twijfel een luxe tent.
@donstil: *MacDonalds
@Donstil: vooruit, je krijgt nog één poging.
Zal het vast goed doen in het Midden Oosten…
Mansory: voor mensen die heel veel geld hebben en erg weinig smaak!
Kunnen ze bij mansory de carbon niet een keer gewoon zwart houden? Staat waarschijnlijk al een stukje beter dan waar ze nu mee bezig zijn
Hoeveel auto’s zouden die eigenlijk slijten per jaar? 20? 50? 100?
@woudloper: altijd te veel.
Auto met mascara. Dan maar met de fiets
Kneiterdik?! Afschuwelijk! De 720S vind ik juist de enige fraaie (ok, de almachtige P1 en F1 daarbuiten) Mclaren die er is!
Ik durf het door al die reacties bijna niet te zeggen, maar ik vind deze wel echt mooi…
@leovreenen: vind hem zelfs mooier dan het origineel.
Ja natuurlijk granietlook… op een sportwagen
@dirkv: Ja, idd, wtf?
Ontwerper: Hey baas, dat nieuwe forged carbon spul. Waar kunnen we dat functioneel en subtiel toepassen? Baas Mansory: OVERAL!!!! Ontwerper: Oh, alleen op dit model en dan op die andere modellen functioneel? Baas Mansory: OVERAL! OP ALLEMAAL!!
@bruud: ZELFS OP HET NAAMPLAATJUH!1!1!
@aambei: Verrek, je hebt nog gelijk ook :D
Hoe spreek je dat nu uit “Man”sory op z’n Nederlands of “Men”sory op z’n Engels.
@kvgorp: Op z’n Duits natuurlijk.
@kvgorp: het heeft inderdaad een bijzondere uitspraak: het man wordt niet uitgesproken en het tweede deel wordt wat opgerekt, het klinkt dus als sorry…
Carbon van Lamborghini geleend?
Neus blijft op de schedel van een vogel lijken…

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).