Marchionne: “Ferrari heeft gefaald in Monza”

Auteur: , 50 Reacties

De FCA capo is niet te spreken over de resultaten van Ferrari in Italië.

Zeg je Monza dan zeg je tifosi. Sinds het verdwijnen van de GP van San Marino is de GP van Italië absoluut de thuisrace van Ferrari. Vele duizenden fans zagen gisteren echter hoe de twee scharlaken rode bolides door Mercedes om de oren werden gereden en tot overmaat van ramp moest Raikkonen zijn plekje afstaan aan Daniel Ricciardo.

Dat Ferrari niet mee kon komen op Monza was opmerkelijk, want vorige week reed Hamilton zich nog de ballen uit de broek op Spa om Sebastian Vettel voor te blijven. Topman Sergio Marchionne wéét waarom het misging. Het team had voor de race op Monza een volledig verkeerde setup gekozen en dus moet er dubbel zo hard gewerkt worden om de boel weer recht te breien voor de GP in Singapore.

In elk geval moge duidelijk zijn dat Ferrari op hogesnelheidsbanen absoluut de aansluiting met Mercedes mist. Gelukkig voor de Italianen staan er dit jaar geen supersnelle circuits meer op de kalender, al heeft het circuit in Mexico natuurlijk wel een bijzonder lang recht stuk.

Denken jullie dat Ferrari de aansluiting met Mercedes dit jaar nog/weer gaat vinden, of verkeert Hamilton in een dusdanige bloedvorm dat de titel praktisch voor hem is?50 reacties

Dat de Mercedes nog altijd de te kloppen auto is, staat volgens mij wel vast. Maar tijdens dit seizoen kan Ferrari zich wel aardig meten met Mercedes. Dat het deze race dus niet lukte, ligt volgens mij eerder dus ook eerder aan fout gekozen de set up dan aan de gehele auto.

Maar dat Hamilton een absolute topcoureur is, daar valt niet over te twisten. Die is momenteel veruit nr. 1 wat mij betreft. Ik schat hem hoger in dan Alonso en Vettel.
@berlinetta: En hoger dan wie nog meer..? Of ben je bang voor een permaban!
@fmgarcia: Max.
@vonklausenburg: Tricky antwoord, maar ja. Max komt er wel icm een topwagen. Maar wat Lewis de laatste jaren laat zien is bijna niet te overtreffen!
@fmgarcia: O fuck volgens mij werd Nico Rosberg nog kampioen vorig jaar. ach we weten allemaal hoe!
@fmgarcia: Precies, door meer punten te scoren, net als wat Hamilton dit jaar gaat doen als hij kampioen wil worden…
@fmgarcia: Lewis is een kwal, een arrogante blaaskaak. Maar hij de sterren van de hemel. Hij is gewoon een topcoureur. Max komt er. Maar het gros van de fanboiiiis op dit moment denkt niet op lange termijn. Max komt letterlijk net in de F1 kijken, hij heeft nog veel ontwikkeling te gaan. En als hij die ontwikkeling heeft gehad, en in de juiste auto zit, dan kan Lewis z’n borst nat maken.
@vonklausenburg: Tegen de tijd dat Verstappen zijn ontwikkelingen heeft gehad en in de juiste auto zit zal Hamilton al gestopt zijn denk ik. Tegen die tijd is hij rond de 35/36. Maar goed, ik kan het ook mis hebben.
@viezefreddyw: Ik vermoed dat de huidige tegenslag de juiste ontwikkeling is. Het leert hem even een pas op de plaats te houden en geduld te moeten hebben. Zie Alonso: nog steeds één der toppers. Zit gewoon zoveel mogelijk uit en heeft zowaar een moeilijker seizoen achter de rug.
@vonklausenburg: voor Alonso is het ook wel wat makkelijker om uit te zitten. Hij heeft natuurlijk al een waanzinnige carrière achter de rug binnen de F1, 2 x wereldkampioen achter je naam maakt het wel iets makkelijker om om te gaan met dit soort tegenslagen. Toen Alonso nog de jonge hond was binnen de F1 denk ik dat hij hetzelfde zou reageren zoals Verstappen op dit moment.
@vonklausenburg: Daar ben ik het dus niet mee eens. Arrogant ja voor ons wel. In zijn positie noem ik het eerder selectief en stelt prioriteit aan wie hij aandacht schenkt. Ik wil ook wel uren met hem spreken, maar dat kan gewoon niet. Blaaskaak is ook niet de juiste benaming denk ik. Sterker nog, alle lof voor zijn mega sterke politiek correcte, maar niet neppe houding naar de media. Net als Max voor de race na de vraag of de rest voor
hem last had van de onervarenheid. Max zegt ook doodleuk dat valt allemaal wel mee over Ocon en Stroll. Dat zijn gasten die echt kampioenen zijn of gaan worden. Dat hele idiote socialmedia offensief van 44 is wel idioot te noemen. Dat vind ik echt het enige minpunt aan Lewis Hamilton. De fans smullen ervan en hij wordt alleen maar rijker en sneller. Iedereen wint.
@fmgarcia: Ik durf best te stellen dat ik Hamilton beter vind dan jeweetwel.
@berlinetta: He who shall not be named!

Lord Voldemort.
@berlinetta: Senna?
@berlinetta:

Hamilton is inderdaad een serieus goede coureur, maar laten we wel stellen dat hij toch altijd wel in één van de betere auto’s heeft gereden. Ik ben ook wel benieuwd hoe hij rijdt in een mindere auto. Rijdt hij dan vergelijkbaar aan Button en Alonso, dus constant en nagenoeg foutloos. Of gaat hij meer richting Max en dus de risico’s opzoeken.
@jack_abarth: Als je kijkt naar 07,08,09 dan zie je dat hij er een beetje tussenin hangt. Hij was toen nog jonger natuurlijk , maar risico’s en gevechten aangaan met meerdere toentertijd, dat deed hij net als Max ook.
@jack_abarth: Daar heb je gelijk in, maar hij heeft nu ook bij Mercedes laten zien dat hij heel constant rijdt. Hij weet altijd te presteren en maakt erg weinig fouten. Vettel vind ik bijvoorbeeld minder constant. Die heeft echt z’n mindere dagen er tussen zitten.
@jack_abarth:

Maar Jack, is het eigenlijk niet net zo belangrijk en net zo knap om de goede auto te kiezen?

Ene Jean Alesi is de “Meester van de verkeerde keuzes” en was destijds een net zo grote belofte als MV nu is.
@desjonnies: En Alonso’s tweede naam is volgens mij ook pechvogel. Die kerel maakt ook erg ongelukkige keuzes zeg.
@desjonnies:

Absoluut absoluut! Zoals @Berlinetta al aangeeft, Alonso is de volgende die zich hiervoor mag noemen.
Verschil is dan wel weer dat Alonso de credits toegerekend krijgt die hij ook verdient en dat heeft Alesi naar mijn mening nooit gehad.
Hamilton is zeker in topvorm maar ik hoop dat Vettel de titel pakt en de beker meeneemt naar Maranello. Het zal eens tijd worden dat Ferrari weer eens een titel pakt én dat Mercedes verslagen wordt!
@str8six: Eens dat de hegemonie van Mercedes wel eens doorbroken mag worden. Wel gaan er in de wandelgangen gesprekken de ronde (hoogstwaarschijnlijk uitgesproken door personen uitgedost met een aluminium puntmuts) dat de Duitsers meer marge hebben dan wat ze op de baan laten zien. Dit om het kampioenschap spannend te houden. Maar voor afgelopen race op de thuis baan van Ferrari hebben ze daar even wat meer laten zien wat ze daadwerkelijk in huis hebben.
Ook de uitspraak van LH44 op het podium, dat Mercedes power beter was dan Ferrari power, was een gevoelige steek.
@ahs1979: en een terechte come back op het gejoel en boe geroep van de Ferrari fans!
Zat gisteren op de tribune in Ascari en moet zeggen dat de ferrari fans erg laf zijn. Overdreven klappen voor alles wat rood is maar zodra het tegenzit boegeroep en de helft van de tribune liep leeg 10 rondjes voor het einde.
@aarsgewei: de tribune liep waarschijnlijk leeg vlak voor het einde omdat iedereen klaar wou staan bij de hekken toen die open gingen. Aan de beelden op tv te zien bij de huldiging zag het er nou niet echt naar uit alsof de helft van de bezoekers al naar huis was.

Overigens zetten veel Nederlandse Verstappen fans de tv uit als die uitvalt, dus daarin verschillen ze niet veel met de Nederlanders ;)
@Rice09: Nee de hekken gaan aan de circuitkant open, ik zat helemaal bovenaan op de tribune en zag ze 4 rijen dik de aan de achterkant weglopen.

Het werd gedurende de race ook lekker stil overigens.

De Max fans gingen de hele race lekker los trouwens. Natuurlijk waren ze even boos maar iedereen genoot van de inhaalacties vervolgens.

In Italie zijn ze trouwens ook aardig Verstappen fan. Op tv werd hij ook door 2 van de 3 commentators als mogelijke winnaar bestempeld. Daarnaast bizar veel gesprekken over hem, denk dat 20% van de uitzending over hem ging.
@aarsgewei: Je spreekt dus blijkbaar Italiaans en noemt jezelf aarsgewei! Briljant gewoon
@aarsgewei: Dan snappen die 2 van de 3 commentaars er volgens mij vrij weinig van. Alsof Max op een droog Monza ook maar enige kans maakte tegen Mercedes en met gridstraffen.
@berlinetta: Sorry, was op zaterdag voor de qualy. Zondag geen uitzending gezien, toen zat ik op de tribune.
@aarsgewei: Maar dan nog. Op zaterdag was duidelijk dat het zondag droog zou zijn en dat Max gridstraffen zou krijgen. Die had never nooit kunnen winnen op zondag.
@berlinetta: Ging ook over de kwalificatie.
@aarsgewei: Ohzo bedoel je. Zit nog te slapen.
@aarsgewei: O ik snap m! Dikke race meegemaakt! Geniet er nog even van na! Ciao
@quincy vanavond f gassen?
@fmgarcia: Ik en die vriend hadden het al in de planning staan idd, maar willen liefst een seizoen starten. Doe je mee?
@quincy: Ja wil ik best doen. spreek je straks op psn
Ferrari werd ontzettend vernederd door Mercedes gisteren. Zoals Clarkson het zou zeggen; Ferrari has been humiliated! A true humiliation! Dus Marchionne heeft gewoon gelijk, die honcho zoals AB hem noemt.

Ik denk dat Hamilton de titel weer pakt. Die gozer is echt in topvorm. Zijn race en kwalificatie waren magistraal. Vooral zijn kwalificatie. De rest van de kalender ligt de Mercedes-auto ook gewoon erg goed. Singapore misschien ietsje minder, maar daar kunnen ze de overwinning ook gewoon pakken. Ook al hoop ik dat Ferrari het gaat winnen. Niet om Vettel, maar om Ferrari. Een titel voor Ferrari is toch wel het mooist, zeker na al die jaren wachten. En het is ook wel eens leuk als een ander team hem pakt na al die jaren Mercedes en daarvoor Red Bull.
Lekker klagen als oude baas. Makkelijk.
Vraag me af of ze met een andere setup daadwerkelijk 1 sec per ronde sneller waren geweest, pas dan hadden ze voor de MB’s kunnen eindigen.
In principe hebben ze gewoon gereden waar ze hoorden: plaats 3 en 4. Omdat Kimi in de eerste helft weer zat te zeiken over de setup rondom zn achterkant, waardoor hij veel tijd verloor achter de Williams/FI’s, verloor hij de 4e plaats; pech.
Maar in principe geen ‘slecht’ weekend, eerder een ‘verwacht’ resultaat.
Is dit het verschil tussen 1.2 liter olie per 100km en 0.9 liter?
@awesome: Nee, 0.3L olie per 100L resulteert niet in een 30s voorsprong aan het einde van de race, daarvoor zijn 2 drinkglazen echt te weinig …
Voor welk F1 team werk jij dan?
Sterker nog, ik kijk af en toe de F1 om de F1. Dat Max meedoet vind ik gewoon leuk, dus als hij uitvalt doe ik de tv niet uit.
Mijn favorieten Ocon en Perez gaan zó lekker met die bakkies dat ik hen de sterren van de F1 vind.

Wat die FCA baas betreft, ik vind het een onaangenaam persoon.

Marcchione moet zich niet met Ferrari bemoeien; lekker bij Chrysler dollars tellen. Hij heeft het merk al aan de aandeel houders gegeven, dus verstand van Ferrari heeft hij niet. Luca retour svp
Hamilton is op dit moment de maat der dingen in de F1. Het is duidelijk dat de Italianen een chronisch gebrek aan rust in de kop hebben en dat Vettel en Raikonen niet in staat zijn om daar iets aan te doen.

Dat Vettel zo emotioneel is als een Italiaan weten we inmiddels. Maar die zogenaamde Finse stoïcijnse Fin is ook al het hele jaar aan het gillen over de radio als een pubermeisje zonder zelfvertrouwen. Iceman my ass.
HAM wint dit kampioenschap … Zo klaar als een klontje….
1. Ferrari heeft gisteren de verkeerde set-up gekozen. Die van Spa had beter geweest.
2. Merc mag meer olie verbranden, maakt een groot verschil zo blijkt.
3. Dat Bottas ,Hamilton niet mag aanvallen speelt ook mee. Ook de klanten-motoren waren sneller. Mogen deze ook nog meer olie verbranden?

Als Vettel niet voor Ham eindigt de volgende wedstrijd , wordt Ham terug kampioen.
Tot nu toe doen ze het in ieder geval stukken beter dan Red bull…
Spannend is het iig wel! :)
Pfff word zo moe van mensen die die hard Max fan zijn en de rest van het veld constant afkraken.
Volgens mij was Hamilton in z’n tweede f1 jaar al wereldkampioen. Een klasse apart.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).