Marchionne overweegt deelname aan Formule E

Auteur: , 20 Reacties

De topman ziet potentie in de nieuwe raceklasse.

Marchionne

Formule E is heet. Dat moge duidelijk zijn. De raceklasse heeft ook de aandacht getrokken van Fiat Chrysler topman Sergio Marchionne. De Italiaan zou met Mercedes-AMG Petronas Motorsport topchef Toto Wolff hebben gesproken over dit onderwerp. Plottwist: merknaam Ferrari zal (in eerste instantie) niet worden verbonden aan de Formule E.

Marchionne benoemt geen specifiek merk. De overgebleven kandidaten zijn Maserati, Alfa Romeo, Fiat/Abarth, Dodge en Chrysler. Wel wist ome Sergio te melden dat er één merk zal worden gekozen voor een deelname aan de Formule E. Het is overigens niet de eerste keer dat Marchionne de Formule E benoemt. Eerder dit jaar repte de CEO al wat woorden over een eventuele deelname.

Het begon nog niet zo gek lang geleden als een nieuwe raceklasse. Nu is de Formule E een serieuze vorm van autosport. Jaguar was één van de eerste grote automerken om in te stappen in de Formule E. Dat was 2015. Eerder dit jaar hebben Audi en BMW bekendgemaakt met een eigen team naar de Formule E te komen en dit zorgde voor een sneeuwbaleffect. Kortgeleden vielen de namen Mercedes, Porsche en nu dus ook FCA. (via Autosport)20 reacties

Als ze inderdaad elektrische Maserati’s willen gaan maken lijkt me Maserati in de Formule E geen slecht idee.
En anders met Alfa Romeo (als ze die stickers niet op de F1 Saubers gaan plakken in ieder geval). Niettemin lijkt me het mooi dat ze gaan meedoen. Ik volg de Formule E totaal niet, maar nu zoveel fabrikanten instappen gaat het misschien toch wel interessant worden.
@trustmeiamanengineer: iedereen die klaagt over het (ontbrekende) geluid, op televisie mis je dat toch niet. Langs het circuit is het huidige V6-turbo geluid (uit eigen ervaring) ook al beneden alle pijl.
Als alle grote jongens instappen, dan wordt het (helaas) heus wel wat.
@marinepower: ik was bij de F1 race in Oostenrijk. De Porsche Supercup in het voorprogramma maakte meer geluid dan de F1…
@marinepower: bij LeMans rijden ze ook met van die SRV-wagens. Ik blijf t niets vinden.
Was er laatst geen artikel waarin Maserati ‘benoemd’ werd als electrolabel? Grote kans dat zij het worden. Kan Alfa als junior team in de F1. En Abarth terug het WRC in.
@E34M5Touring: klinkt als een uitstekend plan.
@E34M5Touring: tja, Alfa als junior team van Ferrari in F1…hoe zaken in de loop van de tijd kunnen veranderen he?
Formule E…

Het vrouwenvoetbal van de autosport…
@moveyourmind: mooie vergelijking ja!
@moveyourmind: helemaal hip dus.
@moveyourmind: dan wordt het naar mijn persoonlijke mening alleen maar mooier. Ik ben erg onder de indruk van het vrouwenvoetbal.
@moveyourmind: Precies, niveau is niet hoog, het is heel spannend, gave locaties, veel interactie met het publiek, gebeurd veel op de baan.

Ik ben wss 1 van de weinige die Formule E kijkt en ook leuk vind. Maar ik vind vrouwenvoetbal ook leuk om te zien.
@87sandyd: ik ken het ook met grote regelmaat! Ik was er zelf bij in Hong Kong en ben erg onder de indruk wat je met een vrij simpel kaartje allemaal mag doen in vergelijking met de F1.
Still not watching.. I refuse..
Ik heb zon gevoel dat er eerst ervaring op zal worden gedaan met andere merken en wanneer Ferrari de overstap zal maken naar formule-E ze hier zonder problemen zullen instromen
@janmetdelangeachternaam: Dat vind ik wel een goeie.
Ik weiger het om te kijken, als zou het rijden het meest spectaculaire zijn wat er ie, mij krijg je niet voor de tv of op de tribunes daar… flikker toch lekker op met die elektro troep
Politiek correcte beslissing, bang om als ” vervuiler” in de hoek te worden gezet.
Een man een man een woord een woord, trouwens Sergio “Ferrari-will-never-build-a-SUV” Marchionne had ook nog ander nieuws deze week n.l. Ferrari will probably build a SUV in the future…
Zojuist op eurosport eens op formula E gezet op die race in Montreal. Na 5min moest ik veranderen van zender wat dat was echt meer dan saai. In F1 heb je nu al slecht geluid, maar in FE heb je echt niets. Electromotoren en banden zijn het enigste dat je hoort.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).