Mark X GRMN is rijst met extra wasabi

Auteur: , 17 Reacties

Als onze minister-president een robot was, zoals een collega politicus, dan was deze auto zijn naam geweest.

Sommige landen zijn op autogebied The Chosen One. Japan valt daar zeker onder. Zo krijgen de Aziaten deze vet gave Toyota Mark X GRMN. Prius wie? Het gaat hier om een gepeperde variant van de redelijk ingetogen Mark X.

De Mark X GRMN zal zijn debuut leven op de Tokyo Auto Salon en komt in gelimiteerde oplage op de Japanse markt. Toyota gaat slechts 350 stuks maken van dit Gazoo Racing-speeltje. De sedan is gebaseerd op de Mark X 350 RDS. Dit betekent een natuurlijk ademende (jawel) 3.5-liter V6 met 318 pk en 380 Nm koppel. De auto komt exclusief met een handgeschakelde zesversnellingsbak.

De GRMN-variant heeft een minimalistische grille, zeg maar het tegenovergestelde van een moderne BMW, een dikkere voor- en achterbumper en 19-inch BBS jetsers. Optioneel is het mogelijk om een carbon dak te bestellen. In Japan moet men 270.000 yen betalen voor deze optie, wat neerkomt op ongeveer 2.164 euro.

De zwarte accenten moeten het sportieve benadrukken en uiteraard zijn er de nodige GR-logo’s te vinden op deze Mark X. De gelimiteerde sportsedan kost 5,13 miljoen yen in Japan. Dat is 41.113 euro.17 reacties

Gaaf! Hij mist wel een hele dikke taartschep, maar verder gewoon retegaaf.
@dutchdriftking: En een Toyota-logo in de grille. Zo zonder logo in de grille oogt ‘ie toch meer als een aftermarket product dan als een Toyota-product.
@edge: Inderdaad het laatste lipje van de motorkap af, en dan gewoon een Toyota logo in de grille. Subaru picknickbankje achterop en klaar.
@dutchdriftking: nee dat lipje op die motorkap doet me aan die oude civics denken, die hadden ook zo’n geniepig glimlachje 😜
Die apparaten rijden ook veel rond hier in Nieuw-Zeeland. De neus is altijd een beetje raar maar voor de rest gewoon een dikke sedan, vaak goed uitgerust, met een dikke V6, zónder al die belastingen die jullie in NL hebben. Niks mis mee!
Dus als je boven een gigantische grille een minimalistische grille plaatst mag je daarover pochen.
Ff serieus… dat dashboard. Huilen
🤤🤤🤤

Dik hoor!
Lekkere sedan met een NA V6 met 300 pk. Zo zie je ze hier niet meer. Alleen dat interieur ziet eruit alsof het 10 jaar geleden ontworpen is.
Jammer dat ze niet even een nieuw bumpersetje hebben getekend, in deze vorm is de auto al ruim vijf(!) jaar te koop…

https://www.carlist.my/recon-cars/toyota-mark-x-gs-sport-2013-unreg/1747587
Omg waarom krijgen wij dit niet
@baklava: Omdat dit ding hier waarschijnlijk 80k gaat kosten. Geen hond die dat koopt.
@berlinetta: Deze hond koopt zou hem gerust kopen.
@berlinetta: Ze hebben er ook sportieve versies met hybride, die zouden hier nog wel gaan. Zoals Toyota Crown hybrid RS en nog wat.
Dan heb je natuurlijk niet handgeschakeld maar wel een nog snellere wagen net als Lexus GS450h. Maar dan met een mooi sportief uiterlijk (en ophanging)
Wat een gaaf ding!
Een subtiel spoilertje, zoiets als achterop een M2, zou wel meteen wonderen doen. Hij oogt mij nog wat braaf nu.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).