Marko: “Ik hoop dat Mercedes en Hamilton verliezen”

Auteur: , 44 Reacties

Sjaak Swart, is that you?

Marko-Vettel

Helmut Marko is naar verluidt goed bevriend met Mercedes-berater Niki Lauda, maar met zijn laatste uitspraken zal hij zich niet populair gemaakt hebben bij team zilver. ServusTV vroeg hem namelijk naar wie hij dit jaar het liefst kampioen ziet worden nu Red Bull Racing noch haar rijders nog een realistische kans maakt op de titel. De meeste doorgewinterde managers en sporters zouden deze vraag handig omzeilen met iets in de trant van ‘als we zelf niet winnen maakt de rest me weinig uit’ of ‘beide hebben goed werk afgeleverd en aan het eind wint de beste’. Maar Helmut doet niet aan politiek correct geneuzel. De altijd uitgesproken Oostenrijker geeft gewoon zijn ongezouten mening:

Sebastian is op dit moment mentaal sterker en heeft ook de betere auto. Ik heb liever dat hij wint, dan Mercedes. Ik hoop dat hij zich kan herpakken zoals hij dat ook bij ons deed. Toen stond hij vijftig punten achter voor de zomerstop en kwam hij na de vakantie ijzersterk terug. Met ongelooflijke precisie werkte hij toen race na race af.

Marko doelt op het seizoen van 2010, dat aanvankelijk de kant van Mark Webber of Fernando Alonso op leek te vallen, maar uiteindelijk mede dankzij drie overwinningen en een tweede plaats in de laatste vijf races een prooi werd voor Vettel. Op zich is het trouwens geen verrassing dat Marko warme gevoelens koestert jegens Vettel; de Duitser was immers Max voordat Max bestond en onlangs schreven we ook al dat Marko’s liefde voor Vettel nooit zal sterven. Maar als jij de titel aan HAM of aan VET zou moeten gunnen, wie van de twee kies jij dan?44 reacties

Vettel natuurlijk want dat maakt Hamilton razend, fanatiek en bloedlink en dan hebben we een mooi gevecht volgend seizoen tussen die beide.
Dat hoop ik mee met der Helmut. Vettel FTW!
Absoluut Hamilton… vooral omdat hij Engels is.
@thomasthomas: Vooral Vettel omdat hij een Duitser is.
@laptom: vooral Hamilton, omdat in een Duitser rijdt.
@drdre1: bijna goed… Omdat hij in een Duitser rijdt. Duitse wagen dus, ahum.
@drdre1: vooral Duitser, omdat Engels beter rijdt dan Hamilton.
@thomasthomas: Vooral Hamilton, omdat hij geen Duitser is :)
Wel weer eens leuk voor Ferrari, Mercedes heeft de laatste jaren alles gewonnen, dus Vettel dan maar
Ik ben voor de beste rijder, en dat blijft toch Hamilton.
@breinstein: nee joh, das MAX!! We zijn hier op AB hoor ;)
@cloverleaf: Ho ho heeft niks met AB te maken. Zet Max in de wagen van Bottas en Hamilton gaat het gewoon heel erg zwaar krijgen. En ik heb geen oranje bril op, maar zie wel dat Max een intelligent super race talent is!
Maakt me niet zoveel uit. Als ze er volgend jaar allebei maar zijn voor de eventuele 5-5! Ik gok toch op Lewis nog dit seizoen.
Uiteraard dat Vettel wint! Het Mercedes tijdperk mag wel is ophouden.
Voor de sport is het beter als Ferrari de constructeurs-titel wint en Hamilton de rijders-titel. Een ander team dan Mercedes zal weer eens tijd worden en als Hamilton een titel erbij heeft dan heeft Vettel een uitdaging om het aantal titels te evenaren in 2019. Als Vettel de rijders-titel wint dan dan staat hij voor en lijkt hij beter dan hij is…
@w0o0dy: ik denk dat Vettel beter is dan hij lijkt. Hij heeft dit jaar inderdaad wat foutjes gemaakt die je bij junioren als Sainz of Verstappen verwacht maar in het verleden reed de man ronduit briljant, maar nooit zo robotachtig alsof er helemaal geen druk was, een echte sportman. Overigens is Hamilton precies zo, zet je die onder druk dan is het een brok emoties, mooi om te zien dat het een echt mens is.
Vettel, ik vind iedereen eig prima voor kampioen, BEHALVE ene L. Hamilton, zolang hij maar niet wint. tijd voor een volgende :)
@spykerboy: dan maar stroll
@duckmefaddy: In theorie kan het nog! Moet hij wel alles winnen en de rest geen punten scoren.
Ik ben het met hem eens ik wil ook dat Vettel het kampioenschap wint
Hamiton vind ik geen leuk persoon, nooit wat mee gehad, zal ik ook nooit wat mee hebben. Vettel is gestopt met zaniken dit jaar en heeft een hogere gunfactor op het moment. Echterrrrrrr, is Vettel echt verre van foutloos, Paul Ricard en Hockehein waren echt fouten van het niveau Verstappen (eerst helft van het Seizoen). Als Vettel de titel pakt is het vanwege de auto, Hamilton blijft de betere rijder. Gun Vettel geen titel als hij zo rijdt tegenover een foutloze Hamilton.
@piquet1986: Niks mis mee als Vettel de titel meer aan de auto dan zichzelf te danken heeft. Zo heeft Hamilton immers recent ook nog drie titels binnengehaald
@Edge: shots fired 😋
@piquet1986: ik vond vorig jaar Vettel idd een enorme zeikerd maar nu je het zegt, het lijkt wel of hij beter in zijn vel zit, meer vertrouwen heeft oid. Ik weet het niet. Het is iig wel leuker om naar te kijken. De enige coureurs die leuk kunnen zeuren zijn Alonso en Raikkonen :)
Wel aardig als Ferrari weer eens een titel pakt. Dus Vettol dan maar.
Als Ferrari inderdaad de rest van het seizoen de betere auto blijkt te hebben, dan hoop ik dat Raikkonen nog eens een keer boven zichzelf uitstijgt, zelfs al zou dat betekenen dat de rijderstitel naar Hamilton zou gaan. Ik vrees namelijk dat indien Vettel deze titel wint (and the odds are in his favor), dat Kimi’s Formule 1 carrière vlot voorbij zal zijn.

Maar onder de streep is de gunfactor wat mij betreft net iets groter t.a.v. Vettel dan van Hamilton.
-edit: dank u, is inmiddels gefixt-
Hamilton is een geniale coureur, echter zijn karakter zit hem meer dan eens in de weg, dan gedraagt hij zich als een verwend kind, neem afgelopen zondag, hij stond als een oorwurm op het podium ondanks een nette 2e plaats, kom nou niet met de bull shit dat dat zijn winnaars mentaliteit is, oom gelijk klagen en suggereren dat Ferrari het spel niet eerlijk speelt.
@toniominestrone: Precies. Wanneer alles gaat zoals hij het wil komt Hamilton hartstikke sympathiek over, maar wanneer het ook maar even niet gaat zoals hij wil is hij een enorme diva die om alles en niks klaagt. Daar staat dan een Vettel tegenover die zich eigenlijk altijd sympathiek opstelt en niet vervelend wordt als dingen even niet gaan zoals hij wil. Identiek is het mede door de testrestricties van tegenwoordig niet, maar zijn drang om alles te willen begrijpen en om tot in de laatste uurtjes bij de engineers te zijn doet mij denken aan hoe Schumacher zichzelf en het team continu probeerde te verbeteren in zijn gloriejaren in Maranello. Dat wekt bij de racefan in mij ook veel meer sympathie dan in de paddock gespot worden met het zoveelste lingeriemodel. (Al moet ik eerlijk zeggen dat ik in de aanwezigheid van Barbara Palvin ook geen oog meer zou hebben voor m’n engineers. Wat een prachtvrouw is dat zeg)
@toniominestrone: niet mee eens. Als Hamilton gemakkelijk kan winnen dan doet hij dat, gaat hij zich vervelen en neemt hij nieuwe kapsels of kettingen voor Instagram of andere side show nonsens. Maar als het niet helemaal gemakkelijk loopt dan komt Hamilton inderdaad in de teleurgestelde kleuter modus, maar daarna kan hij zich opladen en rijdt hij zijn beste races. Hamilton moet geïrriteerd zijn om zijn hoogste niveau te kunnen bereiken.
@toniominestrone: en toch is het begrijpelijk dat hij baalt van die tweede plek met zijn concurrent op de eerste plek. Hij verliest er 7 punten voorsprong mee. En dat telt ook mee in het gevoel.

Een voetbalteam wat de finale van een wereldkampioenschap verliest is ook teleurgesteld ondanks dat ze tweede in toernooi worden wat een super prestatie is maar daar zijn ze niet mee bezig, ze verliezen een wedstrijd.

Je kunt alles zeggen wat je wil over Hamilton maar hem afrekenen op het feit dat hij niet blij is met een 2e plek omdat hem dat punten kost is niet terecht en heeft niets met zijn karakter/gedrag te maken.
Vettel …. honestly!!!!
@misterpepper: obviously
@henk_he: for sure.
Ik ben van geen enkele rijder een fan maar Hamilton is absoluut de beste rijder van nu en de afgelopen jaren. Maar dominantie is niet leuk. Daarom, hoewel ik ook nog eens helemaal niets met het team heb waar hij voor rijdt, Vettel.
Ik vind Vettel goed, echter heb ik toch een voorkeur voor Hamilton. Ik respecteer Vettel, hij is echt goed, maar iets in hem maakt dat ik geen fan ben. Hamilton is, net als Vettel en Max, heel bijzonder, en sinds zijn rookie season ben ik fan. Ik ben blij dat het spannend is en hoop dat het op de baan uitgevochten wordt en niet bepaald wordt door grid penalties, of pech, of door crashes veroorzaakt door anderen.
Liever ook niet in de pit.
Heel mooi dat Vettel op Spa Hamilton op de baan inhaalde, echter jammer dat dit niet een paar keer heen en weer ging.
Mijn voorkeur gaat uit naar Vettel. Hij heeft een van de beste, zo niet de beste, auto tot zijn beschikking. Dat biedt weliswaar geen garantie als de fouten zoals in Frankrijk en Duitsland zich blijven herhalen. Alleen Vettel heeft meerdere malen bewezen dat hij een auto ook foutloos naar de finish kan rijden. De combinatie van die kwaliteiten en de capaciteiten van de auto geven mij het vertrouwen dat hij de titel zal binnenhalen. Verder wil mijn Ferrari-hart graag weer eens een titel na 10 jaar droogte ;)
Sws Vettel
Mijn antipathie voor het team van Ferrari zorgt er voor dat ik absoluut niet wil dat Vettel kampioen wordt.
Doe maar Vettel, Hamilton is één grote show… en trouwens zo een goede rijder is hij ook weer niet als een rijder als Rosberg u kan verslaan.
Hamilton is een ijzersterke rijder die ik het zeker gun. Maar ja, Mercedes wordt dan wederom kampioen en ik gun Ferrari de titel. Dus wordt het Vettel.
Liever Vettel, Lil’ Lewis vind ik maar niks qua karakter.
Ik ben de dominantie van Mercedes wel een beetje beu. Voor de sport zou het beter zijn als er wat meer afwisseling zou zitten in de teams die met de constructeurstitel aan de haal gaan maar ik heb altijd al een hekel aan de Scuderia gehad. Als je met dat extra budget wat ze toegeschoven krijgen het nog niet voor elkaar krijgt om altijd en overal te winnen, verdien je het ook niet.. Bovendien, ik ben en blijf van team LH44 ondanks zijn divagedrag dus hoop ik dat hij de geschiedenis ingaat met meer WK-titels dan Vettel, omdat als men terugkijkt op ‘die gouden oude tijd’ en de coureurs van toen, de hoeveelheid titels zeer vaak als maatstaf gebruikt om uit te drukken hoe legendarisch een rijder was.
Hamilton is wel de beste rijder denk ik. Jammer dat het zo’n slechte verliezer is. Wil zijn gejank horen als hij verliest.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).