Marko: Volgend jaar kunnen we winnen. Echt.

Auteur: , 54 Reacties

Gaat het volgend jaar wél gebeuren? Een kleine zucht kan niet uitblijven.

Gridstraffen voor Verstappen en Honda-coureurs

De druk is hoog bij Red Bull Racing. Al jaren dingt het raceteam niet mee om het wereldkampioenschap. Mercedes lijkt ook dit jaar er weer met de titel vandoor te gaan. Ferrari komt sinds de zomerstop goed mee, maar organisatorisch verloopt het allemaal héél Italiaans. Ergernissen bij onder andere de familie Verstappen, die niet onder stoelen of banken steken dat het beter moet bij Red Bull.

Red Bull-baas Helmut Marko laat van zich horen door de bühne tevreden te stellen. Hij roept in gesprek met Motorsport het vertrouwen uit dat Red Bull volgend jaar zeer zeker meedingt voor het wereldkampioenschap. Woorden die op dit moment nog niet heel veel betekenen. Wat zou de baas van Red Bull immers anders kunnen zeggen? Red Bull, Honda én de coureurs zullen het moeten laten zien met de auto en de motor.

Bovendien zijn de woorden een deja vu. Waar hebben we dat ook alweer eerder gehoord?. Op de redactie werd dan ook met een zucht gereageerd op de woorden van Marko.

Ik word zo moe van dit geleuter. De wintertests zijn nietszeggend en hierdoor kunnen teams alleen maar weten hoe ver ze zelf zijn. Red Bull heeft deze winter een grote verandering ondergaan, door van Renault naar Honda over te stappen. Honda, een leverancier dat met McLaren achteraan reed en veel technische problemen kende. Hoe reeël is het dan om te denken dat je nu ineens wel kampioen wordt? Zorg eerst maar eens dat je er in Australië bij zit, voordat je deze woorden weer terug moet nemen. – Wouter

En McLaren dat achteraan reed met een Honda-motor rijdt nu met een Renault-motor best of the rest. Red Bull was dit seizoen met Renault gewoon kampioen geworden 🤔. Maar het is allemaal koffiedik inderdaad. Gewoon gokken dat je het beter doet dan de concurrentie, hopen dat de teams achter je geen inhaalslag maken en duimen dat het goed gaat in Melbourne volgend jaar. Helmut roept gewoon wat ‘ie moet roepen om Jos en Max rustig te houden. Hij heeft zelf ook geen idee hoe RB er volgend jaar voor staat tov Mercedes en Ferrari – Casper54 reacties

Waarom je de nieuwe Astra nu wilt configureren bekijk het hier!.
twee of drie keer kunnen ze winnen
@por100: 2x is zat. Coureur en constructeur.
@porker: En Max dan?
@gebruikersnaam3: die is dan blij voor Albon 😂
dit gaat gevolgen hebben voor Max. ik denk zelf dat als er niet snel verbetering komt, het mentaal niet goed gaat komen met Max wat niet goed zal zijn voor de races.
@omarrs6: klopt, maar laten we eerlijk zijn, hoeveel geduld kun je hebben? Straks wordt het een soort Alesi. Super getalenteerd, iedereen wilde hem bij zijn entré in de F1 hebben, maar helaas pakte zijn keuze voor Ferrari destijds desastreus uit.
Alles kan, koffiekan, theekan, waterkan…
@emping: Taycan
@spacemoon24: Tarkan
@zwepp: mnm kiss kiss
@emping: zo zijn er nog meer, Gardameer, Ijsselmeer..
@edjehaze: enzovoort. Amersfoort, Zandvoort..
@detroitthemotorcity: etcetera, fotocamera, rockopera…
@emping: Wim Kan
@iannuzi: oh nee…. die kan niet meer
@iannuzi: nee, die kon!
@rhellema: theekon, koffiekon, Taycon
@kennone: Rubicon
@kennone: Ocon
@kennone: helicon
@kennone: Babylon
@emping: Een nietmachine niet
@venividivici: Een typemachine niet
@venividivici: nietmachine niet goed
@emping: enzovoort, Amersfoort, Zandvoort, waar vandaan, banaan, waarbij, aardbei…?
Mjah… ik geloof h’m op zijn blauwe ogen.
Nee de motor van Renault is niet beter dan de Honda en RB was zeker niet kampioen geworden met Renault. De motor van Honda doet het juist vele malen beter dan verwacht. Het is het chassis dat wat te wensen overlaat dit seizoen. Dit zou sowieso een “development year” worden dus laat ze maar concentreren op volgend jaar.
@sketcher: de Honda is zoveel beter dan verwacht dat het lijkt dat ze het ze het development seizoen toch maar serieus voor de punten zijn gegaan. Dat kan een verkeerde indruk geven bij sommige mensen maar het is eigenlijk iets heel goeds.
@mashell: er zijn wat smileys weggevallen tussen het versturen van mijn input voor dit artikel, en de daadwerkelijke plaatsing ;)
@mashell: hehe… Zo is het en niet anders. En dat gaat overal zo. Mijn cluppie nac staat net bovenaan en de draaiboeken voor het kampioenschapsfeest worden nog net niet geschreven….
Red Bull kampioen met Renault? Dat is een boude uitspraak. Wacht nou maar eerst af hoe de kaarten zijn geschud na 2021, voor hetzelfde geld zitten Ferrari en Mercedes er dan helemaal niet meer goed bij.
Dacht je alle flauwekul wel gehad te hebben, komt Casper nog eens aan met het verhaal dat Red Bull kampioen was geworden met Renault…
@viezefreddyw: wel mooi dat je al mijn onzin serieus neemt. En dat @rubenpriest mijn cynische teksten gewoon copy-paste uit de groepsapp zonder enige nuance :’)
@CasperH: Soms is cynisme lastig op te maken via het internet.
@viezefreddyw: lees ik daar een sarcastische ondertoon?
Ben benieuwd wat Casper heeft gerookt voordat hij die uitspraak deed.
@berlinetta: ben al jaren geleden gestopt met roken ;)
@berlinetta: het was vast ironie ten top
@barry355gtb: u snapt dingen ;)
@CasperH: vertel dat ook even aan mijn wederhelft please ;-)
@barry355gtb: Lang geleden dat ik ironie gerookt heb. Dat waren tijden!
Tja, met Renault motoren waren ze wellicht sneller geweest. Echter hadden ze dan ook veel vaker pech gehad. Of zijn we vergeten hoe vaak Renault stil heeft gestaan?
@dutchdriftking: voor de volledigheid: er was een smiley in mijn input verwerkt die dit artikel niet gehaald heeft middels het toetsenbord van @rubenpriest ;)
@casperh: Ik zie dat deze er nu in staat.
@dutchdriftking: volgens mij reed Max toen hij sainz had ik gehaald een sec per rondje van hem vandaan
Zou vreemd zijn dat dat aan de het chassis van RB zou liggen want dat is gewoon ruk
Max is iets sneller als sainz , dan houden we de Honda over
Arme Casper 😂
Stap marko op als ze er in Australië achter komen dat ze toch weer achter Ferrari en Mercedes aan tuffen
Ik geloof er niks meer van , ander stoeltje zoeken denk ik
Wissel Vettel en Max , allebei blij
@supertjeduc: lerclerc en max gaan niet samen
@supertjeduc: hij heeft aandelen in het team, dus opstappen, neeuuuuahhh …
Marko, de oude postduif is af en toe de weg kwijt, hij vergeet Mercedes en Ferrari volgens mij een beetje … Die hebben ook wat geld, mensen en knap sturende coureurs. Ferrari heeft de beginselen voor de auto van volgende jaar op orde en de basis om dus snel te zijn, dat bewijst ligt er. Dus als ze voortborduren op de huidige basis, waarom zou Red Bull dan een reuzesprong kunnen maken voorbij de zilverpijlen en zwart briesende paardjes? Nee Helmut, wishful thinking ……
Volgend jaar ga ik de liefde van mijn leven ontmoeten. Echt.
Wij van WC eend adviseren….WC eend!
Plan dit bericht maar vast weer in voor volgend jaar. Kan waarschijnlijk 1-op-1 zo weet geplaatst worden.
Volgend jaar kan ik de jackpot winnen. Echt waar.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).