Mastretta MXT komt richting Europa

Auteur: , 9 Reacties

In onze Ouden Doosch kwamen een we een klein gespierd Mexicaantje tegen. En raad eens? In 2015 rijdt de gepeperde MXT op het Europese vasteland.

De MXT is een 1000 kilo tweezits bochtensmijtertje uit Mexico. In 2007 dook ‘ie voor het eerst op en hadden we het over een 2.3 liter middenmotor goed voor 200 pk op de achterwielen, in 2010 werd hij nieuw leven in geblazen en berichtten we over een geblazen tweeliter viercilinder met 245 pk.

Na Zuid-Amerika -gelimiteerd tot 50 stuks per jaar- helaas niet veroverd te hebben, komt het kleine ding nu ook onze kant op. In 2015 moet een vernieuwde versie klaar zijn om de Europese wegen te bestieren.

De MXT voor de Europese markt ruilt de 2.0 liter Duratec Ford-motor in voor een tweeliter Ecoboost afkomstig uit een Focus ST en moet daarnaast flink de broekriem aantrekken: het streefgewicht ligt onder de 1000 kilo. Last but not least wordt het aanzicht van de auto iets ‘Europeser’ gemaakt.

Voor wie echt geen idee meer heeft wat die Mastretta MXT ook alweer was, er was ooit eens een relletje tussen Top Gear’s Richard Hammond en het merk. Hammond was schijtlollig. Mastretta niet blij. Later mocht Hammond ‘m nog eens testen.

Klinkt allemaal leuk, maar of deze Opel Speedster/Smart Roadster-achtige auto er ook echt gaat komen? Hard hoofd in.9 reacties

1000 kilo licht ? Zwaar bedoel je?
Doe me dan toch de speedster maar
Ik krijg hier een hoog Smart Coupé gevoel bij.
@Corrado16v: lijkt inderdaad op de Roadster!
En deze auto heeft niets te maken met Smart?
De Tortilla, aldus James May.
Nuja dan koop ik me wel een opel speedster als ik iets wil dat er exact zo uitziet, of een lotus als ik iets wil dat er ongeveer zo uitziet.
Vind het wel een leuke verschijning (maar goed, ik rijd ook in een Smart Roadster Coupé).
Koplampen is inderdaad wel erg Smart-achtig..
@Flapkees:
Mij kwam die ook al bekend voor, kijkt naar buiten….

Ja hoor, mijn Roadster maar dan Made in Mexico.
Het vermogen zou ik er dan weer wel in willen.., droomt van een BMW 3 cilinder zonder i8….

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).