Max kan de komende 5 races een record pakken

Auteur: , 30 Reacties

Maar dan moet de Nederlander wel zijn stinkende best gaan doen.

Max kan de komende 5 races een record zetten

Max Verstappen kwam al op jonge leeftijd de F1 binnen stormen. Het feit dat de inmiddels 21-jarige coureur ook nog succesvol weet te zijn, zorgt voor een aantal leuke records. Zo heeft de Red Bull-rijder inmiddels al zeven records weten te pakken. Verstappen is onder meer de jongste coureur die aan de startgrid van een race verscheen (17 jaar, 166 dagen), hij is de jongste winnaar van een Grand Prix (18 jaar, 228 dagen) en hij is de jongste coureur die een snelste ronde wist te rijden (19 jaar, 44 dagen). Zolang er nog geen nieuw bloed jonger dan Max in de F1 verschijnt én minstens zo succesvol weet te zijn, kan de Nederlander nog wel even doorgaan met records pakken.

Er is op zeer korte termijn nog een nieuw record voor het grijpen, maar dan moet Verstappen wel alles uit de kast halen. De 21-jarige heeft namelijk nog vijf races de tijd om een pole position te halen. Dan zou hij de jongste F1-rijder ooit zijn die een pole position pakt. Die kans is echter zeer gering, met de auto’s van Mercedes en Ferrari die de kwalificaties vaak goed weten te rijden. Maar toch, met een beetje regen en een beetje mazzel, is het wellicht nog mogelijk. Tevens staat Mexico nog op de kalender (28 oktober), alwaar Max vorig jaar een tweede plek pakte in de kwalificatie (en vervolgens won)!

Max heeft al vier keer een Grand Prix gewonnen, maar kreeg het nooit voor elkaar een pole position te halen. Dat is overigens ook een record.

NB: het huidige record voor de jongste coureur die pole pakt is Sebastian Vettel. Hij was 21 jaar en 72 dagen.30 reacties

Ook leuk als je erbij vermeldt wie de huidige recordhouder voor de jongste polesitter ooit is.
@jochempie: yes, goeie;) Heb het erbij gezet, het gaat om Sebastian Vettel. Hij was 21 jaar en 72 dagen.
@autoblogger: Thanks! Wordt spannend inderdaad….
@autoblogger: vallen alle 5 de gp’s wel binnen de 65 dagen? Anders zijn het er maar 4 aangezien Max vorige week 21 werd.
Past net binnen de 21 jaar en maximaal 54 dagen als hij dit jaar nog een pole scoorrt
Max wil altijd de pole pakken. Die gaat niet ‘extra zijn best doen’… want dat doet hij al. :-)
Dat record kan hij helaas op zijn buik schrijven! De kans was er met de GP van Monaco, maar helaas daar was de vangrail z’n grote vriend. Verder gaat het dit jaar NIET meer gebeuren en volgend seizoen ook niet. Dat is niet pessimistisch maar realistisch denken.
@venividivici: fijn dat je het artikel nog even samenvat.
@kle500: Graag gedaan, maar is aanvulling i.p.v. samenvatting.
@venividivici: jij kwam, jij zag en jij overwon ;)
@scooper: Sorry kerel… je bent ff te simpel
@venividivici: je weet het nooit, de wonderen zijn de wereld niet uit, hoewel ik er ook een hard hoofd in heb. Jongste polesitter vind ik ook eigenlijk niet interessant. Het geeft alleen maar aan hoe goed jij je carrière hebt weten op te bouwen. Hoe beter jij bent, des te eerder zit je bij een topteam. En die kans is alleen maar kleiner geworden nadat de F1 alleen voor 18 is.
@venividivici: Volgend seizoen rijgt Max de Pole positions aan elkaar, Honda powerrrr.
@HZW: Mjah inderdaad, ik geloof ook in Sinterklaas en de Kerstman.
@hzw: In de GP2 zouden ze volgens Alonso redelijk goed mee kunnen doen… Ik hoop op wonderen bij Honda maar ik hoop ook al jaren dat ze eindelijk weer eens een mooie Civic bouwen. Of een chique Accord. Maar het lijkt er dat het hoogtepunt van Honda in 1988 lag.
@venividivici: Suggereren kun jij als de beste in ieder geval. Daarnaast zou je waarzegger moeten worden, of ben je dat al? ;)
@e90320d208pk: Haha ach, ik doe mij voor als waarzegger. Ga zo m’n glazen bol weer eens oppoetsen na een drukke week.
Het record van de meeste records halen in 3 jaar tijd.
Maar ook in 2 jaar, 1 jaar, 6 maanden, 1 maand. Zo kun je natuurlijk eindeloos records blijven bedenken.
In Mexico schroeven ze die Spec C 200% open in de quali. Dan maar een DNF, dat record is veel belangrijker voor RB.
@harrie: Ondertussen rijden ze weer met de Spec-B motor rond.
@hzw: Als het goed is gaat de Spec C er morgen weer in. Maar goed, met al die gremlins in de Renault-blokken zie ik het ook gebeuren dat ze de Spec B lekker laten zitten.
@hzw: Vandaag reed Max met B en Ric met C.
@harrie: waarom is dat record belangrijk voor Red Bull? Zij hebben dat record toch al? En dat zelfs met hun meest succesvolle coureur allertijden.
Dit geldt overigens niet alleen voor Max. Charles Leclerc is maar een week of twee jonger dan Max, en zal derhalve ook in het restant van dit seizoen pole moeten pakken als hij dat record wil hebben. Volstrekt onhaalbaar uiteraard, maar niet minder interessant.
Verder zijn Lance Stroll en Lando Norris respectievelijk iets meer dan één en twee jaar jonger dan Max en Charles, dus in theorie zou Stroll het record volgend jaar nog kunnen pakken en Norris zelfs in 2020 nog.
@Edge: Leclerc heeft de auto niet, Stroll heeft de auto en het talent niet. Van Norris moeten we het nog zien, maar dat de McLaren in 2020 een een auto heeft die in de top mee doet kan je ook al wel uitsluiten.. Dus wat mij betreft toch echt minder interessant.
Pole gaat denk ik niet meer lukken, of ze moeten echt die motor opblazen voor een rondje. Ik zie dat niet zo snel gebeuren. Als het regent dan is Verstappen soms ongenaakbaar, alhoewel het in Hongarije nergens op leek. Mocht de auto goed zijn in de regen, dan is er iemand misschien nog beter in regenraces en dat is ene L. Hamilton in een Mercedes… Zonder geluk gaat het niet lukken.. Maar ja, als je kijkt naar de records die hij wél binnen heeft gehaald, dan is er weinig reden tot klagen.
@willeme: wat iedereen vergeet is dat Hamilton in de regen ook een monster is. Ik zie het daarom helaas ook niet meer gebeuren.
Waarom gaat hij die helm verkeerd om op zetten?
@dutchdriftking: Om het record ‘eerste coureur die met zijn helm achterstevoren een race uitrijdt’ te pakken
@mvdd: haha mooi!

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).