Max Verstappen: ik heb geen trek in andere raceklassen

Auteur: , 15 Reacties

Die Formel 1 oder nichts!

MV33

De beslissing van Fernando Alonso om dit jaar mee te doen aan de Indianapolis 500 heeft nogal wat teweeg gebracht in de F1-paddock. Ten eerste mist de Spanjaard door zijn deelname aan de Amerikaanse klassieker de GP van Monaco. Ten tweede is het tegenwoordig hoogst ongebruikelijk dat actieve F1-coureurs ook in actie komen in andere raceklassen. Zo’n beetje iedere coureur wordt gevraagd naar wat hij vindt van de move én of het voor hem ook een optie zou zijn.

Nico Hulkenberg bijvoorbeeld, die zelf twee jaar geleden tijdens het F1-seizoen de stoute schoenen aantrok en winnaar werd van de 24 uur van Le Mans, gaf aan dat hij er nooit voor zou kiezen de GP van Monaco te missen. De race in het prinsdom is volgens hem de beste van het jaar en daarbij is de Indy 500 wat hem betreft te gevaarlijk. Dat is overigens een opmerking die je vaker hoort over het racen op ovals. De tragische ongevallen van onder andere Dan Wheldon en Justin Wilson zitten bij velen nog vers in het geheugen.

LH44 daarentegen kon natuurlijk niet achterblijven nadat zijn voormalig teamgenoot bekend maakte meer swek te hebben dan hij. Hij counterde meteen door te stellen dat hij nog wel een keer mee zou willen doen aan een MotoGP-race. Want op twee wielen racen is het enige wat nog spannender is dan met circa 380 kilometer per uur over een oval razen. Ja, ja, oké, ik hoor het je denken: behalve Doutzen Kroes die reclame maakt voor honing inderdaad.

Maar, wat vind onze held eigenlijk van de extracurriculaire activiteiten van Alonso? Wel, Max geeft aan dat hij de move wel dapper vindt en ook wel begrijpt, gezien het feit dat Alonso in de F1 dit jaar toch niet veel om voor te vechten heeft. In Indianapolis kan hij daarentegen misschien wel winnen. Zelf ziet hij het echter niet zitten om een dergelijke zijdelingse stap te maken. Ten eerste omdat hij nog veel om voor te vechten heeft en ten tweede omdat F1 volgens Max toch de hoogste klasse is.

Ook na zijn F1-carrière ziet de Nederlander het niet zo zitten om tot op hoge leeftijd in actie te komen in allerlei andere klassen. Hij gaat dan liever iets anders doen, zo schat hij nu in. Desalniettemin zal hij de prestaties van Alonso met een schuin oog in de gaten houden:

“Ik weet in ieder geval al wat ik zondagavond op TV ga kijken na de Grand Prix in Monaco.”15 reacties

Ben benieuwd hoe die daar over 10+ jaar en X wereldtitels over denkt :)
@dawwg: die gaat gewoon door totdat ‘ie net zo oud is als Jan Lammers.
Zo mis je wel heel wat moois! https://youtu.be/cy-R_dlR-8A
Misschien doet hij net als zijn pa, niet meer racen en al zijn tijd steken in het kweken van de perfecte F1 coureur.
@mashell: Jos is toevallig wel Le Mans winnaar!
Hij is de komende 15 à 20 jaar zeker van een baan als F1 coureur en is op 19-jarige leeftijd al financieel onafhankelijk. Dan ben je toch nog lang niet bezig met andere raceklassen. Zien we dan wel weer!
@Edge: Vraag mij af wat dat financieel onafhankelijk ermee te maken heeft, het gaat om de voorliefde voor de sport, het is jammer dat er te weinig coureurs zijn die hun horizon willen verbreden naar andere klassen.
@toniominestrone: Nou, ik noem het specifiek op omdat Max na zijn F1 carrière genoeg geld bij elkaar geharkt heeft om de rest van zijn leven te kunnen doen waar hij zin in heeft. Er zijn genoeg sporten waar de topsalarissen niet hoog genoeg zijn om jezelf financieel onafhankelijk te spelen. Als Max na zijn carrière lekker de hele dag mojitos aan het strand wil drinken kan dat gewoon, terwijl bijvoorbeeld onze gouden generatie handbal of volleybaldames door moeten werken.
Van mij mag alonso die race aan de overkant van de grote plas gaan rijden en ik hoop voor hem met veel.succes dat hij nog hongeriger terug komt en we meer boorsradio’s krijgen zoals i am pushing like an animal
We gaan het zien. Voorlopig hoop ik vooral op spannende F1 seizoenen voor de komende 10 jaar!
Goh, wat onverwachts van een jonge jongen die pas net in de hoogste klasse qua racen zit.
Zal @martinus niet graag horen, formule E was voor hem de toekomst.
Idd zou wel is kunnen dat ie er over een jaar of 10+ heel anders over denkt.
Moet nog maar zien dat die Alonso het goed gaat doen daar

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).