Max Verstappen: ik kan wel lachen om de media-aandacht

Auteur: , 24 Reacties

Max zegt dat hij weleens een beetje moe wordt van de aandacht die de media heeft voor alles wat speelt rondom zijn persoon. Maar, gelukkig kan de snelheidsduivel er soms ook wel een beetje mee lachen.

Max-Daniel

De afgelopen dagen stonden Max en zijn familie weer enorm in de aandacht omdat pa Jos een paar klappen kreeg. Omdat alles rondom de familie Verstappen tegenwoordig heet nieuws is, werden de gevolgen van het akkefietje breed uitgemeten in de media. Ook wij konden het voorval natuurlijk niet geruisloos voorbij laten gaan (rijtest). Maar zoals je van ons gewend bent, behandelden we de kwestie natuurlijk wél met de nodige nuance.

Onze raceheld zelf kan immers helemaal niks doen aan de hele kwestie en is zodoende misschien wel het grootste slachtoffer van het gedoe. Uiteraard worden hem veel vragen gesteld over het issue, niet alleen in Nederland maar ook in de rest van de wereld. In een interview met Motorsport geeft Max aan dat hem dit wel eens de keel uithangt.

“Het is niet zozeer dat ik me eraan stoor, maar het gaat gewoon nergens over. Blijkbaar heb ik elke twee, drie weken, of elke maand, weer een nieuwe vriendin, wat totaal nergens op slaat. Dan ga je met iemand uit eten en dan denken ze gelijk dat ze je vriendin is. Er wordt in Nederland gewoon overal heel erg de nadruk op gelegd, terwijl ik zoiets heb van: ‘Laat me toch lekker met rust en laat me concentreren op wat ik moet doen’. En dat is racen.”

We kunnen ons daar wel wat bij voorstellen. Aan de andere kant: is het nog wel zo dat de core business van sportidolen hun sport is? Tegenwoordig zien we steeds vaker dat sportmensen de facto ‘Kardashians’ worden. Hun inkomsten (en dus professionele leven) houden niet meer zozeer verband met de skills die ze hebben, maar veel meer met hun niveau van bekendheid en met hun imago. Engelstalige bekendheden betitelen dit fenomeen regelmatig op tenenkrommende wijze met de term ‘my brand’. Bij sommigen ontstaat dit gegeven misschien tegen wil en dank, anderen omarmen het juist volledig.

Neem bijvoorbeeld Jon Olsson. Hoeveel van de mensen die deze ski-koning kennen hebben ‘m ooit ook maar één meter zien skiën? De kans is waarschijnlijk een stuk groter dat je een van zijn vlogs gezien hebt op Youtube. Een ander voorbeeld is Tim Tebow. Bij hem is de verhouding tussen skills/beroemdheid zelfs zover verplaatst naar beroemdheid dat een professioneel sportteam hem betaalt om te sporten terwijl hij niks kan. Als Europeaan heb je wellicht nog nooit van de beste man gehoord, maar het is een household name in ‘Murica.

De voormalig American Football-held presteerde op een gegeven moment niks meer in de National Football League (NFL). Inmiddels staat hij onder contract (als speler) van een honkbalclub genaamd de New York Mets. De man slaat geen deuk in een pakje boter, maar de club verkoopt wel veel shirts met zijn naam erop en boort een nieuwe schare fans aan. Sport is entertainment, zullen we maar zeggen.

Hierdoor ontstaat het aloude spanningsveld tussen het zijn van ‘publiek bezit’ en het recht om bepaalde dingen privé te houden. Sponsoren (en dus zelfs teams tegenwoordig) geven je een bak geld mee. Niet per se omdat je ergens goed in bent, want dat lijkt steeds meer bijzaak te worden. Maar juist dat iedereen continu alles van je wil weten is interessant voor geldschieters. We kunnen nu al met vrij grote zekerheid zeggen dat Max zelf daar honderden miljoenen mee gaat verdienen in zijn carrière.

Hoe ver het delen van de privé-beslommeringen gaat heeft Max zelf deels in de hand. Maar -terecht of niet- de vragen over allerlei randzaken in zijn leven zullen blijven komen en soms van bedenkelijk niveau zijn. Het is nou eenmaal deel geworden van het leven van zo’n bekend figuur. Hoewel pa Jos enige tijd geleden al aangaf dat Max iets meer met rust gehouden zou moeten worden, kan Max de aandacht voorlopig echter goed het hoofd bieden.

“Ik vind het eigenlijk allemaal wel om te lachen, want het slaat natuurlijk vaak nergens op.”

Waarvan akte.24 reacties

Verpatsen en Verstappen hebben nog nooit zoveel op elkaar geleken…
Knap hoe die Max daarmee omgaat! Het is toch een gotspe dat zijn vader vraagt voor een beetje rust omtrent zijn zoon en zelf voor wereldnieuws zorgt met zijn vader Frans. Wat een ordinaire ruzie zeg. Ik zou mij schamen voor mijn vader en opa. Triest
@boltiev6: heel knap!
“Neem bijvoorbeeld Jon Olsson. Hoeveel van de mensen die deze ski-koning kennen hebben ‘m ooit ook maar één meter zien skiën?”

Dan moet je gewoon naar zijn vlog kijken… Ik ken weinig vlogs die beter geproduceerd zijn dan die van Jon. Zie hier die van afgelopen weeken in noord italie: https://www.youtube.com/watch?v=sE5DyG3PYGw
@mrskyline: ik ken hem alleen van z’n auto’s omdat ik geen vlogs kijk. Zeer vermoeiend, die vloggers.
@MrSkyline: mee eens. Jon daagt zichzelf gewoon steeds uit. Hij wilt niet bekend zijn voor z’n vlogs maar gewoon goede content geven. Dat hij zoveel abbonnees ervoor terugkrijgt is alleen maar waardering voor z’n “werk”. Alle inkomsten daaruit gaan naar camera gear voor z’n vlogs, niet naar een kontimplantatie🤔
@MrSkyline: erg knap maar weet wel dat hij een man of 3 heeft voor het bewerken.
“Maar juist dat iedereen continu alles van je wil weten is interessant voor geldschieters. We kunnen nu al met vrij grote zekerheid zeggen dat Max zelf daar honderden miljoenen mee gaat verdienen in zijn carrière.” – mede mogelijk gemaakt door uw Autoblog.
Als je gewoon netjes aan je sponsorverplichtingen etc. voldoet mag je best wat prive overhouden. Dat, je bent beroemd dus alles moet maar voor iedereen beschikbaar zijn, vind ik maar onzin. Als je daar voor kiest zoals The Ass family is dat prima. Maar als je aangeeft daar geen behoefte aan te hebben en verder netjes je interviews etc, doet moet je dat dan als buitenwereld ook accepteren vind ik.
@e34m5touring: in principe helemaal mee eens. Alleen onstaat er een soort spanning omdat sponsors het juist interessant vinden dat/als je continu in de aandacht staat. Ik denk wel dat als je dan al die aandacht liever een beetje wil ontwijken je ook voor sponsors moet kiezen waar dat bij past, of mogelijk voor minder sponsors.
@jaapiyo: Ja wellicht. Of het duidelijk afbakenen in je contract oid. Toch zijn er best gasten in de F1 die een beetje onder de radar blijven. Zolang je geen hogedrukreinigers hoeft aan te prijzen (Eddie Ervine bij Jaguar) gaat het allemaal nog wel ok zullen we maar zeggen.
@E34M5Touring: als je niet tegen publiciteit kunt ben je niet geschikt als topsporter. Zo simpel is het ook wel weer, want het is onlosmakelijk met elkaar verbonden.
@lekbak: Er zit een verschil tussen aan je mediaverplichtingen voldoen en gevolgd worden tot op de wc. Dat eerste hoort inderdaad bij topsport. Dat laatste vind ik walgelijk.
Max verstappen… elke maand nieuwe vriendin…hulde
+1 voor de Tesla link!
Ik weet, de model x is niet de mooiste. Maar weet je zeker dat die de oorzaak is van het opstootje?
Jammer voor Max dat zijn goede naam toch een smetje krijgt door het tokkie gedrag van Jos
Max moet gewoon altijd met z’n helm op rondlopen, dan denkt iedereen dat het gewoon een motorrijder is..
@pinut187: zonder red Bull kleding en een millimeter kapsel valt hij al niet op op straat denk ik
Jon Olson doet niet meer een wedstrijd skiën , dus hij heeft alle tijd om te vloggen en geld uit te geven, niks mis mee.
Wie zijn die 2 Tiroler meisjes??? Waar gaat de tekst eigenlijk over?
@raoufff: rofl
Hoort er nou eenmaal bij…
Laat die jongen lekker

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).