Jos Verstappen gewond én opgepakt na ruzie in strandtent [updated]

Auteur: , 44 Reacties

De eerste die 'het houdt nooit op, niet vanzelf' als commentaar geeft is af.

Jos Verstappen gewond

Helaas moeten we weer in de digitale pen kruipen omdat Jos Verstappen met geweld in aanraking is gekomen. Een en ander is nog onduidelijk, maar bevestigd is ondertussen wel dat Jos Verstappen bij strandtent Koers Zuid in Roermond (daar hebben ze kennelijk strand) ruzie heeft gekregen. Die ruzie was kennelijk zo verhit dat er klappen zijn uitgedeeld, waardoor Verstappen Senior verwondingen aan zijn gezicht heeft opgelopen. Een blauw oog en een snee in zijn gezicht om precies te zijn, bovenstaande fotomanipulatie geeft u een idee. De politie kwam ter plaatse om de vechtpartij te stoppen en maande iedereen de tent te verlaten. Precies één iemand weigerde dit en deze persoon is meegenomen naar het bureau. Drie keer raden wie dat was.

Vorig jaar was er nog een dingetje tussen Jos en zijn vader Frans Verstappen. Ook daar schenen de handjes niet thuis gehouden te zijn, al werd een aanklacht door opa Verstappen later ingetrokken en besloot men de zaak voorwaardelijk te seponeren. Voorwaarde was dat Jos twee jaar lang niet over de schreef zou gaan en vraag is nu of hij dat nu wél gegaan is. We houden u op de hoogte.

Met dank aan de tips!

UPDATE 1: Na verhoor is Jos dezelfde avond nog vrijgelaten. Hij claimt dat hij het slachtoffer is van de vechtpartij.

UPDATE 2: Opa Frans doet een boekje open.44 reacties

Kudos voor het EHBO-filter van Photoshop.
Jemig.. Ik hoop dat mijn zoon nooit gaat racen in de F1. Als ik zie wat voor stress dat voor een vader geeft…
@original_arnoud:
dat incident waarbij hij iemand in elkaar mepte die het waagde hem op een kartbaan in te halen was in 98 ofzo, denk niet dat max toen al aan het racen was.
Volgens mij is dit niet de eerste keer dat Josje naar voren komt als klein driftkikkertje. Moet voor Max toch enigszins beschamend zijn.
@susp1cious: waarom beschamend? Hij laat zich niet doen, en is niet bang om zijn vingers vuil te maken. Kan handig zijn bij een dispuut als max niet mag slaan en papa springt ff bij.
@acizane80: waar de neuk slaat dat nou op 😂😂😂😂
Jammer dit….
‘We houden het voor u op de hoogte.’?!
@ehnl: dat noteer ik even op :-)
@ehnl: dat is steno voor ‘we houden het in de gaten en houden jou op de hoogte’. Maar ik het is bij deze toch maar even aangepast… dank ;)
‘Het houdt niet op, niet vanzelf.’ Oh wacht..
@bmwalpina: https://www.youtube.com/watch?v=p3_3xNGamuI
@dizono: Ik heb zo het vermoeden dat je de link al klaar had staan en zat te wachten op degene die zo stom was om de bovengenoemde oneliner daadwerkelijk te plaatsen ;-)
2 april!!! 😂😂
via Android app
Chapeau hoor Autoblog! Anderhalf uur nadat dit bericht op NOS stond, moet het hier natuurlijk ook verschijneen. Beetje Telegraaf perikelen dit.
@autodrop: Dat is o.a. mijn schuld, wij autovrienden moeten elkaar op de hoogte houden. En waarom zou een ander medium niet eenzelfde bericht mogen publiceren?
Het vanzelf op niet, houdt niet.
Het verhaal wordt in diverse media, ook AB, overal geheel anders beschreven. Maar volgens ooggetuigen scheen de ex vriend van Jos zijn huidige vriendin opgefokt naar Jos te zijn gelopen voor een gesprek. Uiteindelijk is een bemoeizuchtige vriend van die ex vriend het gevecht te zijn begonnen.
Dus om Jos hier meteen weer even als een driftig agressief vechtertje weg te zetten vind ik te makkelijk!
@venividivici: volgens mij staat er nergens dat Verstappen geweld gebruikt heeft. Juist omdat er verschillende verhalen de rondte doen, hebben we dat in het midden gelaten.
@Dizono: Ik doelde daarmee op diverse commentaren van reageerders. Excuus voor de onduidelijkheid ;-)
@venividivici: Kijk, als dat de waarheid zou zijn heb je meteen weer het volste begrip voor Jos. Ik zou er ook niet van gediend zijn als de ex van mijn vriendin agressief zou worden. Maar aan de andere kant, je bent Jos Verstappen. Je hebt eigenlijk al een niet al te beste reputatie als het om woedebeheersing aankomt en je hebt ook nog eens een wereldberoemde zoon. Wellicht is het dan toch verstandiger om die vent lekker te negeren en te vertrekken. Oké, je avond is dan verpest, maar je komt niet wéér in de media en je zoon wordt er niet mee geconfronteerd.
@Edge: Uhm goede conclusie, maar met die ex vriend was Jos alleen in gesprek dat er dan ineens een gestoorde bemoeizuchtige maat van die gast ineens gaat meppen dan valt er weinig te negeren en vertrekken…
Ondanks dat er nog heel weinig bekend is, vind ik het jammer dat Jos Verstappen betrokken geraakt blijkt bij dit soort incidenten. In het oog van imagoschade zou hij z’n emotionele zelf weg moeten leiden van zulke situaties, of in ieder geval zijn omgeving.

Hopelijk blijft dit Max bespaart op latere leeftijd.
@granlusso: bespaard*
Jos the klos
Alweer?
Ik wil eerst de details even afwachten voor er een alinea aan onderstaand relaas kan worden gevoegd. Bron, de Limburger.
Jos Verstappen heeft zich van zijn slechtste kant laten zien, zo schrijft althans de Telegraaf. Afgelopen zondag, na de Grand Prix van Hongarije, liep een ruzie tussen zoon Jos en vader Frans danig uit de hand. Frans zou klappen hebben gekregen van Jos en deed vervolgens aangifte van het voorval. Later trok hij die weer in en zwakte hij het voorval af.
Hoe dan ook, het is niet voor het eerst dat Verstappen moeite heeft zijn woede te beheersen. Wie een blik werpt op de historie, komt al snel te weten dat de 44-jarige Limburger, zoals dat zo fraai heet, een bekende van politie en justitie is.

Al in 1997, als Verstappen nog achter het stuur van een Formule 1-wagen zit, haalt hij de pers met een geweldsincident. De coureur raakt slaags met een Brunssumer die amok maakt in zijn kartcentrum. Het voorval komt in de krant. Het zal niet het laatste zijn.

Een jaar later al raakt ‘Jos the Boss’ weer in opspraak. Volgens omstanders raakt Verstappen van de kook als hij in het kartcentrum van Lanaken wordt ingehaald door een vijftienjarige jongen. Dat leidt wat later tot een handgemeen, waarvan de vader van de jongen, een 45-jarige inwoner van Lanaken, het slachtoffer wordt. Deze loopt een gebroken kaak, een barst in de schedel en een beschadigde oogkas op.

Verstappen treft een financiële regeling met de man, maar de Belgische justitie vervolgt hem toch. Evenals zijn vader, die ook schuld zou hebben aan de vechtpartij. De rechtszaak dient pas in 2001. De officier van justitie eist een celstraf van maximaal twee jaar. Verstappen hoeft zijn racehelm echter niet op te bergen. Hij komt er met verbale kleerscheuren van af. De rechter acht wel bewezen dat Verstappen het slachtoffer geslagen heeft, maar deze zou de coureur geprovoceerd hebben. Op voorwaarde dat Verstappen senior en junior zich de volgende vijf jaar niet meer misdragen in België, gaan ze vrijuit. De rechter geeft de coureur wel een berisping. Van een sportman mag meer discipline worden verwacht, klinkt het.

Verstappen zelf weet zich van de prins geen kwaad. „De rechtbank heeft door deze uitspraak godzijdank de opgeblazen affaire tot normale proporties teruggebracht”, zo reageert hij op het vonnis.

Eind 2002 laat hij kennelijk de door de rechter bepleite discipline weer varen als hij tijdens een race in het Duitse Kerpen op de vuist gaat met een toeschouwer. Het blijft daarna een paar jaar rustig, maar in 2008 gaat het weer mis. Verstappen, dan al Formule 1-coureur af, raakt slaags met een negentienjarige medewerker van het kartcentrum in Echt. De man zou zijn zoon Max van een kleine motor hebben gerukt. Volgens de eigenaar van de kartbaan was daar geen sprake van. De negentienjarige doet aangifte van mishandeling.

In datzelfde jaar gaat het mis in familiekring. De openbare aanklager in Tongeren eist acht maanden cel tegen de coureur. Hij zou zijn vrouw Sophie, van wie hij dan al gescheiden woont, mishandeld, belaagd en bedreigd hebben. Verstappen, die dan voor Porsche in de Le Mans-series rijdt, zegt op de rechtszitting dat hij het overdreven vindt dat hij voor moet komen. De rechter deelt die mening niet. Verstappen krijgt een voorwaardelijke celstraf van drie maanden en een boete van 1650 euro wegens het stalken van zijn vrouw. Van mishandeling wordt Jos vrijgesproken. De rechter constateert wel dat sms’jes van Verstappen aan zijn ex een ‘dreigende ondertoon’ bevatten en dat hij een rechterlijk contactverbod aan zijn laars heeft gelapt.
De rechtbank legt hem opnieuw een contactverbod op en vraagt om een „meer volwassen houding” van de bekende Limburger. Verstappen spreekt dan van een „privézaak”, en kondigt aan dat hij uiteraard contact zal houden met zijn ex omdat zij samen twee kinderen hebben.

Dan blijft het weer enige tijd stil. Maar eind 2011 duikt Verstappens naam opnieuw op in de krantenkolommen. Ditmaal is hij in aanvaring gekomen met zijn 24-jarige vriendin. Zij doet aangifte van mishandeling. Verstappen wast zijn handen wederom in onschuld. „Er is een woordenwisseling geweest ja, meer niet.” Met de relatie is het dan echter snel gedaan.

Een dikke maand later, wordt Jos ervan verdacht dat hij zijn ex-vriendin bewust heeft aangereden met zijn auto na een gesprek waarbij ook zijn ex-echtgenote en een andere vrouw aanwezig waren. Beide voormalige partners zouden hem aangeraden hebben hulp te zoeken om zijn agressie te beteugelen.

In 2002 vertelt Verstappen in een interview met deze krant dat hij vroeger „bij het minste of geringste ontplofte”. Hij verklaart ook dat hij zich inmiddels beter in de hand heeft, „al zijn er situaties waarin ik het niet kan opbrengen tot tien te tellen”.
@kempenaer:
Keurige opsomming van feiten, u is beter journalistiek onderlegd dan de meeste die voor hun brood in de gazet schrijven!
@desjonnies: pssst…staat bij “bron: de Limburger”…het is een stukje copy paste;)
@desjonnies:

Te veel eer! Het is inderdaad copy-paste van dagblad de limburger…
Hij had een vechtpartij met cristian horner omdat hij omdat hij in de australische grand prix tegen max gelogen had.
Ik wil dit soort onzin helemaal niet weten. Dat gezegd hebbende begrijp ik niet waarom er altijd geweld plaatsvind rondom deze man, ik heb dat soort dingen nou nooit. Maar goed, hij zoekt het maar uit.
@stationcar: Ik heb het af en toe wel. Niet vechten maar gelukkig blijft het meestal bij woorden met iemand.

Dat ligt deels aan mezelf ‘leeftijd/sociale hygiene’. Voor een groter deel ligt het aan de plaats en tijdstip ‘kroegen clubs etc’. Je zal over het algemeen in je achtertuin of op je werk minder snel bonje hebben.

Zeker tegenwoordig moet je gewoon je mannetje staan. Als iemand jou en je vrouw echt lastig valt, dan vind ik best dat je het op zn Jos kan oplossen. Wat niet rectificeert wat er bewezen in het verleden is voorgevallen, maar een stootje tot op zekere hoogte tegen intimidatie moet kunnen.

Jos Verstappen is gewoon een ouwe kampert. Hij trekt verkeerd volk aan ‘Helmut Marko Frits van Eerd….’ Zonder gekheid, hij is gewoon een erg driftig persoon. Met passie en temperament wat in zijn carierre rise&fall is geweest, maar ook passie voor vrouwen met nog grotere gekkies als exen zijn niet handig.

Enfin het is wel vermakelijk om af en toe een Josje tussendoor te hebben. Ik heb persoonlijk niets met zijn slachtoffers tot op heden dus kan dat best zeggen. We horen het morgenavond allemaal wel op boulevard.
Ligt nooit aan Jos altijd de ander die begint. Lastig als je dat altijd overkomt, sneu voor Jos.
Lakker bietje vachten jonge!
Altijd wel iets met Jos aan de hand. Jammer.
En weer heeft iedereen zijn mening klaar terwijl we een half verhaal hebben…. vrijheid van meningsuiting, of pure hufterigheid?!
Toch jammer, die vent heeft wel bovengemiddeld vaak ruzie.
@trustmeiamanengineer: en al die andere, niet bekende Nederlanders, die bovengemiddeld ruzie hebben? Die halen de krant niet omdat ze nooit in de spotlights staan.

Laten we maar eens afwachten of het nu een aanval was of een verdediging. Dat vertelt geen enkel verhaal op internet.

Wel stom, als het klopt, dat je geen gehoor geeft aan een vordering van een agent om de omgeving te verlaten.
Als Jos ooit de pijp aan Maarten geeft, houdt het vanzelf op… Na een tijdje
Die fotosoep is echt geweldig! ;-)
Het houdt niet op, niet vanzelf. Zo, ik ben af
@mrrallycross: shit, iemand was mij voor

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).