“Max Verstappen kan gastoptreden in DTM vergeten”

Auteur: , 14 Reacties

Weer een deur gesloten.

Een van de dingen die het Duitse Toerwagenkampioenschap doet om zijn aantrekkelijkheid te vergroten, is het uitnodigen van wildcard-rijders. Sinds de introductie van het systeem hebben Alex Zanardi, Sebastien Ogier en Andrea Dovizioso een weekend meegereden in de DTM, Valentino Rossi schijnt op de shortlist te staan. Iemand die voorlopig in ieder geval niet op een optreden in de toerwagenklasse hoeft te rekenen, is Max Verstappen.

Waar zijn de tijden gebleven dat echte topcoureurs verschijnen in iedere discipline waar hun hart naar uitgaat. Wel, ver achter ons, als het aan Helmut Marko ligt. De adviseur van Red Bull heeft zijn meest gekoesterde rijder al verboden op de motor te stappen, nu blijkt ook dat een uitstapje naar de DTM geen optie is voor Max.

Op de vraag van Motorsport Total of een gastoptreden van Verstappen in de DTM tot de mogelijkheden behoort, antwoordt Marko dat dit “ronduit belachelijk” is en totaal niet klopt.

Dit is ergens ook wel logisch, aangezien Aston Martin in de DTM actief is als R-Motorsport en hulp krijgt van HWA, het raceteam van AMG-oprichter Hans Werner Aufrecht. In zekere zin is het dus meer Mercedes dan Aston Martin, wat eens te meer wordt bevestigd door het feit dat het merk is toegetreden tot de sport als vervanger van Mercedes. Daarnaast is het team niet in staat zo snel een vijfde auto te prepareren voor de Nederlander.

De baas van de DTM, oud-Formule 1-coureur Gerhard Berger, begrijpt dit ook en heeft Max Verstappen hierom ook nog geen wildcard aangeboden. Dit betekent echter niet dat Formule 1-coureurs buiten de kwestie zijn. Zo heeft Nico Rosberg recentelijk nog een wildcard afgewezen. Het is nog niet bekend wie de tweede gastrijder zal worden dit seizeon, wel lijkt het erop dat de coureur terecht zal komen bij Audi of BMW.14 reacties

Vind het wel jammer dat F1 coureurs niet aan meer klassen kunnen/mogen deelnemen. Bij F1 is het vooral de auto die het verschil maakt. Ben wel benieuwd hoe goed Hamilton is tov de rest in een gelijkwaardige klasse.
@zeilboot: vraag Hamilton of ie mee wil doen met de Race of Champions
@escort77: Zie hem liever bij de junkyard race van AB.
@isn1981: ik zie Ocon liever bij een destruction derby! 👍🏻
@drdre1: hij denkt dat hij daar al in zit volgens mij.
Kunnen ze mooi Ocon voor vragen.. Mercedes rijder en heeft hij ook weer even wat te doen. Nog beter als hij besluit de F1 te laten aan de jongens met een goed stel hersens IPV de leider in de race van de baan te beuken.
@w0o0dy: het zit wel diep hè…
@peug206: hoeveel max er al van de baan heeft geknikkerd is hij vast vergeten.
@koeckenbacker:
Niet veel. Het zijn eerlijke gevechten die Max levert, die de F1 nodig heeft.
@kempenaer: 😂

Het laatste jaar wel, dat moet ik toegeven.
Een dag zonder boude uitspraak van Helmut Marko op Autoblog is een dag niet geleefd…
Sponsor je als Aston Martin voor veel geld een formule 1 team dat een beetje gênant met motoren van een ander merk rijdt, mag je niet eens voor één keertje een coureur lenen? Waar doe jet het dan nog voor?
@mashell: naamsbekendheid, de beschikking over f1 techniek die in aston martins wordt gebruikt, de legendarische aero guru adrian newey… enzovoorts.
@raceface: welke F1 techniek in Aston Martins? Die in de AMG motoren? En Adrian Newey heeft hen de Valkyrie geleverd, een supersportwagen voor slechtzienden want wat is dat ding lelijk zeg.
Dan wel mee doen tegelijkertijd met Vettel, Ricciardo en Hamilton. Weten we hun rangorde ook meteen.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).