Max Verstappen wil niet winnen

Auteur: , 29 Reacties

Voor Max hoeft het allemaal niet.

Max wil niet winnen

In 2016 had Max de eer zich Sportman van het Jaar te mogen noemen. Althans, zo’n eer vond hij het niet. Hij liet destijds al doorschemeren dat hij er niet op zat te wachten. Hij zal er dan ook niet rouwig om geweest zijn dat de titel in 2017 en 2018 respectievelijk naar wielrenner Tom Dumoulin en schaatser Kjeld Nuis ging.

Dit jaar staat Max weer op de shortlist en maakt hij dus kans om nog een keer Sportman van het Jaar te worden. Of hij het nou leuk vindt of niet. Het lijkt er weer veel op dat het laatste het geval is. Max laat namelijk nog eens weten dat hij weinig op heeft met dergelijke verkiezingen.

Als het aan hem ligt wordt er helemaal niemand uitgeroepen tot Sportman van het Jaar. “Ik zou de verkiezing schrappen,” adviseert de nuchtere Limburger tegenover de Telegraaf. Hij vind het totaal niet nodig om iedere keer weer allerlei verschillende sporters te gaan vergelijken. “Iedereen is goed in zijn of haar ding”. Geef hem eens ongelijk.

Hoewel de titel Sportman van het Jaar dus nog tot de mogelijkheden behoort, geldt dat helaas niet meer voor de titel wereldkampioen, met nog maar een race op de kalender. Meer dan een derde plaats zit er niet in, maar dat is natuurlijk alsnog een prestatie die nog nooit een Nederlander gelukt is. Laten we dat niet vergeten. Wat dat betreft zou de titel Sportman van het Jaar niet onverdiend zijn, ook al is dat appels met peren vergelijken.

Bron: Telegraaf29 reacties

De Opel Ampera-e is duizenden euro's goedkoper geworden. Kijk hier voor meer info!
Tja, is iemand die niet wil winnen wel een sportman?
@mashell: wel als er tussen winnen en winnen een heel groot verschil zit!
@mashell: Ik wil bij een stoplichtsprintje ook altijd winnen, maar dat maakt mij geen sportman.
@venividivici: nee, tegenwoordig noem je zo iemand een belasting voordeeltje ;P
@barendbotje: of petjes
@barendbotje: Haha ja die andere persoon dan, want ik vind het altijd leuk om de ander uit te dagen en zodra het licht op groen springt de ander weg te zien vliegen en dan zelf normaal rustig optrekken 😁
@venividivici: zal jou dan geen 20km range kosten 😏
@barendbotje: Nee idd, en daarnaast rij ik geen EV… Bah!
@mashell: als je daarmee dat rukgala kunt ontlopen is het begrijpelijk.
@mashell: In dit geval wel. Ik denk dat hij wel wat beters te doen heeft dan dit kleinburgerlijke prijsje ophalen.
@karaya: als Max zich te groot vindt voor Nederland dan kunnen wat mij betreft de oranje brillen, MV33 petjes en Red Bull teamkleding in de container.
@mashell: hij vond zich al te groot voor België door voor Nederland te kiezen. En dan koos hij voor Monaco. Ik snap die hele heisa rond nationaliteit zo niet. Ik kan erg genieten van zijn racekunsten, maar TROTS zijn op iemand omdat hij/zij dezelfde nationaliteit heeft? Vind ik vreemd.
@mashell: Neem nog een glaasje….
@mashell: Verstappen heeft gewoon een hekel aan zulke onzin, voelt hij zich dan ineens te groot voor Nederland? Doe normaal man!!
@rhellema: zet die oranje bril eens af man! Als ze hem zo’n prijs willen geven dan is het gewoon fatsoenlijk om die op te halen of tenminste een videoboodschap met een vriendelijk dank je wel in te spreken. Mensen die hem respect willen tonen van te voren al af serveren wat Max nu doet is gewoon respectloos.
@mashell: misschien moet jij je aversie tegen Verstappen gewoon eens aan de kant zetten en het gewoon eens respecteren dat men niet altijd in het keurslijf wil lopen. Heeft helemaal niets met respectloos te maken maar alles met het drama wat jij er van meent te moeten maken.
@rhellema: hulde! 👍🏻
@mashell: of je geeft de prijs gewoon aan een ander die het wel kan waarderen. Iedereen blij, of wil de organisatie gewoon op de Max trein meeliften?
@mashell: ja, maar dit heeft niks met winnen te maken.
Dit is een populariteits vergelijking; dus als je het volk zou laten kiezen, dan gaat Max m wel winnen en zullen niet-sporters zoals die darter ook wel hoog scoren: want ja, dat zijn die typische volk-bezigheden.
Darten is geen sport: het is een competitieve hobby; net zoals poolen, snooker en jeu-de-boule.
F1 coureurs zijn sporters; maar het is niet de essentie van sport. Het is niet de beste sportman die de F1 wint. Het is niet eens de beste coureur die F1 kampioen wint. Eerst de auto, dan de coureur-qualiteit, dan geluk en tactiek (van het team). Het sportman-zijn is niet meer per se iets; want elke coureur (muv Kubica) zijn prima sportmannen die genoeg hebben om 2 uur hitte te kunnen doorstaan met genoeg concentratie.
Heb je die Nuis of Dumoulin of van de Poel; dan heb je sporters die elke dag zo leven dat ze op het juiste moment het maximale aan energie hebben en genoeg van hun concurrenten weten om te kunnen pieken en winnen. In aanleg zijn ze de uitersten (Dumoulin en van de Poel; buiten nl zijn er 30 professionele schaatsers) en vervolgens in training in toewijding zijn ze de beste; daarom winnen ze.
Hamilton, onze 5x kampioen in de laatste 6 jaar, heeft dit jaar zelf nog toegegeven dat hij misschien iets te veel met andere dingen bezig was en iets was aangekomen. Dat zegt toch al genoeg?
@gregorius: het is wel vreemd en jammer dat de lichtere sporten zoals autosport, voetbal en darten meer publieke waardering krijgen dan zwaardere sporten zoals atletiek, schaatsen en triathlon.
@mashell: het volk wordt alsmaar dommer. Met de komst van sbs6 in wat was het, 1999?, is het ingezet.
Wielrennen was iets wat prima over de radio kon. Nu is het voornamelijk ouwe lullen en mensen die van cijfers houden.
Vroeger kon men 10km schaatsen kijken; heerlijk op die zondag kijken of Rintje kapot ging en of Falco (daarvoor) weer eens versnelde.
Maar tegenwoordig is het commercie. Elk moment moet er een highlight kunnen komen, elke keer weer moet er een korte spanningsboog tussen een reclameblok zitten… en dan pak je de dommen. De dommen = die hun laatste 300 euro uitgeven aan een of andere toy die ze niet nodig hebben…. maar die afgeprijsd is van 600… dus ja, je moet wel!
Met darten heb je elke 5 minuten een game, of een frame, of wat dan ook. En elke moment kan je een 180 gooien.
Met F1 is het spannend of Max weer iemand in kan halen + ene Olav die complete onzin verteld + elke moment kan er een crash komen.
Dan zijn andere sporten waar elke klein detail moeilijk uit te leggen is, verdomd lastig.
En om eerlijk te zijn… dat artikel van die vrouw van Bottas. Die al 3 olympische spelen heeft meegemaakt, maar verder geen topper gaat worden… waar doe je het voor?
Dus ja, ik ben blij dat er SBS6 en dergelijke zijn; dan kan ik prima door zonder ooit dat soort dingen hoeven te kijken.
Wel jammer is dat er geen live Nascar meer is op de europese tv (gratis); vroeger was dat heerlijk op Eurosport!
@mashell: Autosport licht? Nooit in verdiept denk ik?
@mashell: je zou eens moeten kijken hoeveel aandacht eSport krijgt. Plus ze zijn fysiek in top staat en na je 25ste ben je “te oud” om mee te komen.

En dan wordt darten een sport genoemd…
Ik heb ook nooit begrepen hoe diverse disciplines in de sport met elkaar kan vergelijken, zo blijft schaatsen een oververtegenwoordigde sport terwijl de animo voor deze folklore sport al jaren tanende is.
Silly headline
Tja, als je sinds je 4e wereldkampioen wil worden, en het lukt voor het 4e jaar op rij niet, dan snap ik dat zo’n nationaal sporters gala redelijk als een slap aftreksel voelt. Er zijn zat sporters die heel blij zijn met deze publiciteit, maar Max krijgt meer dan voldoende media aandacht.
@dutchdriftking: Max zou de andere minder bekende sporters juist kunnen helpen door met hen op het podium te gaan staan en zijn waardering voor hen uit te spreken.
@mashell: volgens mij is het meer dat Max zoiets heeft; “ik heb alleen wat races gewonnen en ben dus geen kampioen in mijn sport. Dus waarom zou ik überhaupt kunnen winnen van mensen die wel kampioen zijn geworden in hun sport.” Kortom zolang Max geen F1 kampioen is geworden hoef je hem hiervoor niet te nomineren en dat maakt hem juist meer sportman.
Je kan veel dingen winnen, dat maakt het nog geen sport. Sport win je met talent, toewijding, geluk, een team om je heen. De loterij win je als erg veel geluk hebt.
Max = publiek = business. Dus als je Max uitnodigt en hij komt, dan loopt de zaal vol. Dat is big business. Max weet dat, en laat zich niet misbruiken daarvoor. Als hij naar zo’n gala gaat, krijgt hij niets, en andere mensen cashen achter zijn rug. Ik snap het heel goed dat hij daar liever niet aan meewerkt.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).