Mazda CX-30 komt tussen de CX-3 en CX-5

Auteur: , 17 Reacties

Opvullen die handel.

Deze nieuwe compacte crossover SUV van Mazda, die perfect is gepositioneerd tussen de nog altijd populaire CX-3 en CX-5, geeft de klant nog meer keuze. De benaming is echter niet perfect gepositioneerd. Er is al een CX-4, maar blijkbaar is die naam exclusief voor de Chinese markt (ofzo). Wij moeten het dus doen met de naam CX-30.

Deze CX-30 borduurt qua design verder op de lancering van de nieuwe Mazda3 (eind 2018). De crossover krijgt een doorontwikkelde versie van Mazda’s vierwielaandrijving en G-Vectoring Control. Qua motoren kunnen we, net zoals bij de Mazda3, de SkyActiv-G benzinemotoren en SkyActiv-D diesels verwachten. Specifieke info over motoren, prijzen en data volgen later.17 reacties

De (zwarte) plastic spatbordranden waren in de aanbieding bij de plaatselijke Japanese supermarkt? #Hamsterééééén
@utregcity: Goedkoper te repareren bij een ongeluk
@dees: klopt! En heel lelijk om te zien… hebben ze bij de 3 en 5 beter voor elkaar.
Nu maar hopen dat Volvo niet alsnog met een XC-30 komt.

Het zevende bericht achter elkaar over een crossover, al dan niet geëlektrocuteerd. De auto-industrie is dood, leve de auto-industrie.
Als dit in de showroom staat zie ik geen reden meer om de CX-5 op de markt te houden.
Tussen de Mazda cx-3 en Mazda cx-5. Wat was er mis met de naam cx-4 dan???
@wachtmaartotmijnvtecinkicktyo: ok, sorry. Lezen blijft lastig😂
Nee, dan blijft de CX 3 gewoon net ff beter, qua proporties dan.
Im confused right now.
@ghost: yep, als je een onlogische naam moet bedenken voor je nieuwe model dan moeten de alarmbellen af gaan. Mazda zou voorzichtig moeten zijn en niet de Landrover weg moeten gaan, zoveel verschillende maar toch weer bijna dezelfde wagens maken dat niemand het meer snapt en ze er amper wat aan verdienen.
Wel een fraai ding (voor een SUV) en met een wat scherpere prijs stelling kunnen ze de cx-5 met leuke marge verkopen en deze gebruiken als breekijzer om meer klanten naar de showroom te krijgen. Meer Mazda=altijd goed, zelfs als het een SUV is. Dan nog altijd liever een Mazda SUV dan zo’n lelijk hok van Bmw of saaie hokken als die van VW en Skoda.
Zo raak ik de weg ook kwijt bij Mazda
Wit interieur zoals bij Tesla en ook maar een paar kleuren (waaronder dit mooie technisch rood)
Dat bruin/blauw interieur met lichte stoelen is zeer bijzonder is toch al een prachtig interieur! Exterieur vind ik een tegenvallen. Dat plastic echt too much. De CX-3 is leuk en fraai gelijnd en de Mazda3 is bijzonder maar dit is niks speciaals
Knap ding
Ik vind het een mooie wagen om te zien. Maar 122pk in een auto van dit formaat…dat is gewoon veel te weinig

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).