“McLaren dumpt Renault, kiest tóch weer voor Mercedes” [update]

Auteur: , 35 Reacties

Spannend!

Het huidige silly season is nog niet zo bijzonder geweest. Hoewel er nog onduidelijkheid is wie waar gaat rijden binnen de Red Bull-familie en ook de andere stoelen nog niet zijn opgevuld, lijkt het allemaal zo spannend niet te worden. Gelukkig zijn er nog teams om voor de nodige opschudding te zorgen. Als we de geruchten moeten geloven, dan staat er een grote verandering om de hoek.

Volgens ingewijden maakt het Formule 1-team van McLaren zich op om Renault, waarvan het motoren koopt, te dumpen. De equipe uit Woking heeft destijds de Franse fabrikant in de arm genomen omdat het Honda niet meer kon verdragen, maar nu lijkt het ook niet tevreden meer te zijn met Renault. Daarbij kwam dat Renault het enige team was dat überhaupt op stond voor een dergelijke samenwerking.

Inmiddels lijkt Mercedes ook zijn mening te hebben bijgesteld, zo schrijft de welingelichte Joe Saward voor Motorsport Week. Onder de nieuwe teammanager Andreas Seidl, die Porsche zijn overwinningen op Le Mans heeft bezorgd, moeten allerlei positieve veranderingen tot stand komen en een daarvan is het binnenhalen van een nieuwe motorleverancier. Als het gerucht blijkt te kloppen, dan zijn er straks vier teams die krachtbronnen van de constructeur gebruiken.

Als McLaren inderdaad met Mercedes in zee gaat, dan blaast het nieuw leven in een samenwerking die eerder jaren heeft geduurd. Samen hebben de merken talloze successen behaald, waaronder meerdere kampioenschappen en ettelijke overwinningen. McLaren schijnt te hopen dat de komst van Mercedes nieuw succes kan brengen, waarmee het vervolgens een nieuwe sponsor kan aantrekken.

UPDATE: nog geen etmaal later bevestigt het Formule 1-team van Renault in een persbericht dat het na het seizoen van 2020 geen motoren meer zal leveren aan McLaren.

“Since our partnership, McLaren has gone from ninth to fourth position in the Constructors’ Championship. We can therefore consider this a very successful relationship. However, while looking beyond the terms of the current contract , which concludes at the end of 2020, it was apparent that Renault and McLaren have different ambitions for the future.”

Met deze beslissing kan Renault zich volledig focussen op het seizoen van 2021 en alle middelen voor zichzelf gebruiken. Hoewel het hiermee wel iets van de ontwikkeling kwijtraakt, ziet het dit als een goede manier om terug naar de top te keren.

McLaren heeft op zijn beurt aangegeven dat het met ingang van 2021 voor tenminste drie jaar motoren van Mercedes zaal gebruiken. McLaren-Mercedes is bij deze dus officieel terug!35 reacties

Zo rottig gaat het toch niet met de Renaultmotor achterin de McLaren? Of spelen er nog andere zaken op de achtergrond met die Oliebol van Renault?
@lekkerlinksrijden: precies, is toch zuur voor Renault dat ze zelf moeten toegeven dat McLaren met hun motor van plaats 9 naar 4 is gegaan in constructeurs kampioenschap (wat overigens niet klopt want McLaren eindigde vorig jaar als 6e).
Mercedes verlaat de F1 en McLaren wordt weer fabrieksteam?
@retetikker: Ik zou het niet vreemd vinden met de deelname aan de Formule E
@retetikker: Lijkt logisch: extreem domineren en Hamilton alle records laten verbreken om vervolgens te stoppen en in de Formule E dominant gaan worden.
Om nog een escape te hebben voor een rentree in de F1 door als motorfabrikant door te gaan met een aantal teams.
@vonklausenburg: Lijkt logisch is het niet. De dominantie is tanende.
@vonklausenburg: ja dat zou me inderdaad ook niet verbazen. Ferrari en Red Bull beginnen flink in te lopen dus het zou niet onlogisch zijn als Mercedes besluit om op hun hoogtepunt te stoppen.
@antoombom2000: in te lopen? Omdat ze een keertje winnen als LH een offday heeft??? Ik denk dat ze nog zeker drie seizoenen doorgaan. Is LH 9x wereldkampioen en dan kunnen ze met een gerust hart stoppen.
@antoombom2000: Er zijn veel meer redenen om te stoppen met F1.
Met al die stomme regels heeft het niet zo veel meer met Racen van doen.
Het gaat alleen maar om Banden en Brandstof sparen, voluit racen is er niet bij, want dan loopt je tegen banden en/of Brandstof problemen aan.
Het motor vermogen wordt gelimiteerd door een brandstof beperking, het echte racen wordt gelimiteerd door een banden beperking.
F1 is een sportiever vorm van lange afstand racen.
@retetikker: dat dacht ik ook gelijk. Als je RB niet wil als klant omdat je bang bent voor de concurentie, moet je ook Mc Laren niet willen.
@retetikker: ik zie eerder Renault geheel vertrekken
Rare move, in 2021 heeft Renault 2000pk als ik Abiteboul mag geloven.
@harrie: met crème-brûlée-aandrijving moet dat zeker lukken!
@harrie: Abifool?
@harrie: de 1000 pk die ze nu zeggen te hebben klopt ook niet.
McLaren zou een uitstekend chassis hebben, dan zouden ze met een 1000pk Renault motor om de overwinning moeten kunnen strijden.
Nou me niet verbazen als Williams volgens jaar dan met een Renault achterin gaat rond cruizen…
@notsobig: die hebben al een deal getekend met Mercedes enkele weken terug.
@vonklausenburg: vandaar dat filmpje met Frank laatst.
@rolov: welk filmpje. ??
@HZW: Waarin Hamilton Frank Williams twee rondjes rijdt in een… Ik dacht E63. Google gewoon op Hamilton Williams, zo ingewikkeld is het internet niet.
@vonklausenburg: Dat is waar ook, was ik even vergeten!
Misschien moeten die kneuzen van McLaren zelf eens een motor gaan ontwikkelen,
@karaya: Strategic Management
Mercedes lijkt voor te sorteren op een vertrek uit de F1. Het moederbedrijf stopt met de ontwikkeling van verbrandingsmotoren en zet haar budgetten in op EV. Het raceteam gaat deelnemen in Formule E en zal ook daarin willen domineren.
Misschien blijven ze nog een aantal jaar motoren leveren in de F1 zonder fabrieksteam, om daarmee geld te verdienen om de Formule E ambities mee te financieren?
@subzero079: Ja alleen dan kan McLaren een merc motor krijgen, er mogen toch aan maximaal 3 teams geleverd worden?
@tfsi: Wie weet heeft Racing Point al andere plannen voor komend jaar?
@tfsi: ja precies, dat bedoel ik ook.
@subzero079: Zal Honda haar oude team dan terug kopen?
Sinds ik hoorde dat Romain nog een jaartje mag rondtuffelen in de F1 sta ik nergens meer van te kijken.
Alsof ze met ee Mercedes motor in de kont gaan winnen…
@dutchdriftking: in ieder geval 3 maal WK in 9 jaar tijd:

1998/1999 Hakkinen
2008 Hamilton
Hamilton gaat terug naar McLaren als zijn contract bij Mercedes afloopt.
@ikschrijfookoverautos het is inmiddels officieel bevestigd
@shibby: de update staat erbij.
“However, while looking beyond the terms of the current contract , which concludes at the end of 2020, it was apparent that Renault and McLaren have different ambitions for the future.”

Typisch Renault (Frans) zo’n arrogante ondertoon.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).