Officieel: Toyota en Subaru maken nieuwe GT86/BRZ

Auteur: , 49 Reacties

Fijn nieuws om de werkweek mee af te sluiten.

Officieel: Toyota en Subaru maken nieuwe GT86/BRZ

Toyota en Subaru hebben alweer ruim een decennia lang een partnerschap. Hieruit zijn verschillende projecten voortgekomen, maar de fijnste vinden wij waarschijnlijk de tweelingbroers: de GT86 en BRZ. Jammer genoeg is de GT86 inmiddels niet meer verkrijgbaar en lopen de verkopen van de BRZ niet zo storm. Toch hebben de bedrijven besloten nieuw leven te blazen in de compacte, enerverende sportauto’s, zo melden beide vandaag in een persbericht.

Na een hele stroom aan geruchten die maanden, zo niet jaren heeft voortgeduurd, hebben de autofabrikanten nu eindelijk de komst van een nieuwe generatie sportwagens aangekondigd.

Waar Toyota, dat zich steeds meer richt op de ontwikkeling van sportieve auto’s, voor de nieuwe Supra de handen ineen heeft geslagen met BMW, zal het de volgende generatie GT86/BRZ weer maken met Subaru. De merken willen nog niet aangeven wanneer we de modellen precies moeten verwachten of wat we er precies van moeten verwachten, maar dat ze komen, dat is in ieder geval duidelijk. Als we de geruchten moeten geloven, dan zal hij wel beter moeten sturen dan de huidige Supra. Veelbelovend, dus.

Naast de aankondiging van een volgende generatie GT86/BRZ zijn de bedrijven bezig met de ontwikkeling van een AWD-systeem dat in de toekomst in nieuwe modellen terecht moet komen. De merken gaan elkaar tevens versterken op het gebied van hybride en volledig elektrische techniek.49 reacties

De Opel Ampera-e is duizenden euro's goedkoper geworden. Kijk hier voor meer info!
En nu wel met een turbo?! Het gene wat bij de vorige toch wel ontbrak.
@rike: Daar zijn de meningen over verdeeld, ik vind hem zoals-ie is helemaal top!
@vaakbenjetebang: heb ik in gereden, na gereden te hebben in m’n eigen 1.4 turbo Leon, en miste toch die “schop in de rug” van de turbo. De auto is zeker niet traag, maar vond het niet voelen als 200pk.
@rike: Smaken verschillen!
@vaakbenjetebang: En anders is er altijd nog de supercharger die soelaas kan bieden. Als je een beetje sturen kunt zou je aan 150pk in een BR-Z al genoeg kunnen hebben
@rike: Die schop die je krijgt na de turbolag? Zijn misschien genoeg auto’s die sneller zijn in recht lijn, als dat is waar jij een lach van op je gezicht krijgt, voldoen deze auto’s inderdaad niet. Deze auto’s zijn er meer voor mensen die een lach krijgen van bochten en/of hier en daar een driftje. En voor die mensen is een 1.4 turbo Leon weer maar mwa… Het is dus maar net wat je zoekt in een auto.
@notsobig: de eigenaar van de GT86 was erg onder de indruk van mijn Leon. Maar turbolag heb ik niet/nauwelijks, deze doet al mee vanaf zo’n 1700 toeren. Maar ik snap je punt wel, het onderstel van de GT86 voelt erg goed en geeft veel vertrouwen. Toch mis ik dat gevoel van de turbo. Maar goed dat is een kwestie van smaak. Als ik echt idioot hard wil gaan heb ik nog een hatchback STI staan
@notsobig: als je geen verstand heb van moderne turbo motoren moet je ook niet reageren
@daniel1975: Hoog in de toeren is de GT86 toch best levendig. Ik denk alleen dat mensen met turbo auto’s te lui zijn geworden en weer moeten leren hoe om te gaan met een atmosferische auto.
@anne_gaastra: gas geven, wachten, nog even wachten, ah ja daar zijn we de 5000 voorbij en gebeurt er wat. Inderdaad heeft de moderne mens het geduld niet meer voor.
@anne_gaastra: kan best, maar een 2.0 turbo is bijna altijd fijner en levendiger dan een 2.0 atmo. Er wordt hier geklaagd over het turbogat, nou alsof een atmosferische motor al bij elk toerental direct maximaal vermogen levert, nope…
@daniel1975: Tuurlijk is een geblazen 2.0 liter beter als een ongeblazen 2.0. Dat is logisch. Je moet die 2.0 liter vergelijken met gelijkwaardig motor+turbo kwa specs. Een 1.4 liter turbo kan dezelfde PK’s en NM’s als een 2.0 liter. En dan is de vraag: wat is de fijnere motor.
@arhanso: want? Volume is volume, door dit soort downsize vergelijkingen lijkt het net alsof een turbo niks biedt terwijl je aan de Honda, Mercedes en VAG motoren kan zien dat atmo maar in weinig gevallen meer biedt bij hetzelfde volume. Sowieso zijn er 2.0 liter atmo motoren met 95 pk en 240 pk.
@daniel1975: Tuurlijk heeft een turbo (of meerder turbo’s) veel te bieden. Maar een 1.2 tubo met 135 pk of een 2.0 liter 135 pk rijdt een 2.0 liter veel mooier. Hij zuipt ook veel meer. Gaat wel langer mee. Er is niemand die liever een ongeblazen 2.0 liter kiest boven een 2.0 turbo…
@arhanso: er zijn er genoeg, maar in bijvoorbeeld een Honda S2000 kan ik dat nog best begrijpen. De GT86 heeft beetje zelfde als Golf V GTI, allebei 200 pk alleen koppel gunstiger ten nadele van respons.
@daniel1975: de Leon heeft overigens 150 pk standaard…
@daniel1975: Die zal wel rap van zijn plek gaan.
Ik heb ooit een Kadett GSI 2.0 liter gehad. Ook 150 pk. Dat ding woog nog geen 900 kilogram. Een cola-blik met een vette motor. ;-)
@arhanso: herkenbaar, ik een Astra GSI met C20LET stage 2 motor: mega fun!
@arhanso: Hier ook. Een Corsa A van 820kg met een 2.0L 8v die helemaal aangepast was. 160pk en 215Nm op de wielen. Zelden in een levendigere auto gezeten.
@daniel1975: Waarom vind jij dat “notsobig” geen verstand heeft van turbo motoren?
@arhanso: omdat hij rike te kak wil zetten met na turbolag, wat rike niet schrijft en ook niet zo is als hij het doet voorkomen
@daniel1975: Aanname op aanname en dan conclusie eroverheen dus… Het was gewoon beetje bedoeld als een grapje, maar als tekst komt dat blijkt maar weer niet altijd zo over. Heb met moderne auto gereden met turbo en dat rijd inderdaad beter als vroeger. Maar heb toch liever een grotere turboloze motor met ongeveer vergelijkbaar aantal pk en Nm. Vind ik gewoon fijner rijden. Meer voorspelbaar, kan daar wat lastig aan wennen. Maargoed misschien mag ik dan maar niet meer reageren, omdat ik een andere mening heb en jij de kenner blijkbaar bent ofzo?
@notsobig: je mag altijd reageren, anders zou het wel heel saai worden hier. En nee, geen alles weter en ben juist niet van de aannames en vooroordelen en reageerde bewust op je aanname. Er is niks mis met atmo motoren, iedereen heeft een voorkeur en gelukkig is er nog keuze.
@rike: zet er eerder een joekel van een compressor op. Past beter bij het karakter van de auto.
@ethylestra: vind je?
@rike: je kan er toch een supercharger kit op zetten?
@rike: als ze het gewicht nu nog wat afschaven en vervolgens 220+pk eruit peuteren dan heb je een heerlijke opvolger!!
@rike: ja, al had het “maar” een compressor geweest. Nu is de motor niet levendig genoeg om het uiterlijk en chassis waar te maken.
@rike: Er zijn Rotrex Supercharger kits te koop met vermogens van 400+ pk.
@rike: liever een compressor/supercharger
Hopelijk met een betere naam dan BRZ. Dat klinkt als een virus of een ministerie.
Geef dat beestje dan aub 100pk meer.
@dromedaris: en dan wil je hem nog voor 35k op je oprit ook zeker?
Autotje was voor zijn prijsklasse toch wel echt te traag. Zal best leuk rijden, maar het komt toch echt te kort.

Turbo erop, minimaal 100pk meer, gewoon doen!
@Visje66: rij eens met die 200 pk over een nat circuit; volgas. Vind je 200pk dan ook te weinig? 100pk is leuk, maar de auto kan veel meer dan de bestuurder.
@tazmania: 100pk extra dus.
@Visje66: voor 25k in dollars is het een prima auto. En dat kost hij in de VS. Dat ze in Nederland zoveel belastong vragen kan toyota niks aan doen
Nieuwe MR2 met een PK of 300?
Trap er gelijk een jankende V10 in. En ik droom verder, snurk
Doe de vernieuwde boxer erin. Heerlijk een boxermotor..ik wil niet meer anders.
Dit of een Alpine……
@ablogjunk: voor nu: de Alpine dus. Die is gewoon verkrijgbaar en ziet erzoooo
@potver7: kost x2?
Zouden ze nu nog steeds een boxermotor pakken. Of toch een 2.0 met supercharger. En dan een hybride awd net als de RAV4, maar dan met een andere motor karakteristiek. En misschien nog wel een met voorwielaandrijving. Net als wat Bmw doet.
Hier hoort een 6 cylinder boxer met hybrid in..
Dat wordt dus een hybride boxer met Atkinson-dieet. Ik kan niet wachten.
Op zich is het antwoord niet moeilijk:
Maak minstens twee versies!
Eentje met een impreza turbo blok er in dat er keihard vele Newtonmeters in klapt en eentje met een hoogtoerige schreeuwlelijk die 300pk doet voor onze vrienden die graag de red line aantikken.
Keuzevrijheid!

Rara welke ik kies 😁
Turbo all the way.
Atmosferisch maar dan met 40-50 pk meer. Nu is 200 echt te weinig.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).