Meer dan 400 pk voor de nieuwe ABT Audi SQ5

Auteur: , 17 Reacties

De door ABT aangepakte SQ5 kan zich qua vermogen bijna meten met de SQ7.

Standaard heeft de Audi SQ5 een prima 354 pk en 500 Nm. 0-100 is in 5,4 tellen gedaan en de top ligt op 250 km/u. Keurige waarden voor een SUV, al kan het rapper. ABT Sportsline komt met een antwoord. De tuner heeft de SQ5 een stuk volwassener gemaakt.

De SUV uit Ingolstadt kreeg een kuur wat restulteerde in 20 procent meer vermogen. De ABT SQ5 is goed voor 425 pk en 550 Nm koppel. Bezitters van een reguliere Q5 kunnen ook binnenkort aankloppen bij de tuner. ABT zegt te werken aan een pakketje voor de Q5 met de 252 pk sterke 2.0 TFSI (rijtest). Voor de Q5 TDI heeft de tuner al wat op de plank liggen.

ABT komt ook met wat optische tuning voor de SQ5. Zo hebben ze een nieuwe bodykit ontwikkeld voor de sportieve SUV van Audi. De tuner adviseert daarnaast ABT DR, ER-C, FR of GR-wielen in de maten 20- of 21-inch. Hoeveel sneller de ABT SQ5 is op het gebied van prestaties is niet bekendgemaakt.17 reacties

Nu zat ik echt te hopen op een alternatief voor die afschuwelijke nep uitlaten. Maar helaas *facepalm*🤦🏻‍♂️
@p1m: eens. Zoooooo jammer. Volgens Autogefühl heeft Audi erg veel kritiek/commentaar gekregen en zegt men bij Audi serieus overweegt deze misser te corrigeren.
@dolledries: Ik hoop het maar. Ik vind het een prachtige auto maar met die uitlaten slaan ze inderdaad de plank volledig mis.
@dolledries: Het lijkt ook wel alsof ze extra hun best doen om ze er zo nep mogelijk uit te laten zien… godskolere zeg wat ziet dat er afschuwelijk uit.
Standaard velgen eronder en doe maar hier!
@simonferrari: die grote karrewielen doen die remschijven er maal dunnetjes uit zien inderdaad…
De voorkant van de auto bestaat bijna geheel uit grille. Wat een hekwerk zeg. Bij Heras zijn ze er jaloers op.
Qua uitlaten: Mercedes, Renault en vast nog andere merken hebben dit. Ik vind het ook niks. Verder vind ik dit veel mooier dan bijv een Stelvio. Die heeft trouwens stortkokers waar de hoogovens zich nog voor zouden schamen.
@amersfoorter: Dat is waar, maar bij die merken ogen de uitlaten nog enigszins als uitlaten. Bij deze Q5 kan ik het niet eens uitlaten noemen.
Doe mij maar een Stelvio, ik vind dit zo’n rare auto om te zien. Het ontwerp klopt niet echt.
Het vermogen van een 360 Challenge Stradale in een veredelde Tiguan… Damn.
@Jochempie: 360 Stradale is 14 jaar oud…
@thomasthomas: En toch is ‘ie precies hetzelfde als 14 jaar geleden. Niet iedereens “golf post” verplaatst zich..
@jochempie: Correctie: schijnbaar is het goalpost.
@jochempie: wel zal de Audi nog steeds een 500kg meer wegen dus meer dan een papieren gelijkenis zit er niet in ;)
Toch lullig overal waar je aankomt beginnen ze over de nep uitlaten.
Hmmm, de huidige SQ5 staat nog niet in de lijst bij JD, maar ik ga er vanuit dat die met gemak over de waardes van Abt zullen walsen. Zoals altijd :-)

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).