Mega-gallery: Vision Mercedes-Maybach Ultimate Luxury

Auteur: , 37 Reacties

Nu uit alle hoeken en gaten. Plus een bonus Maybach-huisje helemaal extra gratis erbij.

Vision

Enkele dagen geleden kregen we pardoes de eerste plaatjes onder ogen van Mercedes-Maybachs nieuwe concept. Net als bij de vorige Maybach concepts kwam het ding als een donderslag bij heldere hemel en verdeelde het direct de meningen. Ik ga het zeggen: ik vind ‘m, net als de Vision 6 en diens open zusje, briljant. Dit had Maybach moeten zijn vanaf het (nieuwe) begin.

Inmiddels heeft Mercedes het slagschip van 5.260 millimeter lang, 2.110 millimeter breed en 1.764 millimeter hoog officieel onthuld tijdens Auto China 2018. Collega @willeme praatte je al bij over de aandrijflijn van de auto (elektro-power, uiteraard), maar er zijn nog wel wat noemenswaardige details te vermelden. Het formaat van de wielen bijvoorbeeld: deze meten 24 inch.

Het heetste nieuws is echter het interieur. Letterlijk, want de middenconsole biedt plaats aan een hete pot thee en een paar bekers. Volgens Mercedes is het de bedoeling om van exquise thee-drink plezier te kunnen genieten onderweg en past de filosofie van thee goed bij de innerlijke kalmte en vitaliteit die het interieur van de auto uitstraalt. Verder vind je in het interieur ook veel roségoud terug, in metalen vorm, maar ook als kleuraccent in de stiksels van het zachte witte nappaleder. De houtpanelen noemt Das Haus zelf Magic Wood, ebony. Wat hier speciaal aan is weten we niet precies, dus raden we je aan de term zelf even te googlen.

Maar dat is nog niet alles! Maybach had nog een nieuwtje met ons te delen, in de vorm van een inrichting voor je huis. Exclusieve merken begeven zich tegenwoordig wel vaker op dit vlak, zo heeft Bentley laatst ook nog een kamer voor ons ingericht. Maybach blijft in de stijl van de Vision Ultimate Luxury, met wit nappaleder, roségouden accenten en speciaal bijpassende lampen en plantenbakken. Aha! Dus daar waren die witte bloemen voor bedoeld…Check alle plaatjes in de twee bijgevoegde galleries.

Vision Ultimate Luxury:

Huis:37 reacties

Hahahaha!!!

Of was dit geen grap?
Oh bah, en ik dacht dat SUV’s niet lelijker konden 😝
Zal dan wel goed verkopen in China neem ik aan.
Die laatst modellen van Mercedes kan ik niet meer serieus nemen…
@itiswhatitis: het is wat het is.
JC in een soepjurk, wát een gedrocht!!
Hoe groot zijn die wielen wel niet (foto 44)!

Het idee is wellicht leuk maar nee deze mag aan mij voorbij gaan.
@aalt: 24 inch..
Wat een ongelooflijk prachtig design! Een sublieme mix van klassieke en futuristische lijnen, samengevoegd tot een overtuigend geheel. Nu al voorbestemd om tot mooiste automobiel van dit millennium verkozen te worden!

*Advereaguarial
Wacht…dit is een serieuze concept van Mercedes?!

Dacht toen ik dat topic voorbij zag komen dat het om grap ging, om een photoshop. Heb dat hele artikel niet eens gelezen.
@rick-dos: precies. En daarom is ‘ie zo geweldig.
Mooi is anders (interieur daar gelaten), waar ik kan deze auto wel waarderen. Weinig SUV’s zijn echt ‘mooi’, bij elke SUV heb je zoiets van “voor een SUV is het wel mooi”.

Die SUV-ontwikkeling valt toch niet te stoppen. En er valt ook geen beeldschone SUV te maken. Dus maak hem dan gewoon zo lekker dik. Deze auto gaat gekocht worden als rijdend statement. Een groter statement dan dit kun je, letterlijk en figuurlijk, niet maken.
Met een normale SUV-achterkant was hij gewoon vet geweest, een soort extreem luxe Lincoln Navigator
Na de eerste vertwijfeling , begin ik hem steeds genialer te vinden. Bijna zelfs heel erg mooi
Er bestaat een hele wereld die dit gewoon gaat kopen. Mochten de Maybach concepten daadwerkelijk gebouwd gaan worden gaat ‘het merk’ uiteindelijk toch succesvol worden lijkt me. Extreem rijk is een grote markt met maar weinig aanbieders.
Dit wordt tweede lelijkste autos ooit gemaakt. De eerste was multipla. Alleen die tenminste wel ruimte
@elemento: zoals @peterv al zei.. het is een geniale auto.. de multipla was ook geniaal.. dat zijn al twee geniale auto’s die niet mooi zijn.. maar goed, Einstein was ook niet het knapste jongetje vd klas.
Het ontwerp lijkt wel in lijn te zijn met andere auto’s bedoeld voor de Chinese markt, dat het niet aan onze schoonheidsidealen voldoet betekent niet dat ze hem daar niet mooi vinden, met vrouwen net zo ;)
Ultimate Tering Ugly
Wat een gedrocht
Zie hier de Lamborghini LM002 opvolger.
@jorden: je kon moeilijk twee auto’s opnoemen die nog meer van elkaar verschillen…
@2wheeler: de LM002 is mooi van lelijkheid. Dit is gewoon lelijk…
@2wheeler: De enige 2 auto’s met SUV-Sedan proporties die ik kan bedenken.
En ik maar denken dat de Bentayga de absolute bodem was na de Multipla… Maar helaas…
@jaapies: het zijn wel onderscheidende auto’s…
Dat ‘Ultimate Luxury’ in krul letters op de achterkant, mijn god.
Mazda 121, is that you?!
@jaapies: hah. Ik zie nu gewoon 24″ berenvelgen voor hè…
@davelepeef: haha, moest even googlen had die velgen nog nooit gezien… Wat schattig!
Wie is de designer van dat ding, Wayne Rooney?
Als Victor Müller even snel zijn Spyker SUV rood spuit en er een theesetje in prompt kan hij dat ding alsnog in China proberen te slijten.
Hoe ze deze niche willen gaan noemen zal niemand wat boeien… Ik vind m lelijk! Best zonde, want ik ben een super belangrijke doelgroep voor deze auto…;-)
Haha de baby van een Mercedes SUV en de Suzuki x-90 wat een kollosale design faal. Je moet echt mega weinig smaak hebben en mega veel pegels om zoiets lelijkste ook maar te overwegen. My god wat is dit ding belachelijk.
Maybach is dus een label voor extra dure S-klasses en voor absurde conceptcars.
De Spyker Peking 2 Paris daar issie weer!!
Buget was op??? Achter kant is echt lelijk
Misschien even erbij vermelden dat ie vooral bedoelt is voor de Chinese markt. Hij is ontworpen met Chinese invloeden, is ook wel te zien, want die chinezen kopen alles wat maar blinkt, luxe en duur is…

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).