Mercedes A-klasse Sedan Edition 1 niet om aan te gluren

Auteur: , 63 Reacties

Wat waren ze denkende?

Tradities zijn tradities. Daar valt de inmiddels welbekende ‘Edition 1’-variant van Mercedes zeker onder. Recente voorbeelden zijn onder meer de Mercedes-AMG G63 Edition 1 en de Mercedes-AMG GT4 Coupé Edition 1. Waar die twee nog een redelijk voorkomen hebben, heeft Mercedes bij deze A-klasse Sedan de plank misgeslagen.

Zoals gezegd rolt de A-klasse Sedan Edition 1 de komende 12 maanden van de productieband. Naast de uiterlijke accenten, komt zo’n eerste editie met een aantal extra’s. Denk aan een AMG-pakket en 19-inch wielen. In Duitsland heeft de Edition 1 een meerprijs van ongeveer 7.000 euro.

De nieuwe A-klasse Sedan Edition 1 herken je aan de koperen accenten. Qua kleuren is er keuze uit Night Black, Polar White, Mountain Gray or Cosmos Black. In alle gevallen worden de tinten gecombineerd met die koperen accenten. Bij de afgebeelde Polar White A-klasse Sedan Edition 1 is de kleurencombo naar mijn bescheiden mening een dikke misser. Je kunt de lichtmetalen achteraf vervangen, maar het koper komt ook terug in de grille en in het interieur.

De nieuwe Mercedes A-klasse Sedan staat in het eerste kwartaal van 2019 bij de dealer. Nederlandse prijzen volgen in een later stadium. (via mbpassionblog)63 reacties

Ik vind hem mooi
@nankwo: Dit is inderdaad heel veel beter gelukt dan rijdende banaan van een CLA. Shit, wat is die lelijk zeg.
Ik vind hem eigenlijk wel mooi
@maarten020: en die kleur vd velgen komt wss nog beter uit de verf bij een grijze of zwarte carrosserie
Net als met pannenkoeken, de eerste mislukt altijd.
@dizono: De tweede is ook mislukt. Die hele nieuwe A-Klasse sedan is lelijk. De hatchback begint te wennen vind ik, maar dit is niks. En die half oranje velgen maken het ook niet veel beter.
@720s: ach ja over paar maanden zul je ook zeggen dat de sedan begint te wennen, het verkoop toch (zie leasen) wel dus ik zou zeggen een er maar vast aan.
@tofas: gewenning is niet hetzelfde als goed. Ik ben intussen ook gewend aan de BMW E-60, maar iedere keer als ik ‘em zie denk ik nog steeds: meh. Je krijgt maar een kans voor een eerste indruk. Die heeft Mercedes met de A-sedan voorgoed verpest.
@tofas: zoals Theo Maassen ooit zei: je kan iedere dag structureel een stok in je hol douwen, dat went ook. Maar dat is nog geen reden om het te doen
@flashevan: Goede vergelijking idd!
@720s: Ben ik dan weer niet met je eens. Ik vind het in de basis een mooie auto met fijne proporties. Net als de A3 Limousine en gezien de beperkte afmetingen vind ik het knap dat ze er wat van hebben kunnen maken. Maar dan wel zonder oranje velgen en dito grille en die velgen mogen wmb ook wel een inchje kleiner.
@dizono: A3 Limousine vind ik veel mooier dan de reguliere A3. De opgeplakte achterkant geeft de hele auto een wat chiquer en hoger geplaatst aanzicht, wat ook te maken kan hebben met het feit dat het net een A4 is natuurlijk. Bij de A-Klasse Sedan heb ik dat veel minder. Het is duidelijk een A met kont. Niet ‘net een C-Klasse’. En dat is jammer, want het kan dus wel.
@720s: Dit is de eerste A klasse sedan. Die andere heet de CLA en de opvolger daarvan moet nog komen.
@Dizono: Jij hebt zeker alleen maar jongere broers en zussen?
@toniominestrone: ok, ok, bijna altijd.
voorkant is wel leuk, zijkant is net een in mekaar gereden m3.
ik blief hem wel.
@Rubenpriest: vind je de hele A sedan niet om aan te gluren of specifiek deze Edition 1? Want afgezien van de velgen is hij niet heel vreemd uitgevoerd. Bij Edition 1 denk ik namelijk aan stickers en spoilers.
Mooier dan de hatchback!
Dan is de A3 sedan veel beter gelukt. Zelfs na 5 jaar is deze nog mooier.
@dijan: veel beter ook niet. Ook de A3 oogt gedrongen in vergelijk tot de A4. Net zoals een C-klasse ook net wat beter klopt.
@dijan: ik denk dat niemand hier verwacht had dat je zou zeggen dat de Audi de mindere van de twee is😋. Ik vind ze beiden erg mooi, ben benieuwd hoe het zit als je bijna 2 meter bent, in de CLA zat ik niet echt comfortabel iig…
Ik vind hem niet eens zo gek hoor. Zeker mooier dan de CLA. Deze is net wat mooier in proportie.
Mwoah, ik vind het wel meevallen. Ja, hij ziet eruit als het resultaat van een Maserati die gegangbanged is door een groep Koreanen maar met dat in het achterhoofd (en het is best een ranzige gedachte) is het geen verkeerde uitkomst.

Nu ik het zo terug lees is het niet echt een groot compliment.
@ghengiskhan: uhhhhh
yk via Android app
Dit is wel even vertoon van Mercedes-Benz, zo van: “Wij zijn jong, fris en hip; kijk hoe groot onze ballen zijn om met zo’n auto op de proppen te komen”
Slaat de plank volledig mis kan ik niet zeggen. Velgen niet mijn voorkeur maar vind het verder wel ok design.

Dashboard en scherm van Mercedes blijft toch niet mijn ding. Zal zeker geen troep zijn maar vind het de cheap look houden
Vind het nogal wat voor 7k.
wat een auto eigenlijk.. kijk naar die overhang, de ontzettend kleine ramen ivg met immense stukken deur en dan zo’n gedrongen, kort aziatisch kontje erop.. en dit vinden we vandaag de dag mooi
@jonathan1996: Bedankt voor je reactie, nu weet ik eindelijk waar deze auto mij keer op keer aan doet denken. Het is een kleine Mitsubishi Lancer X!
@jonathan1996: vind je dit echt al veel overhang ja? Dan ben je nog niet veel gewend denk ik, of hadden je ouders allebei een kart als daily?😁
Afgezien van de velgen vind ik hem eigenlijk wel mooi.
Vind hem geslaagd!!,, qua uiterlijk. Dikke Renault 1.5 blok er in en goan!!
Bij de CLA moet ik altijd mijn ogen uitspoelen. Zeker de foute AMG variant. Dit is een hele verbetering. Het interieur is prachtig.
Mooie bak!
Zeker in een dikkere AMG A45 zal hij nog mooier zijn
Hey Ruben Priester jij bent ook niet om aan te gluren😂😂
Koperkleurige accenten op een auto heb ik eigenlijk nooit mooi gevonden. Die Seat Cupra’s met dat koper vind ik ook niet om aan te gluren. Maar goed, dat doet niks af aan het feit dat de A-Sedan een hartstikke mooie auto is. Je moet alleen oppassen dat je op de optielijst niet het Edition 1 pakket aanvinkt
best cool, smoelt wel goed met dat wit
Niks mis mee, vind hem wel mooi zo.
Het gaat weer de verkeerde int uit met Mercedes. De nieuwe cls ziet er ook niet uit!
Gezien de doelgroep perfect zo…
Verdwijnt hiermee ook de CLA?
Kvind ‘t allemaal wel meevallen met dat ‘niet om aan te gluren’, m.n. in het interieur is de koperitis zo weinig, dat het nauwelijks opvalt.
“is de kleurencombo naar mijn bescheiden mening een dikke misser”

Dat maakt de KOPER zelf wel uit!
@Onehp: nice
Vind hem best ok.
Als ik niets te doen zou hebben, had ik me er ook druk om gemaakt!
Mercedes does een CUPRA R
Nu nog een versie uitbrengen met RWD ;-P.
@bmw2coupeeigenaar: rdw is onzin in dit soort autos. Een auto waarmee je het circuit op gaat snap ik nog. Maar een alledaagse auto voor woon-werkverkeer is voorwiel voldoende toch?
De nieuwe A1 is in het donkergrijs met koperkleurige velgen te bestelen. Op zich vind ik het wel wat. Gaat een nieuwe trend worden denk ik
Smaken verschillen gelukkig, want ik vind dit zeker niet onaardig :)
Inderdaad op wit geen mooie keuze… maar je zult zien, er is altijd een koper voor ;)
@imarinos: Koper?
Overdrijven is ook een vak
Geen zwarte velgen, hulde Mercedes.
Ok en nu de kale C140 zonder opties en kleine 16 inch velgen….oh mee want ziet het er niet meer uit maar zo gaan we ze wel zien in Nederland
Ik vind hem net zo lelijk als andere modellen. En de vorige A was juist gaaf
Deze had ik even gemist. Is dit de Mercedes Gulia?
Hé, een mooie Mercedes! Voorzijde mooi scherp, strakke schouderlijn en dit keer loopt de daklijn niet alsof-ie met de defecte passer is gemaakt, maar is ze nét ff wat spannender. LED dagrijlichten leuk geïntegreerd, scherpe achterzijde en leuke achterlichten. Interieur is -uhm – interessant.

Wat is er gebeurd? Is Mercedes opeens modern en hip geworden? Het was toch altijd een saaie [email protected]?
@frank2b: Ja, exact dat. MB heeft doorgehad dat ze jonge hippe klanten aan zich moeten binden om later dikke E en S bakken te verkopen. En dat is ze aardig gelukt met de A-klasse, ondanks dat het verschil in bouwkwaliteit met de C groter is/was dan tussen een A3 en A4.
ik vind heel dit segment gewoon niet passen qua proporties om er een sedan van te maken
Krijg er beetje “cheap” feeling bij…. en dat is ie niet😕

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).