Mercedes Maybach S-Klasse krijgt V12 met 630 pk

Auteur: , 44 Reacties

Lekker Mercedes, lekker.

Mercedes S-Klasse, extra lang

Waarschijnlijk wordt de über-S “Mercedes-Maybach” genoemd, met als instapversie de 530 pk sterke twin-turbo V12 van zes liter die we al kennen uit de S600. Dat beest krijgt een fijne 850 Nm koppel. Het snoepje van de reeks wordt de Maybach S uitgevoerd met een V12 met 630 pk en 1000 Nm koppel, hetzelfde blok als dat uit de S65 AMG.

De Maybach S-Klasse wordt waarschijnlijk alles wat we van Maybach gewend zijn. Reken op optimale luxe, stoelen die in ligstand kunnen, bekerhouders geschikt voor champagneglazen alle nummers van lokale high-class escortbedrijven in het infotainmentsysteem, Thaise massagemeisjes die in je stoel zijn verwerkt, dat soort dingen. Een gepantserde versie zou ook op de planning staan, met dezelfde VR9 veiligheidsrating als de S600 Guard.

Of we ook weer kunnen driften is nog even de vraag: er gaan geruchten dat de Maybach S-Klasse uitsluitend met 4MATIC leverbaar wordt. Voor alle details moeten we echter nog heel even wachten op de officiële onthulling. We zien de Maybach S-Klasse op de autoshow van LA, over een paar weken.

Foto: een spyshot van een verlengde S-Klasse die gespot werd door Sergelauwers.44 reacties

Dat zijn wel lekkere cijfers. S AMG-achtige prestaties met Rolls Royce achtige luxe. Als ik de centjes ervoor had wist ik het wel.
@Edge: Hij zal wel een tikkie zwaarder zijn dan een S AMG, en ik neem aan dat de motorkarakteristiek en ook de versnellingsbakken ietsjes anders zijn afgesteld en dat de soundtrack een stuk minder uitbundig is. Dus of je echt S AMG-achtige sensaties krijgt in een S Maybach waag ik toch te betwijfelen…
@potver7: de soundtrack was al bagger, laat staan in de maybach
Waarom dit en geen Rolls of een Bentley?
@mikkeloentje: omdat dit geen Rolls of Bentley is.
@dakloos: Oke
@mikkeloentje: De mensen die hier het geld voor hebben zullen financieel vast wel in staat zijn ze alle 3 te kunnen aanschaffen.
@mikkeloentje: Als Rus zonder smaak en stijl is de keuze waarschijnlijk makkelijk.
@trustmeiamanengineer: Wat koopt een Rus zonder smaak en stijl dan? Een Bentley, Rolls of deze Merc?
@mikkeloentje:
Als ik kon kiezen wist ik het wel. S-klasse Maybach. Vooral persoonlijke smaak. Waarom draagt iemand Nikes en geen Adidas..? ;-)
@JamesBond007: Adidas is ’80 – ’90’s… nu hebben ze nothing on Nike!
via Android app
@mikkeloentje: omdat ik het interieur van de S veel mooier vind dan dat van een phantom en de mulsanne er naar mijn mening gewoon niet uitziet
@knipperlichtje: Neem dat laatste terug!
@kickass: okee, de mulsanne is zeer zeker een prachtig gelijnde auto met een mooie achterkant, maar het front ziet er door de koplampunits die zo groot en rond als putdeksels zijn en het kippengaas dat in de hoeken omhoog komt echt veel te olijk uit, ik kan die auto niet serieus nemen.
@knipperlichtje: Ik vind die koplampen net mooi. Oude Bentley hadden die ook trouwens…
@mikkeloentje: logisch, aangezien dit veel minder opvalt dan een rollss of bentley, voor anonimiteit dus
@mikkeloentje: Omdat het kan.
Genoeg vermogen zal meer dan genoeg luxe hebben en ook comfortabel zijn. Maar toch voor mij hoeft het niet zo extreem duur worden, want ja deze zal duur worden.
Zo’n Lexus LS600 L is voor mij lekker zat of zo’n heerlijke Lincoln Town Car.
http://seattleicl.com/wp-content/uploads/2014/10/2013-lincon-town-car.png

Wat heb ik toch een sympathie voor sommige Amerikanen auto’s, gaan jullie maar voor die Duitse premium meuk mij doet het niks. Ook in de VS heb ik de Lincoln TC gezien en wat blijven ze heerlijk, persoonlijk vind ik ook dat Amerikanen de echte ”limo’s” kunnen bouwen. Overigens hoop ik dat ze dat ook blijven doen.
@japancars: 4e regel Amerikanen moet zijn > Amerikaanse auto’s..
Maybach is vergane glorie. Hadden ze geen andere naam kunnen verzinnen voor een absoluut topmodel in plaats van de naam van een geflopt submerk?
@achtpitter: ‘een geflopt submerk’…? Tut tut tut, ga je huiswerk eens doen. En verdiep je aub iets meer in de tijd van vóór Mercedes…
Ik dacht dat dit een site voor autoliefhebbers was.
@achtpitter: Zoek de W1 · W3 · W5 · 12 · DSH · DS7 Zeppelin · W6 · DS8 Zeppelin · W8 DSG · SW35 · SW38 · SW42 en de JW61 maar eens op
@zesinlijn: dat is allemaal leuk en het zal vast een bijzondere oorsprong hebben maar waren de 57 en 62? Dacht ik, niet gewoon oud model s-klasses met een shitload aan extras? Nu is t in principe exact dat maar dan met het nieuwe model. Dat is al eens misgegaan, dus voor mij zou het niet voor de hand liggen om de naam Maybach weer te gebruiken.
@achtpitter: Bij de presentatie van de Mercedes Maybach concept in 1997 hadden ze dit idee ook al in hun hoofd (zou je denken, met die naam?) maar men besloot om de auto als Maybach op de markt te zetten en daarmee het merk een nieuw leven in te blazen. Dat heeft ze niet gebracht wat ze ervan verwachtten en we zullen zien of het originele plan beter uit gaat pakken. Ik ben benieuwd!
@achtpitter: Als je Maybach op basis van de laatste twee modellen een ‘mislukt submerk’ wilt noemen dan mag dat natuurlijk, maar het doet het merk flink tekort.

De 57 en 62 waren weliswaar gebaseerd op de toenmalige S-klasse (en geen, voor toen, ‘oude’ S-klasse), maar wel grondig aangepakt en met een andere koets. Als dat een doodzonde is, dan kun je het halve wagenpark wel afschrijven – inclusief de RR Ghost en allerlei ander leuk spul.

Overigens hebben de 57 en de 62 niet het commerciële succes gebracht waar Mercedes-Benz op hoopte, maar ik zou het zeker geen mislukt project willen noemen, anders hadden ze Maybach wel rigoreus gedumpt. De naam Maybach betekent inmiddels wel weer wat in de autowereld, waardoor MB het nog wel gebruikt.
Ik ben eens benieuwd in hoeverre de Bespoke versies van Rolls-Royce, Bentley, en Aston Martin gaan overtroffen worden, en / of hij gewoon meeloopt.

Zelf zal’k hem bestellen vanaf het moment dat het kan.
Ik weet dat het in de naam zit maar zeggen dat je een Rolls hebt klinkt iets mooier dan zeggen dat je een Maybach uitgevoerde Mercedes bezit.
Leuk, maar rijdt het even lekker op de Nederlandse wegen als een hybride Toyota?
heel lekker! dit is toch 10x beter als zo’n britse blokkendoos
@henkhupelschoten: Aha jij hebt hem al gezien?
Dit is echt ultiem! Nu het een S-klasse is i.p.v. een Maybach, zou het wel eens een succes kunnen gaan worden. Natuurlijk in China/Rusland, maar in Europa ook denk ik.

Mercedes-Benz klanten/liefhebbers zijn in mijn ogen zeker bereid tot de aanschaf van een dergelijke auto. Daarnaast is het prijssegment boven de 300.000 euro geen nieuw grondgebied voor Mercedes, waar dat voor BMW en Audi anders is. Al zou het me niet verbazen als ook die merken met hun imago auto’s in deze klasse kan verkopen (kijk naar de R8).
@granlusso: Als ik mij niet vergis is BMW bezig met een model boven de 7-serie, zou een superluxe nog grotere genaam 9-serie het nieuwe vlaggenschip van BMW moeten worden.
@japancars:

Ik maak ook spelfouten maar wat heb jij net hebt geschreven snap ik na 3 keer lezen nog niet.
@bitethepillowimgoingindry: Inderdaad ik zie ook een fout.
genaam moet zijn > genaamd.

Een punt is misschien beter na de 7-serie. Een superluxe nog grotere sedan genaamd de 9-serie zou het nieuwe vlaggenschip van BMW moeten worden ;)
@japancars: haha ik las als dyslect er zo overheen. Heeft het toch nog een voordeel :-D
@japancars: alstublieft laat dit uitkomen ik kan niet wachten! Heel erg benieuwd! Net als een X7!
@japancars: Klopt, en Audi is ook al bezig met een A9 (concept)
Slimme zet van Mercedes om weer in deze klasse terug te keren. Het is niet alleen een segment waar genoeg marktpotentieel in zit, een dergelijk model laat nóg meer dan de reguliere S-klasse zien waar het merk toe in staat is.

Bovendien kan een beetje concurrentie voor Rolls Royce en Bentley geen kwaad. Dat houdt ze scherp.
Dat zijn in ieder geval geen economische crisis cijfers, klinkt goed hoor!
Ah, een decadentere versie van de toch al zo bescheiden S-klasse….
Wanneer bouwen ze een Landaulet, voor de nog grotere proleten??
-edit: nutteloze bijdrage-
Zal ook wel een ander type gril krijgen dan de normale S lijkt me zo, om hem dan toch iets andere looks te geven….
Zoals hierboven al aangegeven door iemand, zou ik ook een Amerikaan willen om gereden te worden. Altijd al fan van Amerikaanse limo’s, deze hebben meer uitstraling i.t.t. vind ik.
Waarom moet het altijd zo overdreven groot en duur zijn? De Lexus LS600 L voldoet aan alle eisen voor mij.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).