Mercedes S500 Intelligent Drive: kijk mam, zonder handen!

Auteur: , 5 Reacties

Stel je voor, je stapt 's ochtends in je auto op weg naar kantoor. Croissantje en koffie er bij, krantje voor onderweg, en laat je S-Klasse verder het werk maar doen. Mercedes belooft dat dit voor het einde van het decennium min of meer werkelijkheid is, onder de noemer Intelligent Drive.

Mercedes S500 ID met paarse swag

In alle rust is er de afgelopen jaren al zeer uitvoerig getest met de autonome technologie├źn, en kennelijk zijn er goede stappen gezet. Onlangs legde Mercedes’ S500-testmodel een 100 kilometer lange rit met historische waarde autonoom af.

Gisteravond presenteerde Mercedes het voertuig an de wereldpers, en geheel in stijl reed deze bestuurderloos het podium op, met op de achterbank een stukje kapitale cargo, in de vorm van Mercedes-CEO en part-time barman Dieter Zetsche. Volgens onbevestigde geruchten is dit truukje in de aanloopfase met Roemeense werknemers getest, totdat alle ongemakken in de vorm van afgerukte ledematen en zulks overwonnen waren.

De komende jaren zullen we nog veel meer horen op autonoom gebied. Mocht de poep ondertussen tijdens het rijden onverhoopt de ventilator raken, dan heb je altijd nog een grote rode noodknop annex kill switch op je dashboard zitten.
5 reacties

kan me er iets bij voorstellen.. en zie ik toch vooral vorodeel bij zeer lange ritten.. en daar zie ik mezelf in slaap vallen achter het stuur als ik niets te doen heb….
De muesli V6 S500 of de echte V8?
Dit is de eckte eckte V8, want geen hybride :)
Honda Accord kan dit al in 2008, dus so what.
Germanzieke autoblogschrijvers
Wedden in de toekomst, wanneer alle auto’s zelf kunnen rijden dat wij dan voor dat een rijbewijs moeten halen. Is wel leuk en aardig, maar laat mij maar bepalen hoe diep ik het gas intrap

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).