Kijk daar, de Porsche Panamera DieZzzzzzzz…

Auteur: , 30 Reacties

Met 250 pk en 550 Nm kwam de oude Panamera Diesel prima vooruit, maar als je concerngenoten al diesels met 313 pk leveren, dan moet je als duur Porsche toch eens ingrijpen. 300 pk en 650 Nm in een faceliftjasje is een goed begin.

Porsche Panamera Diesel

Een auto als de Panamera Diesel moet je rijden, en er niet naar kijken. Echter, nieuws is nieuws, en dus hebben de Stuttgarters een exemplaar meegenomen naar Frankfurt. In leasegrijs natuurlijk, de aandacht mag niet te veel van showstelers als de 918 Spyder afgeleid worden.

Bovenstaande tekst klinkt wellicht wat laatdunkend, voor de lange afstandsridder is het een heerlijk apparaat natuurlijk. Mocht ondergetekende de reis tussen Nederland en Zuid-Spanje eens over land doen, dan zou deze Panamera van alle beschikbare Panamera’s absoluut mijn voertuig van keuze zijn. De 8-traps tiptronic zijn werk laten doen en kilometervreten maar.

De prijs is wel fors, voor minder dan 104.900 euro krijg je hem niet mee. Dit is een kleine 9 ruggen minder als voor de E-Hybrid neergeteld moet worden.
30 reacties

Veel geld natuurlijk en ik vind de plastic onder aan de achterbumper ook zo lelijk..
@MAB: die hele auto is lelijk
@mrci: nee, jij vind hem lelijk. Andere mensen hier denken daar anders over.
@MAB: Is dat niet op te lossen met een Porsche-sportpakketje?
@gregorius: die krijg je er ook niet gratis bij..
@lambo4all: ik heb zomaar t vermoeden dat de gemiddelde nieuwe-Panamera koper niet heel erg wakker ligt van die paar duizend meer of minder.
@gregorius: ik heb het vermoeden dat die gemiddelde koper waar jij het over hebt de naam “lease maatschappij” heeft.
@azenomei: Je zit wel in de ‘private lease’ gebieden dan. Jij stelt de auto samen en vervolgens lease je m. In dat geval zijn alle opties mogelijk.
Minder dan*
Wat een gedrocht!
Even terug naar de Diesel vs Hybrid. Wat zou nou de betere optie zijn? Ik kan me zo voorstellen dat een goed dieselblok in zo’n groot reis-ding t misschien nog wel beter doen dan een ‘niet zo heel sterk 3.0 blok met wat elektische hulp’.
En waarschijnlijk ligt het verbruik van de diesel ook een stuk lager….
@gregorius: het hangt er vanaf waar je woont, wat je er mee van plan bent en wat je voorkeur heeft. Net als bij elke andere auto behoorlijk persoonlijk dus.
@gregorius: de hybrid is beter, veel meer vermogen (416 pk) en een veeeeel lager verbruik.
@slimshady: lager theoretisch gebruik. Als je op z’n Porsches rijdt, dan zal dat verbruik omhoog schieten. Ik denk dat je de 1 op 10 niet gaat redden. En dat moet toch wel mogelijk zijn met die diesel.
@gregorius: jawel. Wij hebben m
Wat we natuurlijk allemaal willen weten: komt er ook een cross versie?
Ik bedoel: wat is de doelgroep van deze wagen? De kostenbewuste kilometervretende narcist?
@sir_smokealot Deze panamera heeft geen PDK maar een 8traps tiptronic
Even better! Aangepast, dank.
Panamera moet het niet van foto’s hebben. Blijft een lekkerding in het echt
Kon de Panamera nog lelijker? …ja, dat kon dus
Na de facelift vind ik t maar een lelijk ding
@damion123:
Voor de facelift was het niet veel beter, naar mijn bescheiden mening.
Ze hadden gewoon die station concept in productie moeten nemen, die zag er wel strak uit.
@tupperware: Waarom de station variant maken en deze opdoeken? Laat Porsche de station naast deze gewone Panamera aanbieden, heb je genoeg keuze. Aan de andere kant bestaat een Audi RS6 sedan ook niet uitsluitend als Avant, omdat je ook de keuze hebt uit de RS7.
@agera:
Smaken verschillen, jij vindt hem mooi en ik vind hem zum kotsen.
Daar kan je niets aan veranderen.
Een Porsche hatchback… Wie wil dat nou?
@fortuna: Ik wil hem wel…
Een 911 is niet direct mijn favoriet, maar van een Panamera kan ik echt genieten. Zie deze wagen vaak genoeg op de snelweg en het blijft een mooie verschijning. Ook door de jaren heen wordt die er niet minder op. De kracht van de Panamera zit hem juist in de aparte vormgeving,
Porsche Panamera….Wat is er met je reet gebeurd?!
@Tupperware Ja, echt een schoonheid is het idd nooit geweest maar voor de facelift was hij toch echt mooier.
Vandaag in de Porsche 4S gereden en wat een auto! Valt echt niet te overtreffen. De sportuitlaat geeft de auto echt dat prachtige geluid. Bij een diesel is het vermogen prima, maar het geluid mis je toch. Het valt allemaal mee, maar een 4S met sportuitlaat spant toch de kroon! Als je de lijn van de Panamera goed bekijkt is het werkelijk waar een lust voor het oog! Geweldig! Een zwarte buitenkant met een goede set velgen! Wat een bolide. Niet alleen het uiterlijk is mooi, hij rijdt en handelt echt als een Porsche. Het is de ultieme combinatie van sportiviteit en luxe! Naar mijn mening, iedereen die de Panamera lelijk noemt zal er zelf een keer in moeten rijden.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).