Mercedes test een ruigere AMG GT op de ‘Ring?

Auteur: , 18 Reacties

Het heeft veel weg van de normale AMG GT, zoals we die de laatste tijd wel vaker in camouflage zien opduiken, maar er is meer aan de hand bij dit prototype.

Mercedes test een ruigere AMG GT op de 'Ring

We hoeven niet lang meer te wachten op Mercedes’ concurrent voor de Jaguar F-Type en Porsche 911. Op 9 september wordt de agressieve Duitser wereldkundig gemaakt. In aanloop daarnaartoe hebben we al veel AMG GT-materie voorbij zien komen. Van sneeuwdriftjes, spyshots, interieurbeelden tot het motorgeluid. Wat alleen nog ontbrak was een extra gepeperde versie, zoals in onderstaande video.

Er zijn een aantal zaken die opvallen aan dit prototype. Zo heeft de inklapbare achterspoiler plaatsgemaakt voor een gefixeerd exemplaar, is de voorbumper ‘sportiever’ uitgevoerd – vergelijkbaar met de SLS AMG GT – en volgens de Nürburgringfilmers van TouriClips klinkt het in- en uitlaatgeluid een stuk zwaarder dan eerdere prototypes. Dat we hier een Black Series-variant zien lijkt daarmee voor de hand te liggen, ware het niet dat het nog ietwat vroeg zou zijn om daarmee te testen op de ‘Ring. Het zou dus goed kunnen dat we hier gewoon naar een gecamoufleerde AMG GT S-versie kijken, die in veel opzichten net wat gepeperder is dan de standaard variant.

De AMG GT wordt voorzien van een nieuwe 4.0-liter V8, onder druk gezet door twee Borg Warner turbo’s. De reguliere versie levert 462 pk, wie de AMG GT S opteert krijgt een riante 510 pk onder de rechter voet. Met een zogenaamde Driving Experience Switch is er de keuze uit vier instellingen, die allemaal een eigen geluid hebben. Meer info over dit nieuwe blok uit Affalterbach lees je HIER.18 reacties

-edit: dank u, is inmiddels gefixt-
@wouterjeuring: ik wou t net zeggen.
Heel erg zwak geluid.
BMW doet het echt beter met het geluid van turboblokken.
@jrmpower24: BMW doet het het slechtste bedoel je?
@maseratizzzzzzzz: nee beter zeg ik.
De nieuwe E63 bijvoorbeeld klinkt echt matig vergeleken met de M5 F10. Het is duidelijk de M5 die de volle, brullende klank heeft: http://m.youtube.com/watch?v=_KxD7i3IaRw
@jrmpower24: Kuch* m4 kuch*i8 kuch* m5…… Amg doet het geweldig kwa geluid!
@henkhupelschoten: AMG doet het niet verkeerd maar het geluid van de turboblokken is echt alles behalve geweldig. Mensen denken dat turboblokken van AMG niet veel minder klinken dan de atmosferische.. Echt belachelijk. De SLS AMG heeft een geweldig geluid maar de E63 komt niet eens in de buurt van geweldig.
Wanneer komt dia auto nu eindelijk? Frankfurt,Parijs of pas Genève?
@sydney: 9 september a.s. als ik de tekst mag geloven wordt de auto dan wereldkundig gemaakt.
@sydney:
Introductie op 9 september staat er in de tekst, ik ga er dus vanuit dat hij eind september wel in Frankfurt te bewonderen is.
@tupperware: Ik zie het nu ook, en ik heb er blijkbaar te snel overheen gelezen.Mijn excuses.
@sydney:
No worries, ik lees ook weleens ergens overheen..
*die* natuurlijk.
Moet dit dan ook niet aangekondigd worden als 911 “killer”?
Mag hopen dat de Driving Experience Switch in de rustigste stand stond. Geluid is nou niet echt om van te kwijlen.
GT S? Zoiets heet toch black series bij Mercedes? Er zijn al zoveel merken die een S plakken op de snellere versies, daar hoeft het machtige Mercedes toch niet aan mee te doen.
@mashell: lezen mensen wel voordat ze een reply postten?
Hoge verwachtingen!

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).