Mercedes: “Verschil met Ferrari-motor is belachelijk”

Auteur: , 21 Reacties

Je moet de cojones maar hebben om zoiets te zeggen als Mercedes zijnde.

mercedes

Of een enorm grote plaat voor je hoofd hebben natuurlijk. Kenners van de sport weten immers dat Mercedes in het begin van het nieuwe turbotijdperk veruit de beste krachtbron van het veld had. Deze power unit met ‘gespleten turbo’ was letterlijk en figuurlijk de drijvende kracht achter de wereldtitels van Hamilton, Rosberg en het team tot en met 2017.

Pas vorig jaar begon het erop te lijken dat de concurrentie het vermogensverschil overbrugd had, hoewel we met ‘de concurrentie’ dan eigenlijk alleen Ferrari bedoelen. Renault en Honda zaten in 2018 zeker nog niet op het niveau van team zilver. Boze tongen beweerden bovendien dat team rood sjoemelde met de elektrogoodies om het gewenste vermogen af te roepen.

Dit jaar hoor je daar eigenlijk niks meer over, maar is de consensus in de paddock dat de Ferrari-krachtbron er desalniettemin de meeste trappelende paardjes uit kan stampen. Dat geldt nog eens een keer extra in de kwalificaties. Toto Wolff, die zelf dus jarenlang profijt heeft gehad van de sterkste krachtbron in het veld, gunt dit de Italianen na hun harde werk uiteraard van harte. Oh, nee wacht, hij weeklaagt over het verschil en betitelt het als ‘volstrekt belachelijk’:

We knew that it was going to be difficult and probably third and fourth was what we expected as the optimum result. I think it could have been second, but if we have a deficit anyway with our package, that is enormous and the power is just ridiculous on Ferrari on these kinds of tracks.

Toto was sowieso niet happy like a hippo, gezien de strapatsen van zijn twee coureurs in de kwalificatie. In een poging de perfecte omstandigheden te creëren voor een snel rondje raakten Bottas en Hamilton elkaar tot twee keer toe bijna. Met een nieuw contract op zak gaat Bottas natuurlijk niet meer zomaar aan de kant:

Of course we know that the tow is important but today we tripped over our own feet. You want to do it extra perfect and then you are looking like an idiot and this is what happened twice today.

Toch ziet Toto wel kansen vandaag. Hij vermoedt namelijk dat Ferrari de motor in de race flink terug zal moeten schroeven. Merc kan in dat geval wellicht gebruik maken van hun superieure chassis om de roden alsnog onder druk te zetten:

I think there is everything to play for tomorrow [lees: vandaag]. Straight-line speed they haven’t got available like they have in qualifying, so it’s a totally different ballgame today, but I’m still upset about the Saturday.

Het is officieel: Mercedes is het nieuwe Red Bull Racing.21 reacties

Break: Raikkonen beukt Max van de baan. Einde GP van België voor Max.
@sirprize: Max zijn schuld. Dook in een gat die er niet was na weer een belachelijke start.

En hoeveel Nederlandse ‘Formule 1 fans’ zullen genieten van dit weekend op Spa?
@viezefreddyw: ik zag wat Anders. Raikkonen gaf geen ruimte.
@sirprize: hoeft ook niet, Verstappen zat er niet ver genoeg naast. Al denk ik dat Räikkönen hem gewoon niet zag. Volgende keer even je oranje bril afzetten? ;)
@sirprize: Raikkonen hoefde hem ook geen ruimte te geven in deze situatie, eigen schuld van Max.
@sirprize: ik dacht dat als je vóór de andere auto rijdt,je recht hebt om je lijn aan te houden. Betekent dus dat Raikkonen op zijn lijn mocht blijven en Max gewoon niet in een niet bestaand gat had moeten duiken.

Typisch zo’n kamikaze actie: “ik duik nu tussen jou en de muur en als je niet uitwijkt gaan we er allebei aan.”
@sirprize: Waarom zou Raikonen hem ruimte geven?
het gaat om een positie, Raikonen reed gewoon de ideale lijn. Het zou dom zijn om rekening te houden dat iemand aan zijn rechterkant zit op deze plek.
Had hij ruimte gemaakt voor Verstappen dan had hij flink moeten afwijken en had waarschijnlijk 2 of 3 plekken verloren.

Verstappen kent het circuit, als hij echt dacht daar te kunnen inhalen is hij echt dom bezig.
@sirprize: bullshit, max z’n fout. Zet je roze bril eff af.
@sirprize: Yup, TV meteen uit. Wel wat beters te doen dan niet naar Max kijken.
@sirprize: Raikkonen beukt Max van de baan?? Ik begrijp dat je voor de Televaag werkt? Max maakt na een poepstart gewoon een domme fout in bocht 1
@sirprize: het is gewoon een agressief mannetje. Pa sloeg opa in elkaar en pa heeft de genen doorgeven aan Max. Sorry, maar dit is toch geen leuke coureur?
@911targa: Het is wel een leuke coureur. Brengt in positieve zin meer sensatie op de baan dan een Bottas, Perez, Grosjean, Stroll en een wereldkampioen als Rosberg bijvoorbeeld. Ook zonder oranjebril kan je dat gewoon zeggen.

Dat hij vandaag zijn race zelf verpest heeft staat buiten kijf.
@sirprize: Zet je oranje bril eens af man. Verstappen miste zijn start compleet en wou dat compenseren door een move te maken die niet kon.
Vervelende start voor Max, jammer, maar moet je dan in drukke middenveld kosten wat kost hem in het binnenbichtje drukken? Jammer, misschien beter en volwassener enigszins op de lip bijten en na de bicht gaan knokken
bicht is bocht 😉
Je zal maar als Max fan naar Spa gegaan zijn…ajj
@maarten020: tja, liever als F1 fan naar Spa gaan…
Olav zit ff niet op te letten… Albon 5de!
Nu maar hopen dat Max op Monza de nieuwe motor heeft….
Wat is die mercedes toch een mooie auto om te zien
Wat een hypocriet gelul van mercedes.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).