Mercedes: “Wij zijn een klaagmuur voor Lewis Hamilton”

Auteur: , 54 Reacties

Misschien willen ze dezelfde taak ook opnemen voor anderen.

HAM

Af en toe is het goed om even je frustratie te uiten. Als blogger heb je het in die zin makkelijk. Je kan gewoon even een artikeltje pennen over de 1-serie met voorwielaandrijving of de schandalige wijze waarop de overheid de autominnende burger wederom een poot uitdraait via de WLTP-cyclus. Bij andere beroepen is het misschien lastiger om te klagen en heb je geen andere keus dan alles opkroppen totdat je uiteindelijk twee jaar voor je pensioen die hartaanval krijgt. Maar een beroep waarvoor dat niet geldt, is dat van F1 coureur.

De heren coureurs hebben namelijk een knopje op hun stuur waarmee ze de radio kunnen bedienen en vervolgens alles wat hun ook maar een beetje dwars zit te delen met minimaal hun teams en als het meezit ook de rest van de wereld. Eigenlijk veruit de meeste van deze verwende nesten maken daar ook met verve gebruik van en gooien hun rammelaars met enige regelmaat uit de wieg. De auto is ruk, de banden zijn ruk, de teamgenoot is trager, de andere coureurs op de baan zijn stom, je kent het wel.

Doorgaans hebben teams een waanzinnige, in mijn ogen soms ronduit irritante tolerantie voor dit geweeklaag. Maar dit jaar hebben we bijvoorbeeld tijdens de Grand Prix van Monaco gezien dat ook daar toch grenzen aanzitten. Hamilton werd na zijn stop voorzien van de mediumbanden terwijl zijn grote concurrenten hard rubber kregen. Vervolgens bleef hij daar de hele race over klagen, tot frustratie van LH44’s race engineer, die de stercoureur in duidelijke bewoordingen liet weten dat een extra stop maken geen optie was dus dat HAM zich beter kon focussen op zijn auto naar de finish brengen.

In gesprek met Autosprint gaat nu ook teambaas Toto Wolff in op het geklaag van zijn best betaalde werknemer. Hij grapt dat Mercedes voor Hamilton fungeert als een soort klaagmuur. Echter voegt hij er wel meteen aan toe dat het geklaag van Lil’ Lewis ook constructief is. Dat helaas dan weer wel:

Af en toe noem ik ons gekscherend ook wel de klaagmuur waar Lewis zijn frustraties tegen kan uitspreken. Door zijn feedback tilt hij ons naar een hoger niveau en het is mooi om te zien dat die mindset door het gehele team gedeeld wordt. Ik ben ervan overtuigd dat Lewis altijd oprecht is naar ons en naar de concurrentie toe. Ik heb niet het idee dat zijn uitspraken bedoeld zijn om mindgames te spelen met de andere coureurs of teams. De woorden en zijn geklaag komen vooral voort uit het feit dat we altijd willen winnen en het haten als we verliezen. Om te voorkomen dat dat gebeurt moeten we heel duidelijk en eerlijk zijn naar elkaar toe. Dat is de enige manier die werkt in de topsport.

Waarvan akte!

Image-Credit: Lewis Hamilton via instagram54 reacties

Sorry Totototo, maar dat idee heb ik wel. Van die mindgames. En dat jij dat ook doet. Elke week: oh oh oh, wat is die concurrentie geweldig. En wij zijn Calimero. En als na 9 races eindelijk eens géén MB een race halen ze bij MB hun gelijk. Zie je wel? We zijn helemaal niet zo goed.

Ik voorspel een ouderwetse Pole voor Hamilton en het maximaal aantal puntjes voor MB na de GP in GB.
@pomoek: Blijkbaar werkt het voor hem wel. En met succes, dat hoef je niet jaloers op te zijn. Overigens is door meer een instelling van Toto om iedereen scherp te houden, kijk maar eens de Podcast met Rosberg en Toto, dan snap je zijn mindset wat beter.
@laptom: natuurlijk ben ik jaloers op I bless the rains down in Africa. En dat het voor ze werkt? Daar gaat het ook niet om. Het gaat erom dat there’s nothing that a hundred men or more could ever do zegt dat ze geen mindgames spelen. Maar dat doen ze wel. Een beetje doorzichtig maar toch.
Mooie bos schaamhaar…
@rollingstoned: ik heb het idee dat je hele andere foto’s voorgeschoteld hebt gekregen..
Wat een verwend kreng is (of lijkt) het toch
@bierbuik: succes kent vele haters, jammer is dat toch.

Als iemand in zijn jeugd niet is verwend dan is het Lewis wel. Dat heeft hem gebracht tot waar hij nu is.
@87sandyd: als hij niet verwend was, had hij nooit de F1 gehaald. Mijn ouders namen echt geen extra baan zodat ik kon karten.
Zoals ze zeggen hier in West-Vlaanderen:tis ne bleiter.
Natuurlijk weten ze ook niet beter tegenwoordig: elk klein beetje invloed dat ze kunnen uitoefenen (op de wedstrijdleiding of op het eigen team) kan een beslissend voordeel hebben. Kijk maar naar LeClerc en Verstappen in Oostenrijk. Beiden begonnen direct na de inhaalactie te mopperen over de ander om zo de uiteindelijke beslissing te beïnvloeden.

Ik vind het zelf bijzonder irritant, maar ik begrijp wel dat ze het doen.
@gandini: denk ik ook. Gaat uiteindelijk bij ieder team om de knikkers aan ’t eind van ’t seizoen.
Beste coureur met haarimplantaten!
Een vroege-morgen-badkamer-selfie, dat hadden we nog niet eerder op Autoblog.
@mashell: was wat mij betreft ook wel gelijk weer voor het laatst. (Alhoewel ik voor Stéphane Kox nog wel een uitzondering wil maken…)
@RRRobert: Zo’n specifieke foto staat overigens gewoon in de reeks die je deelt. Beter te bekijken dan die Lewis.
@mashell: wees blij dat ik niet weet hoe je moet uploaden op autoblog…
Hamilton. Wat een nare, en vooral erg neppe boy.
@emping: hij zal er wakker van liggen denk ik.
@emping: Populair om te zeggen, maar is het echt te onderbouwen? Ik denk dat weinigen zo outgoing zijn als Hamilton en zo veel contact heeft met fans. Ik vraag me af waar mensen dat idee over ‘nepheid’ op baseren. Op wat ze tijdens races zien? Wat kun je daar in hemelsnaam uit halen? Aan hoe hij met fans omgaat? komt op mij altijd wel oprecht over. In pr-filmpjes eigenlijk ook. Beter dan bijv. een Max die zich vooral aan Ricciardo moest optrekken omdat hij vaak niet weet hoe hij zich moet houden en dus maar overdreven hard gaat zitten lachen.
Of wacht, het is omdat hij zgn. altijd zegt dat overal de beste fans ter wereld zitten. Wat hij nooit gedaan heeft, behalve in Engeland (en het ‘beste publiek’ in Mexico, dit weet ik omdat iemand een compilatie heeft proberen te maken van dat Hamilton zogenaamd altijd riep over ‘de beste fans’ waardoor dus bleek dat hij dus helemaal niet altijd doet en die compilatie een mislukking was) en voor zover hij het publiek aanspreekt doet hij dit sinds vorig jaar al niet meer.
Hij is vegan, vandaar.
Diva gedrag
@toniominestrone: Ja, helemaal geen zelfspot oid. Zou ook nooit een foto delen waarin hij de draak steekt met zichzelf.
Heb wel wat appreciatie voor Hamilton. Hij is immers begonnen van niks ipv alles met de paplepel binnen gekregen te hebben zoals bv. onze Max.

Ook: geklaag dat constructief is, is geen geklaag in de Nederlandse zin.

Ik moet het niet hebben van alle coole insta foto’s, beetje jammer dat men dan een persoon afkraakt wanneer hij/zij zich kwetsbaar/zichzelf toont, dan ben je zelf geen haar beter…
@Onehp: dat is niet geheel waar. Zo arm was zijn vader nu ook weer niet.
@rollingstoned: vergeleken met 99,xx% van alles kids in de motorsport, was zijn pa straatarm. Een gewone werkmens die uiteindelijk 3 jobs deed om de hobby van zijn zoon te bekostigen, en dat was nadat ie zijn talent al getoond had door met nul ervaring en als buitenstaander (zwarte in een ‘witte’ sport) en met een 5e handse kart, zijn eerste amateur races te winnen. Zoiets.
@Onehp: Zijn verhaal zal ongetwijfeld een beetje aangedikt zijn, net als die zogenaamde ghetto waar hij opgroeide.
@rollingstoned: De vader van Lewis deed 3 jobs tegelijkertijd en sliep op de sofa om toch maar het karten van Lewis te kunnen bekostigen. Straatarm is dat misschien niet, maar ze hadden het zeker wel financieel moeilijk.
@brent_decat: inderdaad, en vader wist 0,0 over motorsport, toch een contrast met een vader met centen, ervaring op hoogste niveau en connecties in de sport die je beoogt te beoefenen. En daarmee wil ik niks wegnemen van bv. Max die zeker ook veel talent heeft, wel het idee dat Lewis een eeuwig verwend nest is, want dat beeld klopt gewoon niet. That’s all.
@Onehp: ik stel nergens dat Lewis een verwend nest is, ik heb alleen zo mijn twijfels over dat zielige verhaal dat ze zo arm waren. Laat staan over dat zogenaamde ghetto waar Lewis woonde…
@rollingstoned: ik ben ook niet geïnteresseerd in hoeverre hij een arm offer was. Ik zie zelf wel dat ie op de beelden van zijn eerste race op een oud kreng van een kart reed, en dus niet kon kiezen tussen 10 verschillende nieuwe modellen en 20 sets verschillende banden, alle mogelijke eindoverbrengingen, enz. zoals anderen dat wel konden aan het begin van hun kart carrière. Tot zover autoblog…
@FB_100001036415374: Wel knap dat hij naast 3 banen ook nog eens bij zo’n beetje elke race aanwezig kon zijn…
@rollingstoned: Stevanage is echt een doghole. Als zijn vader wat beters kon betalen hadden ze daar natuurlijk niet meer gewoond natuurlijk.
@kenju: nah dat is dus niet zo, zie deze draad op reddit:

https://amp.reddit.com/r/Hamilton/comments/2lq94b/anyone_live_in_hamiltons_ghettos/
@rollingstoned: Dit gaat helemaal niet over Lewis Hamilton man! :D Dit gaat over het plaatsje Hamilton waar iemand een vraag over stelt.
@kenju: en verder…

For Hamilton most certainly did not come from a deprived background. Although his parents separated when he was two years old, it appears he had a perfectly comfortable Home Counties upbringing. Even though his father worked three jobs to fund Lewis’ rise to the pinnacle of motor racing, Hamilton attended a voluntary-aided high school followed by a private sixth form college. Why then did he instinctively conflate leafy Hertfordshire with “the slums”?

It could be the pervasive need of everyone from X-Factor finalists to Tony Blair to talk about their “journey” and all the obstacles, real and imagined, which had to be overcome for them to triumph. It could be that he is spending too much time with Americans (as his mid-Atlantic accent attests), who are confused by the apparent juxtaposition of his skin colour and his accent and want to put him in a box, with the result that Hamilton has started to believe he actually hails from the “hood”.

Quite possibly it is the result of a subconscious desire to justify his tremendous wealth: Hamilton has attracted a great deal of criticism over the past decade for his tax exile status, and a life trajectory that takes him from “the slums” to dominate a sport closely associated with affluence makes his vast fortune and 11 years of avoiding British taxes that bit more acceptable.

https://www.independent.co.uk/voices/lewis-hamilton-stevenage-identity-politics-slums-home-town-insult-a8690281.html?amp

Maar blijf vooral in die PR bullshit van hem geloven.
@rollingstoned: Het is geen pr, gewoon de waarheid. En er wordt gewoon in bevestigd dat zijn vader dus moest werken om de kartsport voor hem te betalen. Iets anders wordt er niet gezegd? Verder, dat hij naar een goede school is gegaan, zegt niets over zijn sociale afkomst. Er staat concreet bij dat het voluntary-aided was. Verder heeft hij CATS college gedaan, maar dit was dus in de tijd dat hij al bij McLaren onder contract stond. Dus dit gaat over de tijd erna.
@jaapyio: Ben je gestopt met de gevatte image-titles / hovers; valt me al een aantal artikelen lang (die er echt om smeken, net zoals deze foto van Lewis) op ?
@dawwg: nooit geweten dat iemand daar op zou letten ;)
@dawwg: de gele pijl is ook niet zo vaak meer te zien
@alassad: de gele pijl maakt sowieso een voorzichtige comeback.
Zijn zakken gevuld maar wel een kapotte iphone
Wat een afgunst richting Hamilton. Tenminste een coureur die niet alleen maar met race bezig is en toch tot de absolute top behoort. Kijk maar eens de race van Silverstone 2008 waar hij de nummer 2 op ruim 1 minuut achterstand zet in de regen.
@itiswhatitis: Nick Heidfeld had die race kunnen winnen met de juiste bandenstrategie.
@jaapiyo: had had had… Max had al 3x wereldkampioen kunnen zijn met een snellere auto.
@sirprize: Niet als Ricciardo in dezelfde auto zat. Misschien als die zoals vorig jaar veel pech had…
@kenju: Niet om het een of ander, maar ricciardo zat in dezelfde auto als verstappen…
@rollingstoned: En Ricciardo versloeg Verstappen dus twee keer. Ja, ook als je de eerste paar races in 2016 toen Max nog in de STR reed, weglaat. En nee, Verstappen had niet veel pech in 2017, hij viel maar één keer meer uit dan Ricciardo. Als we een race van Ricciardo wegnemen, bijv. een winst, dan stond hij nog altijd dik voor Verstappen. Dus dat Max al drie keer WK had kunnen worden met een sneller auto is niet perse waar.
Ach gossie toch, het klagen wordt beloond? Ik zie toch wel een verschil tussen klagen, en het informeren van het team betreffende de stand van zaken. Maar dat zal wel aan mij liggen.
@dutchdriftking: De vraag is natuurlijk op wat voor vraag antwoord gegeven wordt. Mark Priestley heeft lang met Hamilton gewerkt, ook op jonge leeftijd en zegt over Hamilton dat het juist geen zeurder is.
No Lewis, you will not have the rammelaar!
@Lewis: wat zit je haar leuk. Is je kapper dood?
Wat ziet ie er uit zeg…
@freewarefreak: Net zijn racevlechten eruit waarschijnlijk.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).