Sebastian Vettel heeft een gridstraf te pakken

Auteur: , 23 Reacties

Het weekend begint goed voor de Duitser.

Sebastian Vettel

Het einde van dit Formule 1 seizoen nadert en dus worden er al voorzichtig wat conclusies getrokken over wie er dit jaar met de beker vandoor gaat. Zoals je misschien al had kunnen raden staat Lewis Hamilton helemaal bovenaan, maar zijn de kansen voor de nummer twee, Sebastian Vettel, nog niet verkeken. Nou ja: nét niet verkeken. Er moet wel een soort signaal van het universum komen om ervoor te zorgen dat Seb met de beker naar huis mag. Hij maakt het echter niet echt beter voor zichzelf: hij harkte een gridstraf binnen.

Tijdens de vrije trainingen negeerde Vettel een rode vlag. De rode vlag kwam door toekomstige teamgenoot Charles Leclerc: die had de baan bezaaid met grind tijdens een gevalletje gripverlies. Sebastian had zijn tempo moeten verlagen en dat deed hij naar eigen zeggen ook, maar de FIA vond het niet genoeg. Sebastian krijgt een gridstraf van 3 plaatsen. Dit had de Duitser er zelf over te zeggen:

Sebastian Vettel

Als Sebastian dat ene kleine kansje op kampioen worden nog wil benutten, zal hij foutloze races moeten neerzetten. Dit is natuurlijk geen goed begin voor een – voor hem – bepalend F1-weekend. Zoals eerder gelinkte artikelen al zeggen: Lewis is vrijwel zeker van de titel. De mogelijkheid bestaat dat deze gridstraf het hele seizoen bepaald heeft. Kijken of Seb zich kan revancheren: morgen rond 20:00 begint de race.

Overigens heeft onze Max het prima gedaan, gisteren reed hij een derde tijd tijdens de 1e vrije training. Ook in VT2 zet hij de derde tijd neer: 1:49.798. Behalve Hamilton is daarmee de hele top 5 anders, met Gasly op 2, Alonso op 4 en Hulkenberg op 5. De rest van de ‘usual suspects’ staat verder onderaan.

Met dank aan Erik voor de tip!23 reacties

Een gridstraf is voor Ferrari/Vettel in de Italiaanse pers iets slimmer om beide kampioenschappen te verliezen dan verslagen te worden door Mercedes/Hamilton op de baan.
@erik2907: Tja. Na de vorige race vroeg ik het me al af: wat gaat Ferrari de volgende keer weer verzinnen om maar geen kampioen te hoeven worden? Nu weten we het.
Een grindstraf dus.
Weer een beetje overdreven van de FIA, een vermaning had genoeg geweest in dit geval. Ze maken zich steeds minder geloofwaardig
@lekkerlinksrijden: is idd wel minder geloofwaardig dat ze Ferrari voortrekken ;)
@lekkerlinksrijden: ‘in dit geval’.

Waar leg je dan de grens? Gaan we dan ook meten hoeveel mm water er op de baan ligt?

Wanneer kijkt mijnheer Vettel eens in de spiegel? Hij zoekt alleen maar buiten zichzelf excuses.
@erik2907: hij is van zijn gas gegaan, alleen niet genoeg volgens de FIA. Spreek m daar op aan en geef hem een voorwaardelijke straf van 3 plekken. Als ik dit vergelijk met het torpederen van Max afgelopen race en daar kreeg hij niets voor.
@lekkerlinksrijden: de ene regel is de andere niet.

Een voorwaardelijke straf voor dit vergrijp bestaat niet (zie RIC in Australië en OCO in Japan).
@lekkerlinksrijden: ik vind het wel typisch dat hij zelf in het interview aangeeft dat je naar 30/40 terug moet. Dus hij weet het, maar vindt dat overdreven langzaam? Niet echt slim.
@lekkerlinksrijden: zijn ze een keertje consisozijn we het er weer niet mee eens. Eerder kregen Ricciardo en Ocon voor hetzelfde ook al 3 plaatsen aan de broek.
Hamilton crasht de auto in de eerste bocht, Vettel pakt de winst. Zou toch ideaal zijn voor het vermaak.
@willeme: ik wil inhaalmanoeuvres zien en de beste rijder zien winnen. Ik gun het Ferrari en uiteraard Verstappen of Leclerc, echter het wordt waarschijnlijk Hamilton. Misschien dat de Toto’s van Mercedes nog stalorders hebben voor de tweede rijder (mocht deze te dichtbij komen). Hamilton is goed en het is goed voor de trots van Engeland in deze spannende dagen rondom Brexit. De sport is dood.
@willeme: ik zie niet hoe… Hamilton pakt pole en Max op 2, Bottas 3 en Räikkönen op 4.. dan Vettel pas (of nog verder naar achteren). Dus tenzij Räikkönen 3 man uitschakeld zie ik geen kans voor Vettel. En Hamilton rijdt de race eigenlijk altijd uit dus…
@w0o0dy: Dus ik de kans groot dat het nu eens een keer fout gaat ;-)

99% dat Hammy pole pakt en wint en alles gedaan is.

Maar Hamilton kan uitvallen. Het kan. Vettel kan winnen. Dan zou het seizoen wel weer een spannend einde kunnen krijgen. Uiteraard is de wens de vader van de gedachte ;-)
@willeme: Zou super mooi zijn!
En het liefst dan een tergend spannend gevecht tussen Vettel en Max :)
Weet je wat zo apart is; Hamilton heeft tienduizend hobby’s en zie ik alleen maar feesten met de mooiste dames over de hele wereld terwijl de rest naar mijn mening keihard traint en verder niet veel anders doet, en toch verslaat hij ze allemaal. Kan je veel zeggen maar de man staat gewoon op eenzame hoogte en is veel beter dan de rest. Plus zijn imago is precies wat ik van een F1 coureur verwacht
@burninrubber: dus jij ziet graag dat een coureur lichtelijk in paniek raakt als een camera op hem gericht staat en z’n haartjes niet netjes zitten? Mwa… Top coureur maar z’n imago, niet mijn ding
@chriscross: eigenlijk willen we allemaal James Hunt terug. https://www.youtube.com/watch?v=y7TWb6qNsEA Het antwoord van Hunt op de vraag van de interviewer, “How did you do that? Big balls ” (sec 0.50)
@chriscross: ik kan mij ook niet voorstellen dat ik als vermogende F1 coureur zo’n enorm publieke en extravagante levensstijl als Lewis erop na zou houden. Ik zou me meer op z’n Vettels terugtrekken en in de luwte tijd doorbrengen met je familie en vrienden. Maar Lewis is wel wat de sport nodig heeft. Liberty Media wil de sport graag groter maken dan ‘ie nu is, en daar heb je supersterren voor nodig. Lewis is wat dat betreft perfect, hij heeft een Hilfiger kledinglijn, zingt mee op een album van Cristina Aguilera, is een jongen die niet met een gouden paplepel is opgevoed (goed verhaal), is zwart (bonuspunten voor diversiteit en acceptatie) en zet zich regelmatig in voor goede doelen. Een betere promotor voor je sport kun je haast niet hebben.
Echt geen vertrouwen in dat hij even naar voren rijdt, past niet bij zijn rijstijl. HAM gefeli, max blaas dat rotding op ajb, in de neutraal zetten met ren baksteen op het gas
@wildbeest: dat laatste slaat nergens op. Hij rijdt al heel lang aardig weer in de punten!
@rufctr01: zeker, maar ik ben het blok wel zat
Huilie huilie.. Rood is wat anders dan geel. Rood=gevaar=direct van je gas af. Punt.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).