Zo ziet een 160 miljoen kostende villa er vanbinnen uit

Auteur: , 37 Reacties

Lekker wegdromen.

Huis in LA

Hier op Autoblog hebben we wel eens huizen met een autotintje om te laten zien. Voor bijna al die huizen geldt dat je er wel ietwat diep in de buidel moet tasten. Tonnen, miljoenen en zelfs tientallen miljoenen komen langs. In die laatste categorie blijven we vandaag even hangen. Nee, we gaan nog een stapje verder.

We moeten het even hebben over de villa op 924 Bel Air Drive, Los Angeles. Een blokkendoos, maar wel een grote. 3500 vierkante meter, 21 badkamers, 12 slaapkamers en een helikopter op het dak. En het gaat verder dan dat: bijna elke kamer komt met een groot panoramaglas, waarmee je de skyline van Los Angeles kunt aanschouwen. Het is het summum van luxe, één van de duurste huizen ter wereld. Het pand kost, hou je vast, 188 miljoen dollar: wat gelijk staat aan 163.322.040 euro. Helaas staat het huis niet meer te koop, maar misschien dat je voor 200 miljoen dollar een mooie deal kunt maken. Mocht je je afvragen hoe zo’n pand er vanbinnen uit ziet, dan hoef je niet meer je gedachten het werk te laten doen. Er is nu namelijk een video van een tour door het huis.

Het Autoblog-aspect aan dit huis (te zien op 7 minuut 57 in bovenstaande video) komt uit de garage. Als we even casual een (bij de redactie onbekende) klassieker, een Ariel Atom en een speciale Bugatti Veyron Grand Sport voorbijlopen, zien we een Lito Sora, een elektrische motor die ook nog extra speciaal is. De Morgan SuperSport (?) en de Spyker C8 Laviolette worden niet eens behandeld.

De redenatie volgens de gids is dat de meeste mensen hun rijkdom tonen met superjachten, die voor torenhoge prijzen verkocht worden om vervolgens gigantisch af te schrijven. Een huis schrijft in principe niet af, dus laat die boten lekker liggen en gebruik dit huis om te flexen. Wordt het een minder duur grapje van.37 reacties

21 badkamers en 12 slaapkamers op 410 m2? Kleine kamertjes dan. Of een foutje in het artikel…?
@donvincenzo: gemiddeld 12 m2 per kamer, op zich niet gek hoor…
@johnhert: 12m2 is redelijk in een doorsnee Nederlands huis. Ik neem aan dat je in een huis als dit wel iets grotere kamers mag verwachten. Het totaal is overigens 3500m2 (38.000 sq. ft.)
@granlusso: ik kijk op mijn reken-spiekbriefje (Amerikaanse maten vind ik nog lastig ;) ) waar ik zie dat ik meters naar voeten heb gemeten. Moest andersom natuurlijk, ik ga het even fixen :) Thanks!
@720s: houden zo, het wordt tijd dat het onhandige en weinig intuïtieve imperiale meetstelsel naar de geschiedenisboeken en musea verdwijnt.
@erwh: eens, maar bij gebrek aan mogelijkheid om de VS te boycotten, gebruik ik de door een Amerikaan uitgevonden portable rekenmachine op mijn door een Amerikaan uitgevonden iPhone om die hopeloze getalletjes van hen eens naar leesbaar format te zetten. ;)
@720s: 12 voeten per kamer? ORGIIIIIEEEE!!!
@720s: Mwah, ik moest ook even spieken voordat ik het durfde te posten;)
@johnhert: Als je 410 op 33 deelt, maar ik denk dat er nog wel wat meer in dat huis zit dan alleen slaapkamers en badkamers…
@johnhert: gemiddeld 12 vierkante meter niet gek. Mijn studenten kamer was nog groter. Kom op zeg 4 bij 3.
@donvincenzo: 410m2 is inderdaad ruim, maar ook weer niet zó ruim dat je dit aantal kamers en badkamers er kwijt kan haha.
@donvincenzo: lijkt mij eerder andersom: 21 slaapkamers 12 badkamers… Niet erg logisch om bijna 2 badkamers per slaapkamer te hebben.
@jaapies: 1 douche en 1 apart toilet per slaapkamer. Iedere dag vd week op een ander toilet poepen!
Op welk moment in je leven heb je 21 badkamers tegelijk nodig?
@breakingpoint: Als je besluit om eens even lekker een weekendje de ‘Heff’ uit te hangen bijvoorbeeld :)
@breakingpoint: elke dag om 7u s’ochtends, als je een hotel exploiteert.
Walgelijk dit…
Een toilet noemen ze al een badkamer in amerika…vandaar dat belachelijke aantal badkamers.
21 badkamers voor 12 slaapkamers. Hoezo? Ik vraag me af of er genoeg druk is om allemaal tegelijk te kunnen douchen.
Lelijk huis wel mooie voertuigen
Het doet mee oprecht niks dit. Smaak kun je niet kopen, dat blijkt wel.
Jachten in dit budget schrijven niet af, worden JUIST gebouwd als investeringsobject.
Dit huis was een paar jaar geleden gekocht door de oprichter van Minecraft voor $70 miljoen. Blijkbaar wil hij er nu al van af. Die helikopter staat er voor de show, kan daar niet eens landen. Typisch Amerikaans dit.
@simppa: dat is toch die heli van de serie Airwolf. Volgens mij zit er idd geen motor in, zoiets staat mij bij. Toch een google’n!
@ghost: oeps dit is toch niet hetzelfde huis. Maar ze komen allebei wel van dezelfde project ontwikkelaar.
@simppa: mmm maar die heli’s zijn beiden nep, of nou ja Replica’s. De echte Airwolf zoals uit de series bestaat inmiddels niet meer.
@simppa: het huis van de Minecraft oprichter ziet er gelijkwaardig uit, maar is niet dit huis ;-) 1181 North Hillcrest is het stekje van meneer Minecraft.
Is dit alles? Poeh poeh, bel me maar als je een optrekje hebt als Ceausescu indertijd. Beetje verbouwen en we kunnen los heur
Dit is het nieuwe stulpje van Dan Bilzerian, doet die leuk.
@gldmn: nee hoor, die lijkt er wel op maar die woont op 10979 Chalon Road:

https://youtu.be/XiiamqyhX5w
Voor dat geld kocht ik Andorra, of Italië of Hoogeveen ofzo.
En de Subarufabriek en die van Dobbe croquetten.
@desjonnies: Haha, Hoogeveen (mijn geboorteplaats)… Wat moet je daar nou weer? 😂
@720s: begin 2017 stond dit huis al te koop voor een prijs van $ 250 miljoen en hebben ze er ook al een coole video van gemaakt:

https://youtu.be/tOjJ2BhKCnw
Thats crazy…
@maferick74: insane…
Leuk optrekje, alleen wat betreft de waarde valt het in het niet vergeleken bij dit huis dat gebouwd is in Zwitserland en een waarde vertegenwoordigd van rond de € 8,5 miljard.

https://stuarthughes.com/shop/luxury-homes/luxury-homes/
@bmwfe: Roebel?

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).