MINI Cooper SE: zo scoort de elektrische MINI tot nu toe

Auteur: , 32 Reacties

Zo staat het merk er op dit moment voor.

MINI Cooper SE: zo scoort de elektrische MINI tot nu toe

Begin juli trok MINI het doek van de Cooper SE, de eerste volledig elektrische MINI voor de massa. De auto komt in maart 2020 op de markt en in aanloop naar de marktlancering accepteert het merk voorbestellingen.

Die voorbestellingen lopen prima. MINI heeft al meer dan 45.000 pre-orders in Europa geregistreerd. Dat heeft projectleider Elena Eder gezegd in de Frankfurter Allgemeine Zeitung. Het reserveren van een elektrische Cooper SE gaat gepaard met een aanbetaling van 1.250 euro.

Met een rijbereik van 234 kilometer (WLTP) is de Cooper SE geen allemansvriend, maar een goede partner voor in stedelijk gebied. In Nederland is de vanafprijs van 34.900 euro een smak geld. De particuliere koper zal dan ook vooral warmlopen voor de private lease mogelijkheden van MINI. Dan kost de elektrische auto 499 euro per maand.

Het reserveren van een elektrische auto is een trend onder autofabrikanten. Zo heeft Volkswagen met de ID.3 al meer dan 20.000 reserveringen in de pocket en Porsche met de Taycan meer dan 30.000 reserveringen. Ook elektrische auto’s als de Peugeot e-208 en de Opel Corsa-e kunnen gereserveerd worden. Wat dat betreft zal 2020 het jaar worden waarin een bombardement aan elektrische auto’s op de markt komen. Met name auto’s in de categorie ‘betaalbaarder’ krijgen er flink meer keuze bij. Met nu nog keuze uit onder andere een Renault Zoe of Nissan Leaf is het aanbod wat magertjes.32 reacties

Top! Nu nog wachten op dit soort autos voor mensen die hun lange aftand diesels willen vervangen.
@smotsholle: je bedoelt de Model 3?
@flutterby: noem je dat lange afstand?
@c4seum: eerst een ruk van 400
km en daarna een kwartiertje laden om de 200-300 kn vind ik heel comfortabel reizen. Meestal ben je toch beperkt door de maximumsnelheid.
Natuurlijk nog geen enorme aantallen. Maar het is al behoorlijk wat.
@dutchdriftking: inderdaad! Netjes, hopelijk zijn ze snel op de weg. Zo’n ex private lease na een jaar of 4 lijkt me wel wat voor mn vriendin, goede opvolger van de huidige Cooper.
@ukbob: als 2e auto is het inderdaad geniaal.
Ik wil een elektrische stoel als ik dit lees. Serieuze aantallen voor een fabeltje. De burger is om blijkbaar.
@fmgarcia: je kunt ook gaan voor de elektrische deken, laten ze je inslapen!
(Finkers)
@Redactie, 30.000 of 300.000 Taycan’s?
@camickaeze: dertigduuzend
We leven in andere tijden. Mensen beginnen de voordelen van elektrisch rijden te zien. Dit zal overwegend om monetaire redenen zijn waarbij het milieu een positieve bijvangst is. Desalniettemin blíjft het mooi deze kanteling naar een andere richting, want stilstand is achteruitgang.

Ik ben meer van de old skool en heb mij nog niet kunnen betrappen op het zoeken naar hybrides of elektrische BMW’s of andere auto’s. Ben toch meer een benzinehoofd in die zin. Zelfs diesel pruim ik niet alhoewel ik daar wel uitstapjes naar heb gedaan.

Al met al zal ook ik een keer aan de elektra of hybride gaan denk ik…
@Rick-dos: de soepelheid en directe controle over de aandrijflijn heeft mij doen overtuigen. Zelf rijd ik de Model 3, maar het was de Ioniq die mij overtuigd heeft dat elektrische zoveel comfortabeler is dan brandstof. In het geval van die van mij ook sneller dan 99% van het Nederlandse wagenpark tegen een voordelig prijsje, ook zonder subsidie.
@flutterby: voordelig prijsje. Voor iemand die twee keer modaal plus auto van de zaak heeft misschien. Niet voor de gewone man helaas.
@lekbak: voor de prijs van een tweedehands Aygo kan je geen gloednieuwe “premium” D segment rijden die onder 5s naar de 100 gaat, nee.

Bij ons past de Model 3 in het leasebudget bij een modaal inkomen omdat mijn werkgever weet hoeveel je op brandstof bespaard met 40.000 p/j. Voor hetzelfde geld rijd je een bomvolle (lees: vergelijkbaar) uitgevoerde Astra of Focus.
@lekbak: ze zijn echt spotgoedkoop in de lease. Vergelijkbare netto maandlasten als een Polo.
Oei, dat is wel een hele kleine actieradius als je bedenkt dat daar in de realiteit nog wel wat van af gaat :-(
Heel mooi allemaal. Ik wacht op een fatsoenlijke station voor max €350 bijtelling in de private lease.
@jaso013: private lease én bijtelling.. het een sluit het ander toch uit? Ik rijd lease en betaal netjes bijtelling, als ik besluit een auto in private lease te nemen ben ik af van de bijtelling.
@ukbob: je hebt gelijk idd. Maar dan wacht ik nog steeds tot een voor mij aanvaardbaar maandbedrag.
Stel dat de Model 3 ook in Europa werd gemaakt. Dan had je geen import tax en verscheping. Dan zou hij veel dichter bij deze Mini in de buurt zitten qua prijs met echt veeel betere specs en rijbereik.
Want dit rijbereik van de Mini is op geen enkele manier bijzonder.
@fanboy: de bouwkwaliteit van een tesla is daarintegen echt saus. Goedkope materialen, slecht aansluitende panelen en gewoon slecht design.
@c4seum: Nee, mini’s zijn goed in elkaar geschroefd :)
@c4seum: en Franse auto roesten, Jaguar kom je de straat niet mee uit en Volkswagens verbruiken meer olie dan brandstof.

Zo alle stereotypes die verleden tijd zijn hebben we weer gehad.

Overigens is de afleverkwaliteit van Tesla zeker onder de maat, maar 95-99% ontvangt hem in uitstekende staat.
@flutterby: over de afleverkwaliteit kan ik niks zeggen, daar heb ik geen ervaring mee. Ik heb wel in een model S p100d mogen rijden, wat fantastisch is, maar als ik zo om me heen keek had ik niet het gevoel alsof ik in een 120.000 € waardige auto zat. Ik weet dat de model S betaalde voor de model 3, maar zelf voor het geld van de model 3 zie ik niet dat het interieur ook maar in de buurt komt van gelijkprijzige sedans, niet eens andere elektrische auto’s. Het is echt huilen dat interieur.
@c4seum: klopt, maar welke fabrikant maakte toen een betere EV voor prijs? Wat nu van de band rolt is beter en constanter afgewerkt en de Model 3 heeft vergelijkbare materialen met de S en X waardoor die beter kan concurreren met de auto’s in zijn segment. De S en X zijn erg aan een interieur refresh toe, pas daarna zullen de verkopen aantrekken.
@c4seum: Weet ik, maar het is een veel minder bruikbare auto.en dat is echt jammer
@fanboy: Klopt. Maar de Tesla model 3 wordt niet in Europa gemaakt. Een simpel feit dat (begrijpelijkerwijs) door vooral Amerikanen vaak vergeten wordt. Ook komt BTW niet in ze op. Dan denken ze dat de Model 3 hier voor 37 duizend euro bij de dealer staat. En snappen ze dus niet waarom je 40K voor een Kia of een Leaf neer zou leggen (die overigens ook niet in Europa gemaakt worden maar geen importtarief itt de USA).
@koeberg: precies, prijzen in USA zijn allemaal zonder Sales Tax (Local en State) en dat kan behoorlijk verschillen per staat.
@koeberg: Dat zien ze niet over het hoofd hoor. Ze kijken voor een locatie voor een fabriek in Europa.
“Een bombardement van elektrische auto’s?” Klein beetje overtrokken weergave van de werkelijkheid @RubenPriest. Maak zelf maar de optelsom. Als je uitkomt op 10% van het aanbod, mag je van geluk spreken. Het is een bijzonder traag op gang komende inhaalslag, geen bombardement.
Op dit moment is er niks betaalbaars op de markt voor een particulier..
En dat duurt nog wel ff .
Ik ga echt niet in een Corsa of 208 rijden voor 40 mile

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).