Musk: “Tesla Roadster wordt voorzien van stuwraketten”

Auteur: , 32 Reacties

Iedere vierjarige weet immers dat alles beter wordt van raketten.

Roadster

Als de specs die Tesla claimt voor haar nieuwe Roadster bewaarheid worden, durven we nu al wel te zeggen dat de auto een ‘straatraket’ wordt. Het sprintje van nul naar zesennegentig voltrekt zich in 1,9 seconden, nul naar honderdzestig moet te doen zijn in 4,2 seconden. Maar dan hebben we het nog maar over het basismodel.

Onlangs kondigde Musk namelijk aan dat er een nog snellere variant van de Roadster komt, met het zogeheten SpaceX Package. Toffe naam, maar feitelijk volgt Tesla hiermee het voorbeeld van velen. Bij bijvoorbeeld Mercedes kan je naast je AMG tegenwoordig terecht voor een AMG ‘S’ en bij BMW trekken ze een plethora aan ‘CS-en’ uit de kast. Er bestaat echter een groot verschil tussen die auto’s en de performance-versie van de Tesla Roadster. De eerstgenoemden hebben namelijk geen stuwraketten! Jawel, Elon Musk heeft op Twitter laten weten dat hij van plan is de snelste Tesla Roadster te voorzien van stuwraketten.

Of de Muskias serieus is durven we niet te zeggen. Bij alle andere mensen zou dat makkelijker te beantwoorden zijn (als in: nee), maar Musk is geniaal/maf genoeg om zijn plan door te voeren. Op zijn minst in conceptvorm totdat de saaie regelgevers het feestje bederven. Immers heeft hij ook zijn eigen, originele Tesla Roadster (rijtest) de lucht in geschoten en een vlammenwerper gemaakt.

We verwachten in de toekomst op zijn minst een Roadster te zien met een paar van die vlammenwerpers erop geplakt. Desnoods met Duct Tape.

Bedankt Joost voor de tip!32 reacties

Zo wordt banden oproken wel heel letterlijk roken straks… en waar rook is, is …
@peug206: Hans Klok
@denniss00: geniaal.
@peug206: ben ik.
@peug206: weinig zicht
Als toch wel grote Tesla fan, heb ik hier nogal mijn bedenkingen bij. Ik geloof niet eens dat een menselijk hoofd überhaupt de 2,1 sec naar de 100 aankan met zoveel koppel. In de P100D ben ik al meermaals misselijk geworden… Achter het stuur! Laat staan met nog raketten eraan (wie gaat dat goedkeuren?!).
@stfu: precies dat, ik dacht dat ik de enige was… met een p90d heb ik het ook al hoor, hard weg en dan snel weer snelheid eruit is bij mij al genoeg.
@stfu: Bwa… Een Top Fuel dragster met +6000pk doet 0-160 in <1 sec. En die piloten stappen ook nog met evenveel hersenen uit als dat ze erin gingen zitten. Hoeveel het ervoor was laat ik in het midden…
Mooie fotoshop weer, ik zou het design voor veel geld aan tesla verkopen
Speelt ie dan ook standaard “Rocket Man” af op de speakers?
@shibby: ja, of Space Cowboys op het multimediasysteem. Het schijnt dat je dat bij het bestellen kunt kiezen!😉
Een plethora aan CS’en? Ik tel er twee, de M2 en M4? Ben overigens zeer benieuwd naar de Tesla Roadster, wat een specs
@subaru555: volgens mij wordt er ook bedoeld dat er nog meer CS’en naast de huidige twee uit gaan komen.
Dat gekke idee van Bosch laatst om motoren te ondersteunen bij een bijna fataaltje is denk ik zo’n principe. Waarom zou het ook niet kunnen? Ik denk alleen dat je een trekhaak met accu’s moet meenemen. Het is vrij logisch dat zijwaartse tegendruk met bijvoorbeeld overstuur sneller zal zijn. Ik geloof zo dat dit echt gaat gebeuren daarom. Downforce is op, Elon denkt ik maak mijn eigen downforce wel.
De lijn tussen geniaal en gestoord is erg dun. In het geval van Musk soms niet bestaand. Gelukkig is hij soms prettig gestoord dus dan hebben wij er ook nog wat aan. Ik ben in ieder geval benieuwd waar ze mee gaan komen.
Het gaat ‘m denk ik nog lukken ook.

En zo niet, van Tesla naar Tel Sell is maar een kleine stap voor een man als Musk en voor de mensheid maakt het niet zoveel uit.

Hij zou het uitstekend doen als verkoper op tv van door de Nasa ontwikkelde matrassen. Owww Elon, isn’t it amaaaazing that from now everybody van sleep on te same memorycoldschuimmatrasses as all astronauts do. And especially for bejaarde easy to influence people, if you order today you get not only one, but even two matrasses, and as a bonus a by the one and only Elon Musk psigned Slicer Dicer for free!
Ik denk dat Musk de wereld wil verbeteren helpen doormiddel van mensen te vermoorden(minder mensen = minder uitstoot en minder belasting van het milieu) met zijn bizarre machines. Voor een heleboel mensen is 6 sec naar de 100 al te veel, laat staan 1,9 en minder. Lijkt me wel grappig in combinatie met autopilot ook.
@eirmakk: “Intent of new Tesla Roadster is to beat gas sports cars on every performance metric by far, no exceptions, thus transferring the “halo crown” effect gas cars have as the top speed leaders over to pure electric.”

Na een dagje launchcontrollen heb je het helemaal gehad en wil je gewoon weer een normale auto. Mark my words!
Joh Elon, ga nou eerst maar eens je huidige processen fatsoenlijk runnen. Kun je daarna weer gaan knutselen aan al je projecten.
@poes:

waarom dan ??
@poes: Ja Elon! Houd is op met dingen doen die je leuk vind! Slapen en werken, plezier hebben mag wanneer met pensioen bent!!
Wat een mooie luchtfietser op paddo’s blijft het toch
ja ja ..
ga nou eerst maar eens een auto bouwen ..
dan praten we verder ..
Lekker milieu vriendelijk stuwraketten
@rob5nismo: Lucht… aangedreven door het accupakket.
@crepito: gebakken lucht als je het mij vraagt
Ik kan me herinneren dat er eens een aflevering van Pimp my Ride was waar ze vlammen uit de uitlaat lieten komen met een benzine bypass. Dat mocht dus niet 😋

Bovendien, als je stuwraketten op brandstof gaat gebruiken is je auto niet meer zero-emission.

Ik denk dat Elon weer eens te lang met zijn lul in de diepvries heeft gestaan, dan gaat hij rare dingen roepen. Gaat hij dalijk ook schuifpuien met raketmotoren aanbieden zodat je sneller je achtertuin in kunt lopen?
@gulli: volgens mij is het nog steeds zero emmission.. musk schrijft het volgende;

‘What Musk first called “small rocket thrusters” are actually going to be “composite overwrapped pressure vessel” (COPV), which basically consists of a sophisticated bottle containing ultra high-pressure air that can be released for thrust.

The air is going to be automatically added by air pumps using power from the Roadster’s battery pack so there’s no need to refuel and the system is technically still all-electric:’
@kevin1989: Ah dat klinkt al logischer idd. Soort van RCS thrusters op lucht.

Zou wel cool zijn als hij dan het geluid van een leeglopende ballon laat horen als die dingen aan gaan 😄
@gulli: Haha klopt! En die aflevering van pimp my ride kan ik me ook nog wel voor de geest halen. Big Dane ging marshmallows warm maken met de uitlaat hehe. Een van mijn favoriete afleveringen samen met die achterlijke jacuzzi die achterin een mini van werd gebouwd. Heerlijk programma.
Ik krijg steeds meer t gevoel dat dit een Super-villan is uit een James Bond film. Heeft veel geld, verkoopt dromen en laat aanbetalen, stuurt raketten de ruimte in en heeft idiote ideeën. Ik ga m Dr Musk noemen vanaf nu.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).