Nederlander van der Zande en Alonso winnen 24u Daytona

Auteur: , 24 Reacties

Een ongewone overwinning tijdens de 24 uur van Daytona van dit jaar.

Nederlander en Alonso winnen 24u Daytona

Dit weekend werd op het Daytona International Speedway een bekende 24-uurs race gereden. In het normaal gesproken zonnige Florida was er dit weekend ander weer te bespeuren. Het weekend verliep vochtig en daardoor kreeg de race ook een andere wending, met een gunstige uitslag voor Wayne Taylor Racing Cadillac.

Het team, met de Cadillac DPi-V.R. als auto, nam deel aan de 24 uur van Daytona met Renger van der Zande, Jordan Taylor, Fernando Alonso en Kamui Kobayashi achter het stuur. Door de weersomstandigheden werd de race enkele keren stilgelegd. Vooral tijdens het tweede deel van de 24 uur viel de regen met bakken uit de hemel. Tegen het einde van de race werd de boel opnieuw stilgelegd. Meer dan anderhalf uur lag de race stil en er werd uiteindelijk ook niet meer gereden. In de laatste 11 minuten werd vervolgens met de chequered flag gezwaaid. Omdat Wayne Taylor Racing Cadillac op moment van stilleggen aan kop lag werd het team uitgeroepen tot winnaar.

Dit jaar was het dus eigenlijk een 22 uur-en-een-beetje van Daytona. Desalniettemin een mooie overwinning voor de Nederlander en zijn teamgenoten. Voor Fernando Alonso was het de tweede keer dat hij deelnam aan de 24 uur van Daytona. Vorig jaar wist de Spanjaard de finish niet te halen door problemen met de remmen.24 reacties

De Opel Ampera-e is duizenden euro's goedkoper geworden. Kijk hier voor meer info!
-edit: dank u, is inmiddels gefixt-
Hoe waren de rondetijden van Renger tov Alonso? Ben wel benieuwd hoe de verhoudingen zijn tussen hem en een van de beste coureurs van de laatste 20 jaar.
@aarsgewei: Lastig met elkaar te vergelijken, Renger reed veelal op droog, Nando veel in de regen :-) ( Waar hij overigens wel ongelooflijk snel ging )
@aarsgewei: Die kunnen echt allebei wel een snel rondje rijden. Alonso zal misschien over een rondje de snelste zijn, dat is niet echt relevant. Ga er maar vanuit dat ze niet zo maar winnen.
@aarsgewei: https://www.autosport.com/imsa/news/140880/van-der-zande-puts-alonso-car-on-top-in-test
hij was erg goed bezig :), lastig om met de verschillende omstandigheden gewichten en banden tijdens de race te vergelijken…hij doet iig niet onder…
@aarsgewei: Vorig jaar reed Renger van der Zande tijdens zijn debuut in het team de pole positie.
‘Een Nederlander’….ik weet niet, maar klinkt een beetje denigrerend
Was mooi om te volgen. Gratis livestream met top commentaar. Jammer van die laatste 2 uur. Foutje van Nasr gaf Alonso de leiding, maar was nog een dik gevecht geworden.
De Instagram van Jordan Taylor is wel grappig om te volgen.
Kijk, staat de spanjool weer eens op een podium. Ook wel eens prettig.
Vergeet niet in de andere klasse Rik Breukers!!
Volgens mij is die Renger wel een gast waar je lol mee kan hebben. Op zijn website staat een open sollicitatiebrief (cv) richting Ferrari, dat hij een stoeltje in de F1 wil hebben https://www.rengervanderzande.com/cv/ Fantastisch!
Off topic: Zandardi deed ook mee! De beste man heeft na zijn F1 crash geen benen meer, is ondertussen Para-olympiesch kampioen geworden en raced verdorie gewoon de 24Rolex! Held!
@lacker: inderdaad knap van hem, het was overigens in de CART Series en niet in de F1.
@chills: klopt helemaal, de crash zelf was bij de CART. In mijn geheugen was dat bij de F1.
Best mooi CV inmiddels die Renger van de Zande.
Nederlander Rik Breukers won voor de 2e keer op rij de GTD klasse met de GRT Lamborghini. Ook een prestatie die genoemd mag worden in dit artikel vindt ik.
@henksteen31: eens!!!
Is Nederlander z’n voornaam?
Beetje jammer om de heldendaden van Alonso niet wat meer te belichten. 2 tot 3 seconden sneller per rondje dan alles en iedereen in de regen en met beperkt licht vanwege de nacht/ochtend. De rest van de line-up Kan best een pot sturen maar 3,5 uur achter elkaar zo gruwelijk snel zijn in zulke lastige condities en dan ook continu door het verkeer moeten zien te komen dat veel langzamer rijdt is echt wel het vermelden waard!!
@rubenpriest: vergeten te vermelden
En niemand die het ene reet kan boeien… Ach ja doe nog maar een half gaar gepimpte SUV…. Kickuh!!!
@w0o0dy: ik vind het boeiend!
Mooie prestatie!
Ik heb alleen wel het idee dat Kamui en Renger door velen wel lichtelijk onderschat worden.
Alonso kan goed sturen, maar dit heeft hij zeker niet alleen gedaan, daar heb je meer sterke coureurs voor nodig.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).