Nederlanders zijn trouw aan hun autoverzekeraar

Branded content, 22 Reacties

Na verloop van tijd wisselen is er voor een hoop Nederlanders niet bij.

Nederlanders zijn trouw aan hun autoverzekeraar

Het kopen van een nieuwe auto; voor velen is het een van de mijlpalen in het leven. De oude auto is aan vervanging toe en je kunt niet wachten om een nieuwe voor je deur te parkeren. Voordat je besluit welke auto je gaat aanschaffen, neem je waarschijnlijk uitgebreid de tijd om je te oriënteren op het merk en het model. Hou daarbij ook rekening met de te betalen premie voor de autoverzekering en de wegenbelasting; vaak geldt namelijk hoe goedkoper en lichter de auto, hoe lager de autopremie is. Het kopen van een nieuwe auto, is een goed moment om wel te kiezen voor een nieuwe autoverzekeraar. Een groot deel blijft echter zitten waar hij zit.

Wie bekijkt de autoverzekering?

Volgens het onderzoek van AllSecure vindt 64 procent van de bestuurders het aanschaffen van een andere auto het perfecte moment om autoverzekeringen te vergelijken. 31 procent maakt rond de jaarwisseling tijd om de verzekering onder de loep te nemen. Als je hard hebt gespaard en je hebt eindelijk die felbegeerde Ferrari in je garage staan, zul je ongetwijfeld je auto de best mogelijke verzekering geven. 74 procent van de autobezitters kiest er echter voor om na de aanschaf van een andere auto bij dezelfde verzekeraar te blijven. En daarmee kun je jezelf qua premie best in de vingers snijden.

Wie is vaker trouw?

Het AllSecure-onderzoek wijst het volgende uit: hoewel 64 procent van degenen die een nieuwe auto aanschaffen de autoverzekering vergelijken, blijft maar liefst driekwart van deze groep bij dezelfde verzekeraar. Nederlanders lijken dus behoorlijk trouw te zijn als het gaat om hun contract met autoverzekeraars. Die loyaliteit is enigszins leeftijdgerelateerd. Zo blijkt dat van de automobilisten tussen de 18 en 34 jaar 24 procent van verzekeraar is gewisseld, waar onder de 65-plussers slechts 15 procent overstapte. Volgens de Brandmanager van AllSecure is dit verschil makkelijk te verklaren. Zo is de jongere leeftijdsgroep vaak kritischer wanneer ze informatie doorspitten. Bovendien zijn ze erop gebrand om zoveel mogelijk waarde te krijgen voor hun geld. Deze leeftijdsgroep neemt hun uitgaven wat vaker onder de loep en heeft er minder problemen mee om over te stappen naar een andere verzekeraar als ze daar voor minder geld terecht kunnen. Jongeren zijn bovendien behendig met het internet en online verzekeringen vergelijken en een autoverzekering afsluiten was nog nooit zo makkelijk.

Een kritische blik

Wie heeft nu de meest kritische blik? Natuurlijk staan Nederlanders bekend om hun zuinigheid, maar heeft dat ook invloed op hoe we omgaan met onze autoverzekering? Volgens onderzoek doet 36 procent van de bestuurders die een andere auto hebben aangeschaft daadwerkelijk uitgebreid research om zo de meest voordelige autoverzekeraar aan de haak te slaan. Deze groep bestaat voor 57 procent uit bestuurders tussen de 18 en 34 jaar en voor 25 procent uit 65-plussers. Ook is het duidelijk dat mannen wat kritischer zijn op het gebied van autoverzekeringen dan vrouwen. Zij doen namelijk vaker uitgebreid research (41 procent tegenover 31 procent).

Manieren van autoverzekering vergelijken

Het blijkt dat Nederlanders vooral online hun research doen wanneer het tijd is om de autoverzekering onder de loep te nemen. Hoewel 25 procent een financieel adviseur of tussenpersoon inschakelt om advies in te winnen, speurt 19 procent vergelijkingswebsites af op zoek naar de beste deal en 15 procent wendt zich tot websites van autoverzekeraars. In totaal oriënteert 34 procent zich dus online.22 reacties

Zelf heb ik een totaalpakket voor woonhuis, aansprakelijkheid, reis, zorg en de auto’s. De optelsom maakt dit de goedkoopste. Voor de vergelijkingen heb ik een adviseur.
@dutchdriftking: en is het hebben van die adviseur juist niet de manier om een dure verzekeringen uit te komen? Dat is toch een extra persoon die uit de ruif moet eten.
@mashell: Ik zie daar ook niet zo het nut van in. Die kerel moet ook betaald worden en je hebt ook nog niet eens de garantie dat hij de beste deal voor je uitzoekt. Tegenwoordig is het prima mogelijk om dat zelf uit te zoeken.
@mashell: zelf ook gekeken. Maar aangezien het zelfde adviesbureau ook m’n hypotheek heeft gefixt hoef ik deze niet te betalen. En zelf helaas geen goedkopere kunnen vinden. Als die voorbij komt dan wisselen we uiteraard.
Al mijn verzekeringen zijn in beheer bij m’n hypotheekadviseur. Werd laatst gebeld dat mijn huidige verzekeraar de premie voor de auto flink omhoog gingen gooien, en dat overstappen een stuk voordeliger zou zijn. Heb nergens omkijken naar zo.
@toempf: jouw adviseur bedoelt… Ik krijg een mindere commissie bij je huidige verzekeraar. Graag overstappen waar ik meer krijg, akkoord?
Ik vergelijk alles zelf. De adviseurs hebben niet alle verzekeringen binnen hun kantoor.

Voorbeeld: Bovag (Bovemij) biedt autoverzekeringen aan. In mijn geval de autoverzekering afgesloten via Dacia. Zij werken samen met Bovemij. Via Dacia ben ik ruim € 10,- per maand goedkoper uit én, niet onbelangrijk, 5 (!!) jaar nieuwwaarde dekking dan via de Bovag. En dat terwijl Bovemij dezelfde moedermaatschappij is.
@erik2907: edit: Bovag maar 3 jaar nieuwwaarde dekking.
Ik was laatst ook aan het kijken om over te stappen, zag ik dat de prijs op de website van de verzekeraar een stuk lager is dan wat ik nu betaal. Dezelfde verzekeraar, dezelfde verzekering. Kun je de verzekering opzeggen en dan weer aanmelden?
@560pkferrari: Wellicht kun je contact opnemen met de verzekering en dit aangeven. Grote kans dat ze hierin meegaan.
@berlinetta: bij allsecur dus niet blijkbaar… Opzeggen en direct weer aanmelden gaat ook niet, want 2 maanden wachttermijn. Na het verzekeringsjaar krijg je een nieuw voorstel: take it or leave it. Als bestaande klant word je dus gewoon genaaid.
@560pkferrari: Haha laat ik nou net ook bij Allsecur zitten.
Alle tips wat betreft het vinden van een goede verzekering tegen lage kosten zijn welkom :)
Ik heb het nu lopen via de ANWB, dat kwam er toen als goedkoopste uit via independer ofzo..
@roquez: Je moet goed die polisvoorwaarden induiken en voor jezelf helder krijgen wat je gedekt wil hebben. Niet alleen kijken naar prijs. Goedkoop is ook vaak duurkoop in dit geval.
Rond het eind van het jaar neem ik altijd alle verzekeringen weer even onder de loep, maar meestal komt het erop neer dat ik prima zit. Voor een paar tientjes per jaar (voor de hele bundel) ga ik niet overstappen.
Ik zit al jaren bij ZLM, moet je wel woonachtig zijn in Zeeland, Brabant of Limburg volgens mij. Top verzekeraar en nooit geen discussies.
@chriscross: Nooit geen discussies. Precies waar ik zin in heb als ik een claim indien.
@berlinetta: dus u heeft altijd problemen?

‘Nooit geen’ is hetzelfde als – – = +.
@chriscross: volgens mij heeft ZLM wel een maximum nieuw waarde welke willen verzekeren dus misschien niet geschikt voor de gemiddelde Autoblogger???
Met mijn weinige levensjaren waardoor ik word bestempeld als ‘beginnend’ bestuurder kon ik vaak mijn speelgoed niet verzekerd krijgen. Ik ga dus niet zomaar weg bij Unigarant. Dit is voor mij de enige betaalbare oplossing welke ook nog speelgoed met meer dan 200 pk op 4 wielen in verzekering willen nemen.
Ik heb een adviseur. Ideaal, snel telefoontje problemen en alles wordt voor me geregeld. Ik heb geen zin in een helpdesk trutje waar ik een half uur mee aan de lijn moet hangen.
@tge1: -bij-

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).