Hyundai gaat samen met Rimac sportauto’s maken

Auteur: , 11 Reacties

Een partnerschap die gepaard gaat met investeringen van tientallen miljoenen euro's.

Hyundai gaat samen met Rimac sportauto's maken

Het Kroatische Rimac Automobili (Rimac) is inmiddels een gevestigde orde binnen de industrie. Zelf zijn ze nog wat op de achtergrond met hun eigen auto’s, maar achter de schermen doen ze al veel voor bekende autofabrikanten zoals bijvoorbeeld Aston Martin en Porsche.

De technologie die Rimac in huis heeft trekt de interesse van fabrikanten over de hele wereld. Zo ook Hyundai. De Zuid-Koreanse autobouwer kondigt samen met Rimac aan dat er een partnerschap is afgesloten. De technische samenwerking moet sportieve elektrische auto’s teweeg brengen. Hyundai Motor investeert 64 miljoen euro in Rimac. Kia Motors, onderdeel van de Hyundai Motor Group, investeert 16 miljoen euro in het Kroatische bedrijf.

Met de lancering van het N-label legt Hyundai meer dan ooit tevoren de focus op sportiviteit. Door twee volledig elektrische sportauto’s te ontwikkelen willen de Koreanen nog een stapje verder gaan. Onder dat N-label moet er met hulp van Rimac een elektrische sportauto en een elektrische ‘high-performance’ auto gaan komen. Beide auto’s moeten in 2020 gepresenteerd gaan worden. Het is afwachten waar de twee partijen mee gaan komen.

Rimac is an innovative company with outstanding capabilities in high-performance electric vehicles. Its startup roots and abundant experience collaborating with automakers combined with technological prowess makes Rimac the ideal partner for us. We look forward to collaborating with Rimac on our road to Clean Mobility. – Euisun Chung, Executive Vice Chairman Hyundai Motor Group11 reacties

Ik voorzie: de nieuwe Hyundai I-E met 1300 pk en 4000 nm
@stihl: of een N20e met 50000 pk en 100000 nm en laserstralen.
@vonklausenburg: Laat Hammond er alsjeblieft niet in rijden.
En dit terwijl Hyundai toch al lekker bezig is met EVs.
Als je in die Kona EV rijdt, dan denk je toch dat het enige verschil met een sportwagen het aantal Ampere is, en dat ze er dus al genoeg ervaring hebben met de aandrijflijn.
De afgelopen 10 jaar in veel auto’s een automaat van ZF, de komende 10 jaar in steeds meer auto’s een complete aandrijflijn van Rimac.
@dutchdriftking: in de automobielindustrie wordt zo ongeveer alles wat niet van staal of aluminium is ingekocht bij toeleveranciers. Dus een aandrijflijn inkopen bij Rimac is helemaal niet onlogisch voor de fabrikanten. En als toeleverancier kan Rimac omzet en winst maken om hun hobby, de eigen wagens, te bekostigen.
Het is ze gegund. Ik weet niet waarom, maar Rimac geeft me net zo’n gevoel als Koenigsegg: een klein groepje mensen dat het puur op enthousiasme en ambitie erg ver schopt.
@gandini: de oprichter is ook een hartstikke toffe gast. Is in voor een praatje als je hem tegenkomt. Daarnaast komt hij uit een bescheiden geboorteplaats wat de laatste decennia behoorlijk afrakelt. Wordt gesproken dat hij fabriek wil bouwen daar om de stad wat terug te geven.
@beast95: Mooi gebaar. Dat soort mensen moeten we koesteren.
Die Arie Boomsma zie je ook overal hè!
Blijft een Hyundai!

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).