Nederlandse politie hekelt hun nieuwe Mercedes B-Klasse

Auteur: , 79 Reacties

Een gegeven paard moet je niet in de bek kijken, tenzij deze gewoonweg stinkt.

Nederlandse politie hekelt nieuwe Mercedes B-Klasse

Met de toevoeging van de Mercedes B-Klasse aan de politievloot hebben de agenten een aantal fijne auto’s mogen verwelkomen. In totaal heeft de politie 1.250 B-Klasse-modellen aangekocht en deze vervolgens aangewezen als surveillancewagens. Ondanks de voordelen die de Mercedes met zich meebrengt, zijn er blijkbaar ook voldoende keerzijden te bespeuren. Dit blijkt uit een bericht van RTV Oost.

De regionale publieke omroep van Overijssel heeft vandaag een artikel gepubliceerd waarin de verklaringen van vier verschillende agenten uit de omgeving worden besproken. De agenten, die onafhankelijk van elkaar met de omroep hebben gesproken, geven ieder aan dat de auto helemaal niet zo fijn is als aanvankelijk wellicht werd verwacht. Hoewel de B-Klasse (aankoopadvies) in de praktijk goede prestaties levert en zaken als rijcomfort en luxe van relatief hoog niveau zijn, mist de auto op een aantal vlakken volledig de boot. Dit terwijl de auto vorig jaar tijdens de testritten nog als favoriet werd verkozen.

De B-Klasse is eind augustus in handen van de politie gekomen en sindsdien zijn er verschillende onvoorziene problemen aan het licht gekomen. Met name de ruimte binnenin de B-Klasse valt vies tegen. Wanneer de agenten iemand in de kraag hebben gevat, blijkt de wagen regelmatig te klein te zijn om de arrestant fatsoenlijk achterin de auto te krijgen. Dit heeft als gevolg gehad dat een aantal dienders nadrukkelijk hebben gevraagd om in de veel grotere Vito op pad te mogen. Volgens een van de ondervraagden is de reden simpel: “zeker lange arrestanten krijg je met geen mogelijkheid achterin,” zo vertelt hij.

Afgezien van het tekort aan ruimte in de B-Klasse vinden de ondervraagden tevens dat de auto een te lage bodemplaat heeft. Met name tijdens achtervolgingen komt dit probleem aan het licht. Komen de agenten onderweg een hoge drempel tegen, dan zal de bodemplaat het bezuren. Tenslotte schijnen ook de vastgelijmde schakelflippers een groot irritatiepunt te zijn. Hierdoor moeten de agenten gedwongen rijden in de automatische stand, terwijl deze ‘paddle shifters‘ juist sportief rijden bevorderen.

Woordvoerders van de politievakbonden ACP en NBP hebben laten weten nog geen klachten binnen te hebben gekregen. Dit kan echter ook te maken hebben met het feit dat agenten pas net – of nog niet eens – met de auto op pad zijn geweest.

Met dank aan Aron voor de tip!
Beeld: @kalslasie op Autojunk.nl79 reacties

De Opel Ampera-e is duizenden euro's goedkoper geworden. Kijk hier voor meer info!
Agenten en flippers hahaha.
@atrak: Tsja…. maar ze dan onklaar maken met kit 8-) is weer het andere uiterste.
OT, je zou toch verwachten dat er wel wat testritten worden uitgevoerd en in het bestek dit soort basale zaken als vereiste worden gesteld..?
Tja, als crimineel wil je natuurlijk wel met een beetje comfort achter in een politie wagen zitten toch ?…..
@erik64: De oplossing is misschien om alleen de kleine criminelen te pakken vanaf nu?
@cossiekiller: Is prima te doen, te bontkraagjes beginnen vaak al rond hun 12e.
@cossiekiller: Grote jongens pakken ze toch niet, dat mag een AT doen.
@cossiekiller: de grote jongens zijn vaak klein van stuk. Kijk maar naar de gemiddelde Colombiaanse drugsbaron. 😉
@erik64: of gewoon ontdoen van de voetjes waarmee ze het hazenpad kiezen. Allerlei problemen in 1x opgelost (past achterin, gelijk gestraft en kan niet nog eens op de vlucht slaan)
Toch maar die B-klasses uit China moeten halen, verlengde versies met extra beenruimte.
@ghost: mooi prijsje op alibaba met groot inkopen, had het vast niet veel gescheeld!
@ghost: Dat is gewoon dezelfde B klasse hoor. Maar vanwege het formaat van de gemiddelde Chinees trapt iedereen in China er met open ogen in
@renegade: met geopende spleet-oog ziet de gemiddelde Chinees nog geen bamibal. Niet verwonderlijk dus ;-)
Voor het eerst dat ik hoor dat een politieauto te klein is voor verdachten. Een Volkswagen kever is blijkbaar ruimer achterin dan een Mercedes B-klasse. Weer wat geleerd.
https://politievoertuigen.nl/Foto/05075.JPG.
@pomoek: dat is 40 jaar geleden ? Nederlanders zijn de langste mensen ip aarde .
@rolov: Nederlanders wel ja…..
@5cilinder: ik moest gniffelen
@rolov:
Wij Marokkanen zijn ook niet altijd kort.Na een lange sprint willen wij ook graag de benen strekken op de achterbank! Zoveel is het toch niet gevraagd? Jullie kunnen op zeer korte termijn een protest verwachten op het Malieveld!
Dit zag iedereen aankomen toch? Ook in de kofferbak is er veel minder opbergruimte dan in de Touran.
@ihrte: maarja, om je als agent te vertonen in een product wat staat voor list en bedrog lijkt me ook niet echt goed voor het algehele aanzien van de KLPD
@henkhekje: Haha waar slaat dat nou weer op, spul moet gewoon functioneren. Hier is de keuze duidelijk voor prestaties ten aanzien van rijgedrag gegaan.
@ihrte: heb je het nieuws de afgelopen jaren bijgehouden vwb vw? Ze hebben de kluit flink belazerd. Verder functioneert vw ook lang niet altijd.. weet ik uit persoonlijke ervaring
@henkhekje: lol, MB ook…. dus stuivertje wisselen
@bitd: mb niet hoor, Volkswagen!
@bitd: verdacht, niet veroordeeld.. je bent onschuldig tot het tegendeel bewezen is.. bij VAG is het tegendeel meermaal bewezen
@henkhekje: heb je gelijk in, maar je wil dus zeggen dat Mercedes die auto’s niet heeft teruggehaald, omdat ze onschuldig zijn?
4 Twentse agenten…. Ja dan heb je ook meteen de grootste drammerts te pakken…
Een vriend van mij die de 2 meter haalt klaagt nooit als hij met mij mee rijdt en de hele weg met zijn knieën tegen het dashboardkastje zit. Relativeert altijd dat hij in de meeste auto’s te weinig beenruimte heeft. Maar uiteraard moet een lange arrestant zo confortabel mogelijk vervoert worden.. heb ik uiteraard helemaal geen kritiek op verder..
@bakingmynextbenz: Probeer alleen maar eens achterin in te stappen met de gefixeerde handboeien van de politie op je rug. Als je je daarna nog een stukje laat rijden relativeer je echt niet veel meer.
@stuurloos: Als je comfortabel wil reizen is gearresteerd met handboeien achterin de auto sowieso niet aan te raden en die ene keer dat het je overkomt overleef je ook wel weer..
@stuurloos: Alles is comfortabeler dan een moderne stadsbus met zogenaamde ergonomische stoelen (nooit eerder in een situatie geweest waar ontspanning van spieren zo snel en voor zoveel pijn zorgde als mijn laatste rit in een stadsbus). En daar moet ik nog voor betalen ook. Die arrestant kan best een paar minuten oncomfortabel zitten…
Typisch. Zal me niets verbazen dat er 0 input vanuit agenten is gevraagd. Als ie maar goedkoper is dan de Touran.
@drdre1: Oh dat zal vast wel gebeurt zijn alleen zoals in elk bedrijf wordt het gevraagd aan de meest kansloze meelopers die er zijn of mensen die het aan te schaffen product 1 x in het jaar gebruiken.
@isn1981: precies dat.
@isn1981: ghehe, herkenbaar dus
@drdre1: oh zeker gebeurt regelmatig. Paar weken terug werkvloer zegt we hebben product B nodig, 3 managers die het product nooit gebruiken en hun 3 man sterke testpanel zeggen product A. Dat is bijna 300 man werkvloer tegen 6 en product A wordt gekozen omdat de schoonzoon van 1 manager bij bedrijf A werkt. Nu 4 dagen na levering is 20% defect en komen ze er achter dat het toch niet compatible is met het huidige systeem. Dat is dus gewoon een 🤦‍♂️🤦‍♂️🤦‍♂️
Dacia Logan combi, de oplossing voor al uw problemen: Veel ruimte op de achterbank, staat hoog op z’n pootjes en genoeg ruimte in de kofferbak. Bovenal erg vriendelijk geprijst voor de belastingbetaler. Rijden de flikken hier in Roemenie ook mee, prima te doen.
@joejojo2012: leuk ook, die wordt er nog uitgetrokken door een citroen c1…
@gwnbmw: Ford Focus was imo de beste optie geweest, ruimte zat en door de bochtjes houdt je het meeste geboefte makkelijk bij
@gwnbmw: zal je verbazen dat de Logan MCV sneller is dan de C1. Snelheid is niet zo belangrijk, daar heeft de politie communicatiemiddelen voor…..

BTW, Dacia heeft de Logan MCV ook in Bi-Fuel uitvoering, rijden ze nog goedkoper.
“Onvoorziene” nog wel !!
Kan je toch gewoon oplossen met een gouden handdruk zeker ??

Gaat straks nml ook gebeuren met de inkoop-ambtenaar ..
@lincoln: en de wethouders die met spoed alle drempel moeten wegsmurfen
Kunnen we even een flashback krijgen naar tig jaar geleden, toen de Golfjes ingeruild werden voor Tourans? Volgens mij waren ze toen ook niet unaniem lovend…
@potver7: ook over een nieuw uniform zijn ze nooit lovend. Maar ja, vroeger hadden ze ook stoere lange leren jassen en reden ze in Porsches rond.
@mashell: @potver7:
Er zijn altijd kritiekpunten bij nieuwe auto’s. Ik kan me niet voorstellen dat de ruimte dusdanig veel kleiner is dat het het werk onmogelijk maakt. Niet alleen prijs speelt een rol.
@mashell: ik kan me niet herinneren dat de politie in Porsches reed, de Rijkspolitie wel, maar die lieten zich zo min mogelijk zin in de bebouwde kom.
Mijn ouders hebben een B klasse.

Ik kan met 1.90 prima achterin zitten zonder dat ik ergens tegenaan kom.
@thebest07111: oke en nu handboeien om en tegenwerken. Wedden dat je er niet zo makkelijk in komt?
@gasskaas: Daar moeten we maar aan wennen dan.
Iemand die iets heeft gedaan hoeft niet als een vorst te zitten.
@thebest07111: Nee zeker niet, maar als de politie ook de ruimte niet heeft om hem in de gordel te krijgen, laat staan hem in de auto te krijgen hebben we wel een probleem denk ik zo.
@gasskaas:
Met de lange lat erover dan. Waarvoor hebben ze dat ding dan bij?
Hoe vaak komt het überhaupt voor dat er een arrestant mee moet die tegenwerkt, vraag ik me af. In zo’n extreem geval dat die niet in de Bklasse past, lijkt me sterk, ik wil wel een keer meehelpen, ik denk dat het prima gaat passen, maar in het uiterste geval roepen ze maar een busje op.
@kempenaer:
Volgens mij wil de politie arrestanten gewoon snel en veilig (voor zichzelf en ja, ook voor de arrestant) vervoeren.
Dat de ruimere Touran daar beter voor was, zou heel goed kunnen. Dat de arrestanten dan ook comfortabeler zitten is dan maar zo. Maar dat lijkt mij niet de beweegreden waarom deze agenten klagen.
@gasskaas: gewoon achterin gooien. Of hij nou ligt of zit op de achterbank, how cares, snel afvoeren met die handel.
@dailydriver: ja slim! Gewoon erin gooien, en vervolgens zit die arrestant zeker heel braaf in zijn maxi cosi op de achterbank tijdens de rit naar het bureau? Mag jij raden wie er voorin zit.
@gasskaas: als je een wapenstok tevoorschijn haalt als agent zijnde, dan denk ik dat de persoon die geboeid achterin moet toch onverwachts heel lenig wordt..
De laatste keer dat ik achterin een B klasse zat, was de ruimte meer dan zat met mijn 1,93. Mochten de schavuiten nog groter zijn, maar moeten ze zich maar even aanpassen. In de ‘cel’ is het weer één en al ruimte. Volgens een Poolse delinquent die zowel in NL als polen vast had gezeten, had NL het voordeel van de twijfel.
@marinepower: ja maar jij werd niet als lastig persoon erin gewerkt dat is het punt, als je “normaal” plaats neemt is er geen sprake van echter met lastige personen..
De B-klasse kwam destijds niet als favoriet uit de test, juist vanwege de beperkte ruimte. Mercedes-Benz NL heeft een -economisch- niet te weigeren aanbod gedaan waardoor ze toch de aanbesteding kregen.
@bmw507coupe: dan heeft het financiële aspect dus voorkeur gekregen op praktisch.
@bmwfreak038:
Lang leve de aanbestedingswet!
Alles moet ‘eerlijk’, dus alles wordt beoordeeld op objectieve criteria met daarachter wat formules. Partijen schrijven zich in en rolt er bij wijze van spreken vanzelf een winnaar uit. Ruimte voor dingen als ‘voorkeur’, ‘nuance’ etc. zijn niet van toepassing.
En reken maar dat de inkoop ambtenaren ook wel eens diep zuchten als er weer eens winnaar uitrolt, alleen omdat ze zich slim / creatief hebben ingeschreven.
Het is gewoon een draak van een wet. Weliswaar met goede intenties, maar in de praktijk draait het nog wel eens uit op juridische gegoochel in plaats van dat gewoon de beste deal wordt gesloten.
Ik heb me altijd afgevraagd hoe de Italiaanse carabinieri dat altijd deed met de Alfa 159 want mijn standaard niet ti 159 schraapt de bodem al regelmatig.
Heerlijk Nederlands om zich zorgen te maken om het comfort van (lange) verdachten. Boeien, hoe lang zit je in zo’n auto? 15 minuutjes max?
@sketcher: ik denk dat je een stuk comfortabeler zit in een touran dan een B klasse het zij met been ruimte en hoofdruimte
@bmwfreak038: Vast, maar maakt het echt uit?
@sketcher: ja, ook omdat agenten zoals aangegeven wel eens met lastige klanten van doen hebben.
@sketcher:
Iemand van 2 meter krijg je met een beetje duw- en trekwerk ook wel achterin een Renault Twingo.
Maar zeg nou zelf, echt handig is dat niet he?
Volgens mij gaat het helemaal niet om comfort voor de verdachten, maar gewoon om het praktisch gemak.
Goed, zo gaat dat zo vaak. Bijvoorbeeld tijdens een proefritje loop je niet meteen tegen de irritatiepunten aan die je na 100.000 km wel hebt. Langdurig gebruik in de praktijk legt altijd wat minpuntjes bloot. Hoewel ik in dit geval denk dat het totale kostenplaatje de dealmaker is geweest.
Tja, zelfs de politie sjoemelt liever blijkt dus achteraf😂🤣
Een ruime wagen is natuurlijk ook een gemak voor de agenten. Want als je een tegenstribbelende arrestant hebt, is het wel zo prettig dat je een beetje ‘werkruimte’ om iemand in een auto te krijgen. En volgens mij nemen agenten ook wel eens plaats naast een arrestant op de achterbank. Beetje ruimte is zo gek nog niet lijkt mij…
Snapt eigenlijk niet, ze hebben deze dingen toch eerst getest voor ze deze B-Klasse aanschaft?
@c200: Nee, dit soort zaken worden bepaald en besloten door dezelfde type domme lui als bij de Fyra treinen. Degene die ermee moeten werken hebben het gewoon achteraf te accepteren.
“ Hierdoor moeten de agenten gedwongen rijden in de automatische stand, terwijl deze ‘paddle shifters‘ juist sportief rijden bevorderen.”

Dus bevorderd het wel om normaal te rijden….iets met voorbeeldfunctie.
Dan hadden ze de BMW 220d Xdrive Gran Tourer moeten kiezen. 190 pk, veel meer ruimte en hoger op z’n poten en fatsoenlijke wegligging met 4×4. Waarom is deze niet meegenomen bij de aankoop???
@drommedaris: waarom hebben ze ooit de 850 T-5R er uit geknikkerd? Standaard 240pk en zat ruimte..
Waarom zou de politie eigenlijk destijds gekozen hebben voor een Touran en niet een Caddy Maxi Life?
Je zou toch aan mogen nemen dat een model uitgebreid getest wordt voor de werkzaamheden waar de auto voor zou moeten die en voordat ze een keuze maken.
Gewoon in caddy op grijs kenteken flikkeren en flink gas geven. Doen ze het ook niet snel meer.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).