Leeuwarder villa van 1,4 miljoen heeft een ruime garage

Auteur: , 42 Reacties

Eindelijk eens een smaakvol stulpje.

Fundablog is weer terug van weggeweest en deze keer belanden we in de meest eigenzinnige provincie van Nederland: Fryslân. Heel diep hoeven we niet in de uithoeken van het landsdeel te duiken. Sterker: in de hoofdstad van Friesland vinden we deze waanzinnig gave blokkendoos. De villa is, zo blijkt uit de foto’s, perfect voor de autoliefhebber. Onder het huis bevindt zich namelijk een fatsoenlijke garage.

Hoewel het huis wat ons betreft perfect is voor de welvarende petrolhead, is een beetje respect en/of liefde voor het water ook niet misplaatst. De villa ligt direct aan de Himpenser Wielen, een vaarwater waarmee je relatief eenvoudig terecht kunt komen op de betere Friese meren. Het is dan ook geen verrassing dat de villa een eigen aanlegsteiger heeft.

Voor wat betreft de garage blijft er eveneens weinig te wensen over. Waar je vanaf de straat via een oplopende loopbrug bij de voordeur geraakt, is de garage juist te bereiken via een aflopende hellingbaan. Positief feit: deze hellingbaan is zelfs verwarmd, een handig kenmerk dat met name in de winterse maanden van pas kan komen. De garage zelf, die 12 bij 12 meter is, biedt plaats aan zes auto’s. Momenteel vinden we er een verouderde Panamera en een MINI in, maar de volgende eigenaar kan hem uiteraard opvullen met zijn eigen collectie. Op dezelfde verdieping vinden we tevens een fitnessruimte, een sauna en een bioscoop.

De rest van het huis is voorzien van minstens zulke luxe voorzieningen. De in totaal 500 m2 grote villa heeft een flinke woonkamer, een liftschaft, een uitgebreide keuken en een centraal stofzuigsysteem. De villa heeft 15 kamers, waarvan er 4 bedoeld zijn om in te slapen. Voor wie interesse heeft, hebben we slecht nieuws: de villa is inmiddels verkocht onder voorbehoud voor 1,4 miljoen euro.

Met dank aan Roderick voor de tip!42 reacties

‘Smaakvol’ ? Da’s een vrij gewaagde stelling. Vinnik.
@amghans: Als je achter elke zin “naar mijn mening” of “naar mijn smaak” moet zetten, krijg je wel taai leesbare artikelen naar mijn mening.
Smaak is, ik benadruk het nog maar eens, subjectief en persoonlijk. Echter, objectief bekeken, het is een origineler huis dan die 2 pseudo Mexicaanse villa’s aan weerszijden. Ik vinnem leuk. En die garage kan ook geen kwaad.
Mooiste huis ooit op autoblog. Helemaal mijn smaak, inclusief Bauhaus stijl meubilair en rode auto.
@mashell: prachtig interieur en mooie woning. Alleen Bauhaus stijl interieur heb ik niet herkend. Ik zie geen enkel ontwerp van Ludwig Mies van der Rohe, Mart Stam of Marcel Breuer.
@alloallo: is die Eames Lounge chair niet Bauhaus?
@loserboi932: die is inderdaad volgens de regels van Bauhaus ontworpen en hoort er wat mij betreft gewoon bij. Als je op Google zoekt op Bauhaus chair vind je ook deze. En natuurlijk het fantastische lied van de Nits.
@loserboi932: nope! Bauhaus was een Duitse design school in de jaren 20/30

Eanes was jaren 50/60
@mashell: Je hebt alleen wel kans dat er een grote blonde fries met een sleepboot uit de 19e eeuw voor anker komt liggen in de zomer. En dat die klootzak vervolgens om half 6 ’s ochtends een luide 1cil generator start omdat hij vergeten is om de startluchtflessen de avond daarvoor te vullen. En daarna start die hufter ook nog een langzaamlopende scheepsdiesel zonder demper!
@lekbak: of je blijft lekker in de randstad in je 1 kamer appartement voor 400k 😎 choices…
@lekbak: dat zou jij me toch niet aandoen? Bovendien vind ik sleepboten eigenlijk gewoon stoer.
@mashell: Ik probeer meestal overdag lucht te draaien, maar soms vergeet ik het. Ik heb dit de vorige bewoner dus aangedaan.

Die hoofdmotor kom je niet onderuit trouwens, maar die draait wel mooi rustgevend. En je zou altijd mee mogen varen natuurlijk!
Leuk, maar helaas overal Blokkeerfriezen die een leuk traditioneel dagje autorijden komen verpesten
@deeberton: blijf maar lekker in de file staan in de randstad, dan hoeven we hier ook niet voor jouw op de rem te trappen.
@peug206: kom op zeg, dat kan toch prima door de beugel? staan geen scheldwoorden in en niks niet…
@deeberton: hahahah, bedankt voor de koffie over mijn toetsenbord ;-)
mooi huis, kwa garage enorm lelijk gedaan… en waar beoordeel ik een huis op? idd de garage!
Zeer strakke woning en dito inrichting. Mensen met smaak zo te zien.

En iedereen die weer kinderachtige over poepende honden begint. Laat mij eens een tekening zien waaruit zou blijken dat de 1st. gen Panamera een poepende hond zou zijn…
Volgens mij is dit het huis van de directeur/ eigenaar van het inmiddels failliete bedrijf dat verantwoordelijk wordt gehouden voor het ongeluk met het brugdeel in Alphen aan de Rijn. Een niet al te frisse man.

Mocht ik het niet bij het juiste eind hebben, mijn excuses.
@turboost: Waardevolle aanvulling, bedankt 👍
@turboost: Dat failliete bedrijf bouwt gewoon weer bruggen aan de lopende band, maar onder een andere naam. Morgen vertrekt er weer een brug naar zijn bestemming.

Ik dacht dat die doorstart onder dezelfde eigenaar was trouwens.
Wanneer je geen genoeg kan krijgen van je kantoor
Vindt het vrij zielloos. Ik ben meer van klassiek. Ik denk altijd:”Kan ik dit met kerst gezellig maken?” En dat kan hier niet. Het blijft kil.
@loserboi932: kil? Met zoveel licht? Dit is juist door design, stijl en licht al gezellig en prettig. Daar heb je geen frutsels zoals kaarsen en kerstboom bij nodig om het gezellig te maken.
Ik vind het maar een raar idee om in een bepaalde periode in het jaar allerlei rommel je woonkamer in te slepen en dat dan “gezellig” te noemen. Ik denk dat je dan niet alleen jezelf te kort doet (waarom mag je niet heel het jaar het gezellig hebben?) maar je vooral niet goed weet wat een gezellig gevoel geeft.
Brrr wat een kil huis. Veels te modern. De bioscoop is dan wel weer heel tof.
Het kilste huis dat hier al voorbij gekomen is (volgens een Belg met een eigen smaak)
@cossiekiller: Kan best kil zijn, maar jij bent killer!
@smultie: Zolang je dat beseft is het ok!
Prachtig huis, helemaal mijn smaak, waardeloze ligging.
Ikea is er niks bij..
Ik vind het zo eng dat water al op gelijk niveau met je begane grond.. 1 regenbui en je bent de lul.
@acakoning: Dit water staat in een open verbinding met alle grote kanalen in friesland (die boerderij aan de overkant staat aan het van harinxmakanaal). Er zit slechts enkele centimeters verschil in, en dat komt door de wind. De gemalen in lemmer en stavoren pompen de boel wel leeg, die zijn sterk zat. En het regenwater uit de tuin loopt juist lekker snel weg het meer in. Ideaal!
De straatzijde oogt nogal pompeus en het raster / hekwerk begrijp ik niet helemaal.
Maar mooie hoge plafonds, veel daglicht, mooie vloer; niks mis mee, fraai.
Verder wel erg groot en mis de tuin, als was het maar een grasveld.
Smaakvol??? smaak nog kraak was een betere omschrijving geweest.
Koud/zielloos/onpersoonlijk, eigenlijk pure armoede.
Nieuwbouw in oude stijl is zoveel mooier.
@ferdinandvw: grappig. Er is niks wat ik zo afschuwelijk vind als een nieuwbouw “jaren 30” woning met van de strakke muren en die gruwelijke puisten er aan die ze erkers noemen. Maar veel mensen zijn het met me oneens wat godganse nieuwbouw wijken staan er vol mee.
@mashell: ach niets zo persoonlijk als smaak, valt niet over te twisten.
Doorrij hoogte garage is? Voor het geval een sprinter, transporter oH1L2 erin moet staan.
1,4 miljoen betalen voor een woning in Friesland. Je moet er maar zin in hebben.
Dan toch liever een mooi verbouwd boerderijtje met rieten kap buitenaf.
*liftschacht
Inderdaad koud kil bedrijfspand achtig

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).