Nederlandse prijs Morgan Plus Six bekendgemaakt

Auteur: , 25 Reacties

Voor 90.000 Britse ponden scoor je er in Engeland eentje. Hoe zit dat hier?

Je kunt de bekende weg bewandelen als het gaat om de aankoop van een sportieve, dure auto. Er zijn ook zat merken die een alternatief aanbieden. KTM, Caterham, Donkervoort en ook Morgan om maar enkele voorbeelden te noemen.

Eerder dit jaar kondigde Morgan de nieuwe Plus Six aan en via Louwman Exclusive komt het nieuwste model ook naar Nederland. De Plus Six is het eerste model die staat op het nieuwe CX-Generation aluminium platform van het merk. Ook is het de eerste Morgan met een turbomotor, in dit geval de B58 TwinPower Turbo zes-in-lijn van BMW. Dit blok kennen we onder meer van de BMW Z4 M40i en de Toyota Supra.

In vergelijking met de Morgan zijn de twee genoemde auto’s maar zwaargewichten. De Plus Six weegt slechts 1.075 kg. De zes-in-lijn gaat 339 pk en 500 Nm koppel leveren. De motor is gekoppeld aan een ZF achttrapsautomaat. Ondanks het typische uiterlijk deelt de auto minder dan één procent van zijn 4.000 onderdelen met andere Morgans, aldus het automerk.

De wielbasis is 20 mm groter in vergelijking met de Plus 8. Daardoor is er 200 mm meer beenruimte en 31 procent meer bergruimte. Zo zitten langere mensen toch comfortabel in de roadster.

In Nederland scoor je de nieuwe Morgan Plus Six vanaf 121.200 euro. Met de lancering komen er tijdelijk twee uitvoeringen beschikbaar, de First Edition Moonstone en de First Edition Emerald. Prijzen voor deze varianten beginnen bij 136.200 euro. De auto kan per direct besteld worden.25 reacties

Blijf het mooie wagens vinden. Het stuur valt alleen wel heel erg uit de toon bij de rest van het ontwerp.
@kreukelzone: vind het stuur juist wel passen, lekker simpel niet te modern. De versnellingspook daarentegen
@kreukelzone: Vind die pook erger
@kreukelzone:
Met het stuurtje zou ik nog wel kunnen leven, maar vind de pook en de stoelen (vanwege de wat grote hoofdsteunen) grotere issues. Stoelen zijn vrij makkelijk te vervangen door kuipjes, maar die pook . . . dat wordt een dingetje, vrees ik.
Altijd mooi om te zien hoe autorijden er 84 jaar geleden uit zag. Ik ben meer van deze tijd, zeg maar.

Staan de opties ‘tweedjasje’ en ‘wegenatlas’ nog op de besteltelex?
@intiemgeschoren: Ik denk dat je bij dit gewicht en het bijhorende vermogen/ koppel, 84 jaar geleden terug in de tijd kan reizen.
Een hoop geld voor een mooie auto met een afschuwelijk interieur.
Een boel geld voor een leuk speeltje. Mocht ik zelf anderhalve ton stuk kunnen slaan voor een speeltje in het weekend, en ik zou in dit segment gaan shoppen dan altijd een Donkervoort.
@dutchdriftking: Lijkt me niet echt t zelfde segment. De ene is heel tradioneel touren, de Donkervoort toch echt prestatiegericht
Ik vind het geweldige wagens. Ooit ga ik eens zo iets kopen.
Ik houd wel van dat klassieke design met hedendaagse techniek.
Alleen de pook… Echt een mooie combinatie is het niet…
@viezefreddyw: wow echt hè! Toen ik ZF bak in het artikel las dacht ik: “hmm wat hebben ze met die pook gedaan”

Vrij weinig helaas :-(
wat een lelijke manier om 120k kapot te slaan,
Bmw pook
Eeuwig zonde dat er geen handbak voor beschikbaar is, toch wel een beetje een gemiste kans wat mij betreft. Je koopt deze auto voor het spartaanse stuurmansgevoel, niet om comfortabel te cruisen lijkt me
Ronde koplampen met een streep licht is wel heel erg WWII
Als je ziet hoe deze met de hand gebouwd wordt. Dat houten frame wat met de hand wordt gebouwd en bijgeschaafd. Daarna het aluminium wat er met de hand omheen geklopt wordt. Het leer precies zoals jij het wilt gestikt. Alles in elke kleursamenstelling zoals jij het wilt. Dat je als koper elk moment de fabriek in mag om het bouwproces te volgen ofwel elke wel een foto update krijgt.

Dan vind ik die prijs helemaal zo gek nog niet. Ja, ik zou er graag eentje willen.
@reactief: Weet jij toevallig waar ik een zwart houten koets kan laten maken voor 4 paarden. Ga volgend jaar een grote reis maken, van Noord-Holland naar Drenthe.
@intiemgeschoren: hoezo ga jij vier paarden in een koets stoppen?
@intiemgeschoren: Made in China is veel beter en leuker natuurlijk dan handgemaakt in Engeland. Onderweg lekker high worden van de oplosmiddelen, twee vliegen in één klap!
@intiemgeschoren: beetje omslachtige reactie om je punt duidelijk te maken.
Wacht nog even om hem in het echt te zien en zal dan zeggen hoe ik erover denk. Zou hem wel willen hebben denk ik.
@scrmeagle: Nou weet je wat, laat tegen die tijd dat dan maar weten…
Mooi hoor, handwerk en zo. Maar voor dat geld wil je toch niet in een auto zitten die er uitziet als een willekeurige kitcar. Voor dit soort bedragen kan het echt zo veel beter.
Voor de helft koop je een oude plus 8. Veel bruter.
https://www.youtube.com/watch?v=u3ltnQug2-A
Dan kunnen we het hebben over de pook, maar ik vind de wielkeuze eigenlijk storender. Pas op een of andere manier niet. Lijken meer alpina sjonniesloffem dan wielen die matchen met het klassieke uiterlijk.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).