Newey meets Wagner: de Aston Martin Valkyrie AMR Pro

Auteur: , 13 Reacties

Briljant. Of zijn we deze auto stiekem alweer moe?

Ben ik het alleen, of heeft Aston Martin moeite de hype voor de Valkyrie levend te houden? De über-hypercar werd vorig jaar voor het eerst aan het publiek getoond in Genève, als liefdesbaby van vermaard designer Adrian Newey en Aston Martin. Daarbij kreeg de auto ook nog eens de epische naam ‘Valkyrie’ mee. Genoeg om ontzettend enthousiast over te zijn zou je zeggen. Maar…meh?

Direct werd de auto vergeleken met de enige auto die qua concept een beetje in de buurt lijkt te komen: de Mercedes Project One. Die auto heeft ook F1-pedigree en een vergelijkbare hoeveelheid pk’s. Ik snap zelf niet waarom, maar die auto spreekt mij op een of andere manier meer tot de verbeelding.

De AMR Pro versie die Aston Martin neerzet op de beurs, helpt daar eigenlijk niks aan. Sterker nog, het doet ergens een beetje afbreuk aan de ‘standaard’ Valkyrie dat er nu al een hetere versie bestaat. Enfin, ik begrijp tegelijkertijd ook dat negatief zijn over dit product de hoogste vorm van blasé auto-‘journalisme’ is. Top tip aan Aston: kom nou maar gewoon door met dat ding, zodat we ermee aan de slag kunnen. Dat de prestaties op papier van een bizar hoog niveau zijn en er maanstof in de lak verwerkt kan worden weten we nu wel.13 reacties

Nee je bent het wel alleen. 1100PK en minder dan 1000KG, dat zijn cijfers om bang van te worden. En het word zo gelimiteerd geproduceerd dat wij er waarschijnlijk ook weinig meer van zullen zien.
De grootste problematiek voor dit soort auto’s is, dat je er hoegenaamd niet mee op de openbare weg terecht kan. Daarmee is de aantrekkingskracht minder dan die van Pagani’s, Koenigseggs, Bugatti’s etc, waar je tot op zekere hoogte nog wel op een snelweg mee uit de voeten kan.
@amghans: Ik denk dat dit soort auto’s gekocht worden door multi miljonairs/miljardairs die als hobby af en toe in het weekend de circuit op gaan en dus dat graag met de meeste ultieme wagen doen ipv hun daily Zonda/Ferrari/Lamborghini.
@amghans: Dat, en dat de kans dat je in je leven 1x zo’n auto ziet rijden vrijwel 0 is.
@fapfap: Goodwood FOS komt die vast voorbij :)
Nee dit spreekt toch wel meer tot de verbeelding dan de Project 1, want V12 en toch maar 1000kg
‘Die auto heeft ook F1-pedigree en een vergelijkbare hoeveelheid pk’s. Ik snap zelf niet waarom, maar die auto spreekt mij op een of andere manier meer tot de verbeelding.’
.
Bij mij juist andersom, vind de Mercedes Project One maar een conservatief ding met een bedaagd uiterlijk.
.
De Valkyrie is echt vernieuwend qua concept en mag met recht de naam hypercar dragen.
@harrie: ik vind die ‘zwevende’ cabine die aan de wielen hangt van de Project One anders ook best vernieuwend. Ferrari en Ford (GT) doen het een beetje, met wat tunnels tussen de wielen door maar die Merc lijkt echt te zweven.
@harrie: en de nu getoonde kleuren combi is naar mijn mening echt heel lekker! 100% zeker dat als ik het geld had, het de AM boven de Mercedes project 1 zou zijn.
Nee je bent het wel alleen, by far de meest extreme/ interessante/ unieke auto op de beurs. Als de voorspellingen van hoe snel de Valkyrie op het circuit kloppen, dan is dit een ‘one of a kind’.
Halo trouwens best mooi gelukt
Gezien de aandacht die het publiek er op de foto voor heeft, is de vraag van de auteur gerechtvaardigd.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).