Nieuw vervoer olympische sporters toch géén bierfiets

Auteur: , 23 Reacties

Olympische sporters reden behoorlijk lang Volkswagen, maar door een deal die het IOC deed moest daar een einde aan komen. Gelukkig is er nu goed nieuws voor 's lands beste atleten.

Augustus jongstleden was een tumultueuse tijd voor Nederlandse freakbeasts als Dafne Schippers. De oranje delegatie in Rio was al opgeschud omdat onze lord of the rings een avondje doorhaalde in da club, waarna chef Maurits Hendriks dat incident aangreep om Yuri een medaille door de doorgesnoven neus te boren. Vervolgens werd ook nog eens bekend dat de sporters hun Veedubs zouden verliezen. Ondanks dat velen van hen rolden in een Volkswagen Up!, was de stemming ongetwijfeld down.

Het was niet eens zo dat Volkswagen een punt wilde zetten achter de lange relatie met de nationale sportbond. Zo’n samenwerking krijgt op een gegeven moment vaak juist extra waarde door een mooie historie. Bovendien waren de auto’s niet eens helemaal gratis, want de sporters moesten zelf voor een deel van de kosten opdragen. Pon sloeg er dus ook nog wat centjes uit.

Het overkoepelende Internationaal Olympisch Comité (IOC) had echter al een deal gesloten met Toyota in 2015. Tot 2024 is Toyota de exclusieve global automotive sponsor van de sportkoepel. Dientengevolge mochten de aangesloten nationale bonden, zoals het NOC*NSF, geen aparte deals meer sluiten/verlengen met de concurrenten van Toyota.

Opeens stonden de auto’s voor onze sporters op losse wielen schroeven. Van Toyota mochten de nationale importeurs zelf beslissen of ze een deal wilden sluiten met de respectievelijke nationale sportbond. Destijds namen we contact op met Louwman om te vragen of ze al plannen hadden om onze sporters uit de brand te helpen, maar op dat moment lag er nog niks concreets op tafel.

Maar in de tussentijd zijn er kennelijk vele uurtjes doorgebracht in het krachthonk aan de onderhandelingstafel en is er goed nieuws te melden voor de atleten. Olympische sporters rijden Volkswagen wordt namelijk omgebogen in het bondige TeamNL rijdt Toyota. Vandaag levert Louwman vijftig auto’s af aan olympische en paralympische sporters van het nationale team. Het gaan om Aygo’s, Yarii en Auris Hybrids. Of er ook nog een Hilux beschikbaar komt voor Dorian ter vervanging van diens Amarok is nog niet bekend.23 reacties

Van Up naar Auris is toch een fijne upgrade. Deze deal is wel minder als je als sporter eindigt in een aygo.
@fiestacruizer: Denk dat ze al lang blij zijn dat ze niet in een prius hoeven te rijden.
-edit: dank u, is inmiddels gefixt-
-edit: dank u, is inmiddels gefixt-
Zielige bedoeling…lang leve Nederland…
@klausie: gelukkig heeft dit helemaal niks met Nederland te maken.
Toch jammer voor VW. Ik vond de reclame met de golf 2 altijd mooi!
Poennnn poen poen poennnn
Poen poen poen
Ik bedoel pon, sorry
Thank fckng god, het zijn geen VW’s.
Ik rij toch echt lievef in een vw dan in een toyota
@rallypowerr: aygo klasse niet, rest ben ik met je eens
Tja, ik zou toch liever de Volkswagens hebben dan de Toyota’s. De Toyota’s zijn ongetwijfeld prima wagens, maar een Golf GTE heeft wat mij betreft iets meer uitstraling dan een Auris Hybrid. Datzelfde geldt voor de Polo ten opzichte van de Yaris, en voor de Up! ten opzichte van de Aygo.
Bovendien heb ik in de Up het gevoel in een iets grotere auto te rijden dan in de Aygo. Zeker als je zo’n kleine auto krijgt aangewezen, is elke centimeter extra binnenruimte natuurlijk mooi meegenomen.
@Edge: de gte kan je niet vergelijken met de auris. Daarnaast is de betrouwbaarheid van de andere Volkswagens betreurend te noemen.
Dikke Toyota. Is toch fijn om te weten dat toyota een grote sponsor is. En zeker als je bij Toyota werkt.
Het zijn wel heel wendbare auto,s die aygo of yaris.
Wisten jullie al dat er zelfs een Toyota yaris high performance komt met meer pk.
@toyotavenray: hoeveel wordt jij betaald om hier te adverteren? Dan ga ik misschien ook maar ns bij Toyota solliciteren.
@banaan7: erg veel hoor ?
@toyotavenray: wendbare auto’s :’)

Jij bent echt een Jan-Willem in pak die zo een auto verkoopt he?
Ik rij zelf in een Yaris, maar toch heb ik hier een beetje een probleem mee.

Niet zo zeer met Toyota i.p.v. VW, maar met de hele procedure waar het Nederlandse IOC een goede deal hadden die ze niet mochten verlengen, terwijl het nog maar de vraag was of Louwman wilde inspringen. Als het internationale comité fatsoenlijk was geweest dan hadden ze gezorgd dat de leden allemaal bij Toyota konden instappen.
Er zijn nu ook landen waar dit niet het geval is en ze dus zonder autosponsor zitten, dat had in NL ook kunnen gebeuren.
Prima bakkies zeker als je er voor weinig of niks in kan rijden
Mogen zij ze ook houden?
Ik vind het om het even Aygo of een Up!. Er staat mij nog iets bij dat die Russen destijds voor elke medaille een A7/A8 kregen. Kijk dan voel je je tenminste gewaardeerd.
Heel slim om “Olympische sporters” te vervangen door TeamNL. Op die manier kunnen andere sporters in niet Olympische sporten ook aansluiten.
Ik denk aan het Nederlands voetbalelftal en Max Verstappen. Die zijn toch allemaal zo lekker gewoon gebleven…
Zag gisteren bij vriend van me dat die hem gekregen had. Toevallig ook nog op zijn verjaardag. Mag ook wel voor al zijn harde werk. Sporters in ‘onbekende’ sporten hebben het veel moeilijker en moeten veel meer doen (ook om uberhaupt rond te komen) als die knurften die achter een leer rond ding aan rennen.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).