Nieuwe 500 pk+ motorvariant voor BMW X5 en X7

Auteur: , 23 Reacties

Asociaal dik vermogen proppen in een luxe SUV. Altijd een goed idee.

Nieuwe 500 pk+ motorvariant voor BMW X5 en X7

Recent maakte BMW de plannen bekend voor de rest van het jaar. Daar zaten gave en helemaal niet gave plannen tussen. In dat masterplan hadden de Duitsers dit heugelijke nieuwtje niet meegenomen. De X5 en X7 krijgen een nieuwe motorvariant. Een blok waar petrolheads van watertanden.

Nieuwe 500 pk+ motorvariant voor BMW X5 en X7

De X5 en X7 komen er ook als M50i. Dit betekent een nieuw voorlopig topmodel, want de nieuwe X5 M (en een eventuele X7 M?) zijn er nog niet. De motor is in dit geval de inmiddels zeer bekende geblazen 4.4-liter achtcilinder. In deze setup goed voor 530 pk en 750 Nm koppel. De auto’s komen met xDrive en het M Sportdifferentieel. Het 850i-blok heeft het karakter van comfort en snelheid en een tikje sportiviteit, zonder het keiharde karakter van een volbloed M GmbH model.

Nieuwe 500 pk+ motorvariant voor BMW X5 en X7

En snel dat zijn ze. De X5 M50i doet 0-100 km/u in 4,3 seconden. De wat loggere X7 M50i is met 4,7 seconden een tikje langzamer, maar nog steeds geen reden tot klagen. Beide modellen rollen vanaf augustus 2019 van de band in de BMW fabriek in Spartanburg, USA. Deze herfst komen de X5 M50i en X7 M50i op de markt. Prijzen zijn nog niet bekendgemaakt. Vergelijk je de auto’s met de M850i dan moet je mikken op minimaal 170.000 euro.23 reacties

Perfect romig blok voor dit setje dikke SUV’s
via iPhone app
Leuk voor in de USA. Of bij onze buren, als je toevallig niet in een stad woont. Of voor een klein clubje financieel welgestelden in Nederland, die nog even een statement willen maken, tot straks alles elektrisch is. Ongegeneerd blazen waar dit niet kan. Ik zou misschien wel tot die laatste zelfverzonnen categorie behoren, slechts één detail ontbreekt om dit ook echt te doen.
@scorpion80: je bedoeld smaak?
via iPhone app
@scorpion80: ik heb wel een vermoeden over
@davido89: ik heb sel
@davido89: ik heb wel een vermoeden over welk detail u het heeft
Een voordeel
Deze auto’s schrijven keihard af dus over 5 jaar zijn ze ook bereikbaar voor de middelbare scholier met bijbaan bij de appie
@davido89: Over 5 jaar bereikbaar voor een scholier die bij de appie werkt? Dan zeg ik mijn baan op en ga ik wel bij de appie werken. Waar kan ik solliciteren?
@berlinetta: https://werk.ah.nl zo moeilijk was dat zoeken niet.
Wauw 0,1tragerdan de vorige X5M
Wel tof, maar ik wacht juist op de X5 Hybride.
Grappig dat de foto’s van de X7 enkel van de achterkant zijn.
@loserboi932: Van de voorzijde zijn er wel, maar die foto’s zijn gevuld met alleen een grille.
Kijk ik nou tegen de reet aan van een jaguar xe (2010) of de x7?
Ik heb zo’n vermoeden dat er geen M komt van deze varianten en zou ook niet in lijn liggen met de 7 serie. De reden dat er nooit een M7 is geweest, is omdat BMW vind dat een 7 serie nooit een sportwagen zal worden. Wat mij betreft geldt dit ook voor de X5/7.
Liever een M50d, dan kan je ten minste blijven lachen bij de pomp!
@ghost: Tja, ik denk dat je met een SUV van 2.500kg (dat zal die X7 wel bijna wegen) je toch wel even moet schrikken van de wegenbelasting op diesel…. Ik hoop echter vooral dat Alpina er nog wat mee gaat doen, het blok doel ik dan op. Op dit moment hebben ze de B5 en D5s op basis van de ‘oude’ 550i en de 530d. Deze wagens zijn al geniaal, maar als er nu een B5s komt op basis van deze 550i, lijkt mij niks vervelend!
@ghost: Tja, als je dit kan betalen dan maken de benzinekosten je waarschijnlijk ook niet zoveel uit. Het is meer vervelend dat je 2x per week bij de pomp staat ipv 1x.
Leuk dat het er nog is, persoonlijk toch liever een M550i.
@dutchdriftking: eens, alleen jammer dat die er niet al touring komt.
@erwh: Komt die niet als touring? Echt een gemiste kans. Als touring zoveel mooier!
@erwh: Is die er niet als Touring? Vreemd. De 550d kun je wel als Touring krijgen.
Doe maar dat kleintje – X5(je)

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).