Nieuwe Corvettes maar heel eventjes spotgoedkoop

Auteur: , 60 Reacties

Goed nieuws, in Nederland wordt 'ie automatisch onbetaalbaar.

Chevrolet Corvette Stingray (C8) '20

Het is al een paar weken de hit van 2019, de Chevrolet Corvette. En dan niet alleen alle bijzondere details en het feit dat de Corvette nu een middenmotor heeft. Nee, het is vooral het feit dat het bijna niets kost.

Want voor minder dan 60.000 dollar heb je een Corvette. Nu zijn er sceptici onder ons die zeggen: dat is net zo’n wassen neus als die Tesla Model 3 van 35.000 dollar. Die sceptici krijgen gedeeltelijk gelijk. Op dit moment kost de meest basale Corvette 59.995 dollar. Volgens het Amerikaanse Motor Trend blijft dat maar heel eventjes het geval, want volgend modeljaar gaat de prijs al flink omhoog.

Chevrolet Corvette Stingray (C8) '20

Nu zullen de stijgingen niet zo extreem zijn als we ze soms in Nederland meemaken. Reken op zo’n drie- tot vierduizend dollar. Chevrolet heeft de prijs voor het eerste jaar expres wat lager gehouden, om zo Corvette C7-rijders niet direct af te schrikken en te verleiden tot aankoop. Nu is het maar de vraag of je zo’n basis-Corvette moet willen. Zo is het Z51-pakket níet standaard. Dat betekent dat je een sportwagen met middenmotor krijgt op all-season banden. Yikes.

Chevrolet Corvette Z06 Spce Red Edition (C7) '19

Overigens, over goedkope Corvette’s gesproken. Mocht je niet helemaal zeker zijn of je zo’n Corvette met middenmotor wil hebben, er staat nog een enorme voorraad Corvette C7’s bij de dealers. Volgens Chevrolet zelf worden deze afgeprijsd met 6.400 dollar wat kan oplopen tot 9.400 als je al een Corvette-eigenaar bent. Dan rijdt je dus een weg in een nieuwe Corvette voor minder dan 45.000 dollar. De kans is klein, want in Nederland geldt deze actie natuurlijk niet. De Nederlandse site communiceert een prijs van 158.749 euro voor een standaard C7 Stingray.60 reacties

wat is het toch een mooie auto..
@Soulmaster: correctie, wat was het toch een mooie auto.
@millemiglia: Correctie, wat was de C3 toch een mooie auto. Dan wel met de rechte achterruit
@robbie123: de Pluriel of de gewone?
@millemiglia: nee is…
@soulmaster: Mooie auto voor 60K of voor 160K ? Voor 160K ben ik namelijk stukken kritischer dan voor 60K …
@dawwg: en die 160 is voor t uitzwaaimodel.. niet eens de c8
@dawwg: ik niet…ik ben volledig afgeknapt op de Duitse premium wrakken
@Soulmaster: ik zou toch echt een C7 halen die nu worden weggegeven omdat de c8 er is. Zr1 of z06. Lekker man
Klopt het instapmodel is 59 k maar de volgende setting al 75 k
@dwfc: Nope 2 LT is 67K.
Al bij al toch a bargain bij uncle Trump
We moeten eens ophouden met de prijzen in de USA en elders met hier te vergelijken. Ga maar eens in de USA wonen met 2 kinderen die naar de universiteit moeten, dan is het voordeel snel een nadeel.
@scrmeagle: in Nederland is dat tegenwoordig ook geen pretje meer hoor…
@scrmeagle: als ze echte skills hebben kunnen ze een dikke beurs scoren en zo niet kunnen ze de benodigde kleine twee ton lenen tegen schappelijke voorwaarden. Het schrikt alleen af om een studie te gaan doen die geen zin heeft in de hoop om later ergens in een niks toevoegend vergaderclubje plaats te nemen. Precies zoals het heurt dus.
@jaapiyo: een universiteit hoort niet ten dienste te staan van de economie. Er zijn tig richtingen waarvan de kennis niet meteen één op één toepasbaar is in het huidige economische stelsel, maar die desalniettemin erg blikverruimend werken en je een verstandiger mens maken.
@humpyourdog: wellicht niet, maar het zullen vast geen banen zijn die een minimum inkomen opleveren en dan nog is dat dan de keuze van de student, niks mis mee.
@jaapiyo:
klinkt mooi in theorie. In praktijk hebben ze een handvol universiteiten van noemenswaardig niveau en studeren de meeste aan community colleges die van niveau op kunnen met het middelbaar onderwijs van hier. Waar ze dan ook nog eens jaren voor afbetalen. Wat leid tot de armste klasse waar op een paar uitzonderingen na niemand van studeert en ‘zoontjes van’ die 8 jaar de tijd nemen om een studie van 4 jaar te doen. Nee onderwijs hoort gratis te zijn voor iedereen net als ziekenzorg trouwens. Er zijn genoeg statistieken om aan te tonen dat een Europees systeem beter werkt. Van de gemiddelde levensstandaard tot het aantal kansarmen naar zelf de gemiddelde levensverwachting.
@shiva: alsof een universitaire studie in Nederland betaalbaar is. De buurvrouw die minimum inkomen heeft heeft een hoger weekbudget dan wij met ons vieren. En ik verdien bovenmodaal en werk een hoop zwart bij. Omdat mijn vrouw nog studeert.

Doe mij het Amerikaanse systeem maar. Dan had ik netto genoeg overgehouden van mijn bruto loon om gewoon te kunnen leven!
@shiva: in de USA wordt inzet beloond en NL maakt het niet hoe goed je je best doet. Dat is grote verschil
@quinn: Idd, heel hard werken bij de MC Donalds en je loopt helemaal binnen. Een investering van papa en mama in een ivy league university is een van de betere opties maar de enige echte garantie is uit een goed familie komen. Uitzonderingen daargelaten natuurlijk.
Sinds wanneer is ziekenfonds en school weer gratis in NL? Volgens mij al een tijdje niet meer. In ieder geval niet als je normaal werkt.. @shiva:
@pa045:
Ik ben een Belg, ziekenverzekering is 150 per jaar en hoge school kost 2000 per jaar, de keerzijde van de medaille is dat onze wegen ruk zijn en als je iets van een overheidsdienst nodig hebt het voelt alsof je in Burkina Faso woont.
@scrmeagle: ook voor scholing sluiten die Amerikanen een financiering af. Heb er niet zoveel medelijden mee…
@scrmeagle: wat zullen de meeste mensen nou boeien dat een gezin 2 op de universiteit studerende kinderen heeft? En bovendien mag ik hopen dat deze opleiding met een goede baan in het vooruitzicht zichzelf terugbetaald. Afijn, ieder zijn hobby en verder ben ik het met je eens dat prijzen vergelijk zinloos is…
@scrmeagle: zeker. Amerika. Het land waar je moet betalen. Wel een belastingdruk van 20%.
Nee. Nederland is veel beter. Belastingdruk 70% en je krijgt alles gratis (als je niet werkt, geïmporteerd bent of zwak ziek en misselijk).
@scrmeagle: ik heb een vrouw die een universitaire studie volgt in Nederland. Ik heb een vrij goed inkomen (en werk bijna al mijn vrije tijd zwart bij), heb een bijna onmogelijk goedkoop onderkomen en toch leven wij onder de bijstandsnorm en ver onder de armoedegrens. Alles om niet te hoeven lenen voor de studie.

Had ik al gezegd dat dit in Nederland is?
@lekbak: kut man, ik moet 600 euro terugbetalen aan de belasting omdat ik teveel verdien sinds 2019. Ik woon in n klein kutwoninkje, heb geen vriendin en rijd in n yaris 1.8ts
@lekbak: dat is dan in zekere zin je eigen keuze. Er zijn toeslagen waar je beroep op kan doen als je inkomen laag is of je ouders niet mee kúnnen betalen. Daarnaast is het leenstelsel bijzonder gunstig en begrijp ik het niet als mensen hier geen gebruik van maken. Studie moet je zien als een investering, dus het kost wel wat geld. Lenen tegen 0% rente en met zeer gunstige voorwaarden wat betreft aflossing, waarom zou je dat niet doen ??
@bennyblisto: waarom je niet zou lenen? Omdat je het terug moet betalen, en dat komt altijd net niet goed uit.

Extra toeslagen zijn er niet. Zij is nu bezig met haar Master dus geen enkele vorm van gratis stufie meer. Alles wat we nog kunnen krijgen is een lening. Het is inderdaad onze keus om niet te lenen.

Maar het verschil met Amerika is niet zo groot meer. Als je geen meebetalende ouders hebt doe je het goed als je 30.000 euro schuld hebt. Vind maar eens een woning met zo’n schuld! Studeren is verre van gratis, het is zelfs onbetaalbaar voor mensen met een modaal inkomen. Er zijn tegenwoordig kinderen die van studeren afzien omdat ze de schuld niet aan durven.
@lekbak: Lenen voor een studie doe je wel bij DUO he. Dat is misschien wel de beste instantie om bij te lenen. Gunstige voorwaarden en je kan je aflossing altijd tijdelijk stopzetten als het even niet uit komt.

Maar, ik begrijp jouw keuze uiteraard ook wel hoor. Niet lenen is nog altijd goedkoper dan wel lenen.
@berlinetta: je kunt de aflossing maar beperkt stop zetten, zeker niet altijd als het eventjes niet uitkomt. En je kunt een hele klap minder lenen voor een huis als je studieschuld hebt. In deze markt moet je dat ook niet onderschatten. Het is voor velen een noodzakelijk kwaad, en daar heb ik alle begrip voor. Maar het blijft een schuld.
@lekbak: Nou ik heb ook een studieschuld bij DUO en die kun je in totaal 60 maanden lang stop zetten, zonder reden. Stopzetten kan al voor één maand. Daarnaast is er ook nog een regeling voor verlaging/stopzetting/kwijtschelding als je het echt niet meer kan betalen. Dus dat is heel gunstig geregeld.

Wat betreft een hypotheek heb je inderdaad gelijk. Een studieschuld heeft zeker invloed.
@scrmeagle: woon in de VS en ga dan ook mijn kind gewoon naar NL sturen voor uni;)
@willeme: ” Zo is het Z51-pakket níet standaard.” Is nooit standaard geweest, vandaar dat het een pakket heet :).
Kost maar $5K koopje wat je er allemaal voor krijgt (oa onder 3 sec naar 96 :)
@robusa: Klopt, niet in de VS. Alle Europese Corvettes hebben het Z51 pakket standaard sinds de C5 in 1997 ;-)
@willeme: Ohh ok dat wist ik niet en nu bij de C8 dus niet meer standaard in Europa, maar idd nog steeds een ongelofelijke prijs voor wat je krijgt. Totaal prijs en Z51 pakket prijs. Toch maar eentje bestellen dan morgen mijn dealer hier krijgt er 160st hij zal er nog wel eentje overhebben toch ? Rapid Blue, LT2, Z51pakket, hoge spoiler, lift systeem.
@hoe dan met de prijzen in Be-De-Fr etc.
@scrmeagle: ben het met je eens. Het leven in de VS is mooi als je veel geld hebt, anders valt het zwaar tegen. Mensen hier lijken zich niet te realiseren dat je in de VS ongeveer failliet gaat als je je been breekt en geopereerd moet worden en dat een groot deel van de VS onder de armoede grens leeft.. Doe mij dan maar de hoge belastingen van NL, ik deel graag wat af om de algemene welvaart op peil te houden. Er zijn mensen die hier misbruik maken van het systeem, maar het overgrote gedeelte doet dit niet en heeft het systeem nodig.
Toch vind ik de C7 een bruter voorkomen hebben dan de C8.
@jajeroenja: Sterker nog, ik zou persoonlijk nog steeds voor de C7 kiezen.
En terwijl wij allemaal betalen voor de uitstoot, krijgen we ondertussen allemaal de ziekte met de k omdat de oceanen vol zitten met plastic wat weer terecht komt (op microschaal) in ons voedsel.
De Amazone en oerwouden fikken in rap tempo weg, waardoor er nog minder CO2 wordt omgezet in zuurstof en bijplanten doen we ook niet. We kappen alleen maar meer.

Je kan beter bij aanschaf van de auto het equivalent aan bomen planten, dat werkt ondertussen nog beter dan belasting heffen wat toch niet opgaat aan duurzame projecten..
@ghost: eens!
Een goed uitgeruste Audi SQ2 of 2 Corvette’s…. Mmm, even denken…
@cossiekiller: 1 corvette en geld om een supercharger erop te zetten
Lelijkste corvette ooit vind ik die C8. Daar past gewoon geen middenmotor bij. Heb nieuwe corvettes altijd gelijk mooi gevonden bij introductie maar deze ga ik nooit mooi vinden.
Het cab forward design staat de Corvette totaal niet.
Doe mij maar de oude.
Zo wat hebben ze gedaan met de corvette? Het lijkt er niet eens meer op.
Op veel foto’s vind ik het ding veel weghebben van een NSX en op foto 1 lijkt het meer op een F430…
@jeffreym3: Niet echt verkeerde auto’s om op te lijken toch ? Ze zijn iig geval 2/3x duurder als de C8 ook nog eens met mindere prestaties (vooral met de ZO6).
@robusa: Juist verkeerd om op te lijken! De Corvette is zijn identiteit kwijt, zijn unieke vorm/uitstraling.. Prijs en prestaties hebben er niks mee te maken.
De USA is gewoon een top land. De economie draait als nooit te voren en de werkeloosheid is op het laagste punt ooit, auto rijden is daar nog echt iets heel erg geweldigs! Lage aanschafprijzen en brandstofkosten. Emigrereren is dus het toverwoord! (Leve Trump!)
Lelijkste Corvette by far. Totaal oninteressant.
@ericd: Rustaggghhh wacht nou eerst tot je er eentje in het echt ziet, erin hebt gereden en alle specs binnen hebt. USA staat op z’n kop iig mensen bestellen hun Mustang GT 500/Supra/Challenger Hell Cat Red Eye af om deze auto te kopen.
@robusa: Dat is nou net het probleem. De kans dat we deze auto hier in het echt gaan zien, is bijzonder klein ;)
@berlinetta: Ik denk het niet want zelfs in NL met absurde belastingen blijft het een zeer scherp geprijste auto. De C8 gaat ook nog eens een nieuwe groep klanten krijgen die eerst bv een M4/M6/ AMG/RS kochten en toch naar een meer exoot willen met middenmotor die een Lamborghini/Ferrari niet kunnen betalen of het onderhoud niet kunnen betalen.
@RobUSA: dan koop je geen Amerikaan.
Bij aankoop van een Corvette nu slechts 2 Corvettes aan belasting betalen :(
Absurd, absurd, absurd.
Wat wordt de autoliefhebber door de overheid gena*id!!!!
@gezondverstand: 158749… en dan moet EEP nog toeslaan…… Het is wel een ontzettend brute machine
Alleen hierom al emigreren…
Blijft continu lijken of ze de 360 Modena van Ferrari hebben gebruikt en daar hun zooi overheen hebben gedrapeerd. De verhoudingen zijn gedateerd. Vind hun vorige model in één keer een mooie auto geworden…..

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).