Nieuwe Hummer wordt slap aftreksel van origineel

Auteur: , 15 Reacties

Als hij er komt, zal de evolutie het winnen van de traditie.

Nieuwe Hummer wordt slap aftreksel van origineel

Het is ondertussen alweer bijna tien jaar geleden dat Hummer failliet ging en stopte met het verkopen van zijn loodzware benzineslurpers. Middenin de crisis vond het Amerikaanse merk zijn waterloo. Sindsdien zijn er geen pogingen gedaan Hummer nieuw leven in te blazen. In zijn oorspronkelijke vorm kan het merk simpelweg zijn plaats niet vinden in de maatschappij. Toch schijnt General Motors stiekem te werken aan de wedergeboorte van Hummer.

Als onderdeel van zijn plan om “volledig elektrisch” te gaan, is het concern druk bezig met het uitzoeken welke auto’s precies aan de strategie onderworpen dienen te worden. Voor de SUV-zijde van het verhaal overweegt General Motors om Hummer terug te laten keren. Wordt Hummer inderdaad teruggebracht, dan zal uiteraard niets hetzelfde zijn.

Althans, als we spreken over de aandrijflijn. General Motors kijkt momenteel namelijk welke crossovers en SUV’s het wil elektrificeren en Hummer wordt absoluut als kandidaat gezien. Volgens de leidinggevenden van GM is het karakter van Hummer perfect om een nieuwe elektrische SUV in de markt te zetten. Een veel ruigere, rauwere SUV zul je immers niet snel vinden. Het is dan overigens wel de bedoeling dat vergeten wordt dat Hummer oorspronkelijk aan het andere uiteinde van het automobiele spectrum te vinden was.

Hoewel de geruchten vanuit redelijk betrouwbare bron (Bloomberg) lijken te komen, moet worden gezegd dat het project nog niet eens in de kinderschoenen staat. Zelfs als GM besluit de Hummer in productie te nemen als EV, dan zal dit pas over enkele jaren gebeuren. Overigens zal Hummer dan hoogstwaarschijnlijk niet als eigen merk terugkeren.15 reacties

Een elektrische Hummer?
Wordt een Zummer dus.
En financieel waarschijnlijk een Bummer.
@bertorelli: heeft Arnold Swarzenegger al de trend mee gezet!
@ghost: Dat ding heeft hij inderdaad al jaren. Maar rijdt hij er ook mee, of is het een PR dingetje?
@dutchdriftking: geen idee, volgens mij wel.
@bertorelli: maar met al dat elektrokoppel ook wel een gummer.
Niks nieuws, was toch al een 45 km/h aftreksel?
Was de H3 al geen slap aftreksel van het origineel?
@pvg100: precies, van My Electric Vehicle MEV, http://www.myelectricvehicle.org/ als tegenhanger van de Biro.
Die abominatie op de foto wás al niet eens het origineel meer……
Als het net zoiets als de H3 wordt…

Dat was al net een grote Tonka speelgoedauto om te zien, maar als je er ook nog net als vroeger zelf het motorgeluid bij moet maken… Laat dan maar helemaal zitten.
Het is ondertussen alweer bijna tien jaar geleden dat Hummer failliet ging…
@ikschrijfookoverautos: waar haal je dit vandaan? Hummer is bij mijn weten nooit failliet gegaan. GM heeft er tijdens de kredietcrisis gewoon de stekker uit getrokken, zoals ze dat bijvoorbeeld ook deed met o.a. de merken Saab, Saturn en Pontiac.
Dus de auto die de woestijn in gestuurd is om de olievoorraden te claimen wordt nu gereïncarneerd als EV die waarschijnlijk op een drempel al vast komt te staan.

Is dat karma of gewoon enorm treurig?
Elektrische aandrijving heeft intussen ook zijn weg gevonden in militaire voertuigen. In sommige gevallen zelfs redelijk verregaand, zoals bij deze tests van DARPA: https://interestingengineering.com/video/darpa-debuts-extreme-electric-motors-for-military-vehicles Dat een nieuwe hummer elektrisch zou worden, sluit dus beter aan bij het “origineel” dan je zou denken (ook al omwille van minder lawaai). Rivian, weliswaar een nieuwkomer, zet volledig in op elektrisch, en dat doet Bollinger ook. Terreinrijden doe je aan lage snelheid, en het koppel van een elektromotor past daar perfect bij. Daardoor blijft het verbruik binnen de perken. Redelijk efficiënt, als je het mij vraagt. Natuurlijk is dat niet wat je met zo’n GM Hummer gaat doen, die gaat vooral snelheid maken, maar dat was de insteek niet van de titel. Punt is: een hedendaagse Hummer is logischer met een elektrische aandrijflijn.
“het andere uiteinde van het automobiele spectrum”
Hoezo het andere einde? Een elektrische Hummer wordt waarschijnlijk als de plasma-tv onder de auto’s. Elektrisch is niet hetzelfde als zuinig.
Als er een energielabel komt voor elektrische auto’s (en die gaat er geheid komen), dan krijgt de elektrische Hummer waarschijnlijk een F-label.
Dat wordt een Hummer die snel van zijn plek komt

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).