Officieel: alle prijzen en plaatsen van de Dutch Grand Prix

Auteur: , 57 Reacties

Hier vind je alles dat je moet weten.

Zandvoort

Zondag 16 juni – gisteren dus – was de laatste dag dat Formule 1-fans zich konden registreren voor de kaartverkoop voor de Heineken Dutch Grand Prix van 2020. Volgende week zal de aanvraagperiode officieel beginnen. In dit artikel leggen we uit hoe je aan tickets voor het spektakel aan de kust kunt komen.

Iedereen die zich de afgelopen weken heeft ingeschreven, maakt nog altijd kans om kaarten te kunnen kopen voor de Grand Prix van Nederland. Volgende week, op 24 juni, ontvangen degenen die zich hebben geregistreerd een e-mail van de organisatie, waarin een persoonlijke link staat. Hiermee krijgen de ingeschreven personen toegang tot het portaal waar de tickets kunnen worden aangeschaft. Dit portaal zal zich openen op 25 juni, een dag nadat de mail wordt verstuurd. Tot en met 9 juli kunnen klanten maximaal 6 tickets per persoon aanvragen.

Daarna zal wederom even moeten worden gewacht. Tegen het einde van juli (of uiterlijk aan het begin van augustus) zal de organisatie de tickets daadwerkelijk toewijzen. In deze periode zal de organisatie e-mails versturen naar klanten die kaarten mogen kopen. Bij een overschot aan aanvragen zullen de tickets eerlijk worden verloot. De kans dat dit gebeurt is overigens zeer groot. Jan Lammers zei vanmiddag tegenover BNR namelijk dat meer dan 250.000 mensen zich hebben ingeschreven.

Prijzen en plaatsen
Ben jij straks nu één van de gelukkigen die tickets toegewezen krijgt, dan zal je een groot aantal opties hebben om uit te kiezen. Op de website van de Heineken Dutch Grand Prix is vanaf vandaag te zien waar langs het circuit plaatsgenomen kan worden. Te zien is dat langs het rechte stuk bij de start-finishlijn voortaan vier tribunes zullen staan. Daarnaast zijn er grandstands vanaf de haarspeldbocht (bocht 10) tot en met bocht 13. Bezoekers die geen tribuneplaats hebben, zullen in de duinen plaats moeten nemen.

Zandvoort

Dan de prijzen. Zoals de organisatie in het verleden heeft beweerd, komen de prijzen van de tickets redelijk overeen met die van de Grand Prix van België. Wie enkel op zondag een bezoek aan het circuit zal brengen en zo min mogelijk uit wil geven, komt voor ongeveer 140 euro terecht in de duinen. Kinderen betalen voor eenzelfde plaats 82 euro. Prijzen voor zondagplaatsen op de Bronzen, Zilveren en Gouden tribunes liggen tussen de 185 en 396 euro. Weekendtickets op deze grandstands kosten minimaal (duin) 185 euro en maximaal (goud) 510 euro.

De duurste kaarten zijn uiteraard degene die je langs het rechte stuk plaatsen. Vrijdag, zaterdag en zondag kosten respectievelijk 112, 243 en 448 euro. Wie zaterdag én zondag bij start-finish wil zitten, moet daarvoor 585 euro betalen. Mindervaliden betalen voor drie dagen maximaal 260 euro. Zij zitten bij het uitkomen van de nieuwe kombocht. De voorlopige prijslijst is HIER te vinden.

Met dank aan @db86 voor de tip!57 reacties

Heb zo’n idee dat rolstoelen het goed gaan doen op marktplaats de komende tijd.
@harrie: ook zo lekker praktisch, zo’n rolstoel, daar in de duinen.
@RRRobert: rupsbanden eronder en gaan…….. Naar beneden dan
@RRRobert: Er zijn al speciale rolstoel plaatsen.
@harrie: rollator van Mn vader mag ik denk ik best wel een weekendje lenen als dat voldoende is
Laat de levendige handel in ticketswappen beginnen! #kaartenopnaamwarenzoveelbeter
@ghost: Zijn de kaarten niet op naam?
@tiimoo: ik kan het nergens vinden..
@tiimoo: ze staan op naam
@stanvalkje: das wel positief.
@tiimoo: Zijn de tickets persoonsgebonden?
Ja, de tickets zijn persoonsgebonden en niet overdraagbaar. In de aanloop naar het evenement zullen we je vragen om de tickets op naam te zetten. Hier zullen we je later over informeren.
Kijk wel op tv
Spann0nd…
Wat een geld toch eigenlijk, voor die paar uurtjes…. Ik kijk wel lekker comfortabel vanaf de bank, met een lékker pilsje.
@trustmeiamanengineer: wel zéér memorabele uurtjes!

Niemand heeft het er meer over wat D-day destijds gekost heeft, enige waar men het nog over heeft is dat het legendarisch geweest is wat daar gebeurde.

+

Wat is nou €140,- op de eeuwigheid?
@vetnek: De Max gekte is compleet: D-Day en de Nederlandse GP in één zin bespreken 😉
@pindakoning: het gaat om memorabele gebeurtenissen.
@vetnek: Als mensen over 75 jaar nog steeds elk jaar de GP van Zandvoort herdenken vreet ik m’n pet op.
@vetnek: F1 met D-day vergelijken… ow ow ow…
@reactief: memorabele gebeurtenissen gaat het om..

Buitenom dat nog best wat gelijkenissen trouwens..

Speelt zich af in de duinen en rond het strand, veel mensen bij aanwezig en er zijn mensen gesneuveld en dat alles om de waanzin van 1 man..
@vetnek: was je graag live erbij geweest in ’44?
@forza: heb je wel een goed verhaal te vertellen aan je kleinkinderen later.
@forza:

Kom kom niet te flauw, als Hans Teeuwen het had gezegd was het wél grappig geweest.
@jack_abarth: ik vond het ook best grappig, niet zo azijnduiken.
@jack_abarth: Nee, die vent vind ik ook nooit grappig.
@forza: Vraag me af of Lewis open staat voor een potje reetroeien.
@forza: alleen voor 585,-
Achterlijk! Een gouden weekend ticket in Shanghai koste omgerekend +-€150.
@volvaudi: heb het ff opgezocht, want dacht: “ach, daar verdienen ze een stuk minder”.
Maar daar ligt het in ieder geval niet aan… 🙈

http://www.salaryexplorer.com/salary-survey.php?loc=24&loctype=2
@volvaudi: inclusief vliegticket zal het toch wel duurder zijn dan Zandvoort lijkt me…
Als je vanaf Shanghai naar Zandvoort vliegt niet…
@volvaudi: dagkaart in Istanbul op een tribune in 2008 kostte me destijds €20. ;-) Gewoon aan de poort te koop, half uurtje voor de race van start ging. Op internet was het toen al €100+
Belachelijke prijzen voor een extreem saaie sport.
@langejohn: je hoeft niets te kopen!
@langejohn: ga je thuis toch lekker handkarren op de bank 🤷🏼‍♂️
@vetnek: is wel een stuk spannender
140 euro voor een dagkaart, echt schandalig! Heeft de prins nog niet genoeg geld verdiend?
@maarten020: Nee helaas, die 350 pandjes bij jou in de stad blijken niet voldoende op te brengen voor Dhr Bernhard jr. om het hoofd boven water te kunnen houden. 🙈
erg benieuwd hoeveel kaarten er zijn gekocht om straks met een giga winst door te verkopen. als ze slim zijn verkopen ze de kaarten op naam.
@soulmaster: Dit kan ik dus ook nergens vinden… Op naam of niet.. ik ga er sowieso 2 halen als ik kan, en noem me een chaggeraar, maar als ze niet op naam gaan neem ik er 6 en verkoop er 4 door met winst zodat ik zelf “gratis” ga.. :D
@michelfreund: ja, en dan blijken jouw kaarten weer doorverkocht te zijn op marktplaats aan 30 man. Staan ze maandagochtend met hooivorken bij je op de stoep.
Nee bedankt. Ik betaal wel gewoon, en leg me er bij neer dat het nu eenmaal (heel veul) geld kost. Spa en Duitse GP zijn ook niet goedkoop, en dan moet je er nog heen…
Ik heb voor Spa toch aanzienlijk minder betaalt voor een weekend kaart. Of Spa wordt duurder of de uitspraak klopt niet.
@e38ossie: Of de uitspraak klopt kan ik zo niet beoordelen, de spelling in elk geval niet.
@e38ossie: als je de kaartjes in Spa al koopt een jaar van tevoren betaal je 130€ voor een bronzen weekendpass.

O.t: wat een gedoe voor wat kaartjes…registreren, toewijzen, geloot,… je geraakt sneller aan tickets voor Tomorrowland begot.
Lang leven Ziggo! Staanplaatsen op Spa zijn goedkoper.
Zijn er ook nog kaartjes voor buitenlandse supporters, beetje dom geleuter van de organisatie. Wereldwijd zullen er ook entreekaarten verkocht moeten worden anders heeft de FIA/FOM toch een aardig probleem!
Zijn dus dezelfde prijzen als spa, hockenheim en vrinden, maarja, er moet hier gezeikt worden op geld harkers en co.
140 euro om in de file te staan. Nee dank je
585 euro?? Op je muil, gauw!
Hoe zit het als je ingeloot ben, moet je ze dan ook kopen of mag je er nog vanaf zien?
Namelijk nogal onhandig als je bijvoorbeeld met z’n drieën alle drie ingeloot bent en vervolgens met 9 kaarten op naam opgescheept zit.
Ze creëren een mooie hype. En jullie doen er lekker aan mee.

Inschrijven om kaartjes te mogen kopen, ruim 250 duizend inschrijvingen, dan kaartje kopen en vervolgens wordt er geloot of je hem ook echt krijgt.

Ik ben benieuwd. Stiekem hoop ik vooral dat de oelewappers die het willen doorverkopen met winst de Sjaak zijn als blijkt dat de interesse toch iets kleiner is als puntje bij paaltje komt.

Een ding weet ik zeker. Ik ben er niet bij. Want op dit soort massale hypes komt alleen maar vervelend volk af.
Maximaal €585 om op een plastic stoeltje te moeten zitten…
Dan kijk ik toch liever vanaf de bank toe.
Als ik naar een GP ga en het me dan tóch een aardige duit gaat kosten maak ik er liever een lang weekend/korte vakantie van bij een race elders in Europa.
Normale prijzen voor een leuk plekje langs het circuit. Ben vaker naar F1 races geweest (magny cours/spa/hungaroring/silverstone/monza/nurburg/hockenheim/baku) maar niks geks aan. En een ieder die zegt: leve de tv…. dat kan absoluut niet tippen aan de sfeer en beleving die je op een circuit hebt.
140 euro voor het goedkoopste ticket.. Niet voor mij. Ik pak over anderhalve week wel een ticket voor de MotoGP. Klaar voor 48 euro, veel meer actie en sensatie, op en buiten het circuit, plus Assen zit in stuk beter in de voorzieningen. What’s not to like? Begrijp me niet verkeerd, ik kom ook graag op CPZ voor diverse evenementen maar in dit geval is m’n keuze zo gemaakt.
Bak zand in de kamer, biertje in de hand, en lekker met je blote poten in het zand voor de tv staan, net of je er echt bij bent..

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).